Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

magnolia 19:29, 28 gru 2016

tak, trzcinnik. Jest posadzony w szpalerze, całkiem sporym, tylko że ma dopiero jeden sezon od wiosny, więc jeszcze niewielki i niegruby.

Lawenda pod śniegiem jest świetna. W sumie ona ma naprawdę niewiele momentów kiedy nie zdobi. No, chyba że przemarznie.

Stipy narazie żywe, zobaczymy jak im będzie wiosną
nawigatorka 20:47, 28 gru 2016

magnolia napisał(a)
tak, trzcinnik. Jest posadzony w szpalerze, całkiem sporym, tylko że ma dopiero jeden sezon od wiosny, więc jeszcze niewielki i niegruby.

Lawenda pod śniegiem jest świetna. W sumie ona ma naprawdę niewiele momentów kiedy nie zdobi. No, chyba że przemarznie.

Stipy narazie żywe, zobaczymy jak im będzie wiosną
mój trzcinnik to nawet w połowie jeszcze zielony. i na takie wielkie lawendy licze z tych co posadziłam w tym roku trzymam kciuki za stipę
AniMa 07:56, 29 gru 2016

Z jaką lubością można po Twoim ogrodzie spacerować o każdej porze roku, drugi plan teraz wspaniale widać...pięknie
Zdrówka też życzę. Wszak zaraz Sylwester. Pamiętaj, lepsza gorąca herbatka z miodkiem i cytrynką lub sokiem malinkowym czy naleweczka niż niejedna tabletka
BasiaLT 09:24, 29 gru 2016

Cudnie wygląda to morze stipy
LeniwaOla 11:18, 29 gru 2016

magnolia napisał(a)

Nie widziałam wcześniej, że masz jeszcze jeziorko za płotem. Teraz bedę wzdychać do Twojej miejscówki tym bardziej. A miejsce z tego zdjęcia, to już mnie w ogóle rozwaliło. No jakbym pojechała na biwak, na polanę nad jeziorem. A to dwa kroki za domem, tylko delikatnie odkreślone pasem "roślin w rządkach". Bardzo mi się podoba i urzeka mnie wpasowanie domu do otoczenia. Im bliżej płotu, tym bliżej natury i to z jakim smakiem. Dobrze bym się czuła w takim ogrodzie. CUDO! Aż serce rośnie. Oj rzadko mówię takie rzeczy...
magnolia 12:53, 29 gru 2016

AniMa napisał(a)
Z jaką lubością można po Twoim ogrodzie spacerować o każdej porze roku, drugi plan teraz wspaniale widać...pięknie
Zdrówka też życzę. Wszak zaraz Sylwester. Pamiętaj, lepsza gorąca herbatka z miodkiem i cytrynką lub sokiem malinkowym czy naleweczka niż niejedna tabletka

Dziękuję bardzo AniMa.
Popijam imbir z miodem i cytryną, i sam syrop z imbiru i miodu. Bardzo rozgrzewają. Ale ibupromem jednak się podpieram, żeby zbić gorączkę.

Sok malinowy jeszcze chyba mam od jednej dobrej duszy z Dolnego Śląska, może się nim uraczę.
magnolia 12:56, 29 gru 2016

BasiaLT napisał(a)
Cudnie wygląda to morze stipy

Dzięki. Faktycznie teraz trudno go nie zauważyć.
Muszę dobrze zapamiętać ten obraz, żeby wiosną, jeśli stipy wymarzną, nie mieć pomysłu na zmianę tam. Wtedy jest tam szpetnie całą wiosnę.

Nawigatorko,duża część stip jest od Ciebie- jeszcze raz dziękuję
magnolia 13:05, 29 gru 2016

LeniwaOla napisał(a)

Nie widziałam wcześniej, że masz jeszcze jeziorko za płotem. Teraz bedę wzdychać do Twojej miejscówki tym bardziej. A miejsce z tego zdjęcia, to już mnie w ogóle rozwaliło. No jakbym pojechała na biwak, na polanę nad jeziorem. A to dwa kroki za domem, tylko delikatnie odkreślone pasem "roślin w rządkach". Bardzo mi się podoba i urzeka mnie wpasowanie domu do otoczenia. Im bliżej płotu, tym bliżej natury i to z jakim smakiem. Dobrze bym się czuła w takim ogrodzie. CUDO! Aż serce rośnie. Oj rzadko mówię takie rzeczy...

Jest jeziorko u sąsiada, widać je najbardziej zimą właśnie, póki drzewa w granicy nie zazielenią się. Marzy nam się żeby dokupić ten teren, ale to narazie mało realne.

Dziękuję Olu - dobrze odbierasz nasz zamysł- koniec ogrodu od czasów kupna był dzikawy i takim go chcemy zostawić, więc im dalej od domu, tym teren ma przechodzić w swobodny. Cieszę się bardzo, że podoba Ci się, to duży komplement dla nas.
magda19831 18:25, 29 gru 2016

Kolejny piękny ogród. Jestem pod wrażeniem.
malkul 08:36, 30 gru 2016

LeniwaOla napisał(a)

tyle słów chciałam napisać na temat ogrodu Magnolii
Ale jak przeczytałam co ty Olu napisałaś
to zaniemówiłam
bo w sumie żadne słowa lepiej by nie ujęły moich myśli
świetnie go odczytałaś!!!!!!!
Zgadzam sie w milionach procent