Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

leon60 13:38, 09 lip 2014

malkul napisał(a)
Pytanie świara

Czy ktoś z podczytujacych może mi pomóc, tzn. chodzi mi żeby an moim zdjęciu wtawić jakiś element (dokąłdnie chodzi o graby z rozpiętymi ramionami) żeby zwizualizować miejsce. ja tego nie umiem ale widziałam , ze ktoś tu komuś kiedys robił coś takiego.
Będzie mi latwiej podjąć rozmowy i negocjacje z mężem jesli będziemy wieldzieli o czy mówimy. PLISSSS

Napisz na pw co i gdzie dokładnie to coś potem zmontuję
magnolia 13:44, 09 lip 2014

malkul napisał(a)

to nie pomyłka przy gabionowej byłaby w śodek wsunięta własnei taka wąska ala donica plastikowa ale jak będzie blacha to może będzie mogło byc ze 20cm szerokości.
a o jaki skok wysokości pytasz?

Jak takie wąsie to ma być to moja różnorodna propozycja odpada, Raczej jednorodnie wtedy.

skok wysokosći, tzn po jednej stronie donicy poziom zero,np jak wokół tarasu, a po drugiej niżej- ile cm niżej-na oko?
malkul 14:13, 09 lip 2014

Martuś- więc mnei się wydaje że bardzo nieduży skok tu widac co i jak (te czerwone do planowana donica tylko chyab przesadziałm z jej szerokością

Ta doncia to w sumei sie wzięła własnei po to żeby stracić tę różnice poziomów, te przełamania właśnie
aga_szsz 14:33, 09 lip 2014

Chodzi mi o te właśnie płyty (betonowe???) na zdjęciu powyżej, prostokątne i kwadratowe, przy palenisku
malkul 14:37, 09 lip 2014

to są "po taniemu" prostokątne :krawęznik 100x20x6 położony "na płask" oraz kwadratowe to płyty chodnikowe 50x50
AgaeM 14:49, 09 lip 2014

beta napisał(a)

bo na 'alle' takich nie ma...ani nigdzie indziej...to Gosi Małż taki zdolny

A, no to pomysł na biznes. We mnie klienta byście na takie doniczki mieli.
aga_szsz 14:55, 09 lip 2014

I takie właśnie rozwiązania "po taniemu" mi pasują
Dzięki!
malkul 15:22, 09 lip 2014

Olej do tarsu
Po wielu próbach jednak dotarlismy wreszcie do oleju OSMO, jeszcze nie wypróbowalismy więc ciężko uznać czy się sprawdzi , tragicznie drogi oby się sprawdził
Pszczelarnia 17:54, 09 lip 2014

OSMO się sprawdzi. Mam.

A coś więcej w temacie zdjęcia, o bogowie nieśmiertelni!
Sonka 08:30, 10 lip 2014

Gosia, na drugim zdjęciu i w donicy to chyba jest Limelicht, ma zielone pędy u mnie takie ma właśnie Limelicht. Zrobię zdjęcia dla porównania. Moja werbena to nie jest chyba ta właściwa o którą nam chodzi, a jak przeczytałam na forach to może być werbena brazylijska, ma za dużo zielonych liści i wcale nie jest elegancka. Anabelek jeszcze w ogóle nie podwiązywałam, ale po wczorajszym deszczu mus to zrobić, bo się trochę rozczapirzyły.
A że masz pomysłowo i pięknie w ogrodzie to już nie będę Ci mówić, ale powiem tylko, że to jest sztuka ogrodowa właśnie, po pierwsze pomysł, po drugie realizacja a po trzecie utrzymanie i to wszystko własnym sumptem, brawo, brawo.
Ach, mój M nie chce i nie pracuje w ogrodzie , no chyba, że jestem nieobecna i wszystko zarasta, ale kosi trawę i podlewa warzywniak.
A Anabelki rosną dla Ciebie, wiosną włożyłam do ziemi, być może część ich została usunięta podczas mego niebytu, ale część została, będą też z odkładów.
Czy prośba aktualna? W sobotę będę w Rybniku, ale one kurcze w ziemi rosną, trzeba zaczekać.