Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

beata_m 20:18, 06 sty 2016

no takiego bałwana to ja w życiu nie widziałam jak żyje hmmm i ciasta takiego też nie jadłam ... to może wniosek z tego, że taka stara jeszcze nie jestem pozdrawiam Gosia serdecznie
Magda70 20:21, 06 sty 2016

Ty nawet bałwana musisz mieć innego
Zielona 20:53, 06 sty 2016

Koko - przyszłam podziękować za przepis na sernik Przed Świętami zajrzałam do Ciebie i... zachwyciłam się tym przepisem. Dzięki Tobie upiekłam mój pierwszy w życiu sernik. Wyszedł doskonały. Idealnie gładki. Nie pękł, nie wylał się z formy, nie upadł. Może to szczęście żółtodzioba, a może jednak nie Piekę różne słodkości, ale sernikową ekspertką jest moja Mama. Tym razem to ja byłam adresatką pochwał. Dzięki Tobie
Buziak w Nowym Roku.
Luki 21:11, 06 sty 2016

Bałwan mnie rozbroił świetny. W tym roku też będę troszkę spawać ogrodowo, ale jak mi się będzie chciało i czas będzie bo na razie to mi się nie chce
21:19, 06 sty 2016
wszystko masz nowoczesne ...nawet bałwana wpasowałaś
beta 07:54, 07 sty 2016

malkul napisał(a)
ciasto makowe

Ciasto: 1 kostka margaryny lub masła; 1 szkl. cukru; 5 łyżek wody; 1 cukier waniliowy: -wszystko to razem zagotowac aż się cukier rozpuści

Jak ochłodnie dodac : 5 zółtek, 2 łyżki proszku do pieczenia, 1 szklanka mąki krupczatki; 1 szklana maku nie mielonego. Wymieszac to wszystko mikserem dodac ubite bialka (5) i pokrojone orzechy (ja daję tez rodzunki i migdały i co tam mam jeszcze)

Wlać do formy ja robie w tortowej i smarują olejem obsypuję bułką tartą nadamia strzepać i gotowe)
.Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 stopni C) piec około 40-45 minu ( w zależności od pieca)
Potem oblewam lukrem czasem sypię kokosem czasem skórką pomarańczową

skorzystałam ...dzięki

bałwan mega ...czesc Kokosia
WilczaGora 07:56, 07 sty 2016

leon60 napisał(a)
Gosia jak tam molinia stoi czy leży ? ona strasznie łamliwa u podstawy ale mam nadzieję, że z wiekiem to się zmieni
u mnie leży i trochę mnie tym wkurza, bo robi bałagan
WilczaGora 07:58, 07 sty 2016

malkul napisał(a)
Aniołki u nas były
no pięknie, pieknie ... musieliście być grzeczni w 2015 na maxa ...

Równie grzecznego i pomyślnego 2016 !!!
Wilczyca Wam życzy !!!
popcorn 09:03, 07 sty 2016

Najlepszego w Nowym Roku
makkasia 11:09, 07 sty 2016

Najpierw uściski noworoczne przesyłam i donoszę, że u Ciebie jestem na bieżąco, i dziękuję za te wszystkie wnętrzarskie perełki, ozdoby i ...bałwana
Czekam na wiosnę a dzięki Tobie to czekanie nie będzie inspirujące
jeszcze raz ściskam