malkul
11:14, 09 lip 2014

Beatko- w sprawie kłosownicy napisałam do M.Surowińskiego (który mi ją polecił) i on zadzwonił i tak mi powiedział:
„Że to trawa, która bardzo wcześnie staruje po zimie i zwykle w okolicach początku lipca już kwitnie , wcześnie się budzi i szybko w sezonie „starzeje” i że należy ją właśnie ściąć jak już zakwitnie, podsypać papu i szybko się ona zregeneruje na nowo będzie piękna i że już danego sezonu nie zakwitnie ,potem kolejne cięcie w sumie po zimie.”
Dzięki za radę dot. hortensji tak też zrobię.
Aga- to nie Maxima. To o wiele tańsza opcja... ot zwykła płyta chodnikowa.
Motylku – nie znam się na hortkach, nie umiem jej jeszcze rozszyfrować ale przecież ma się tu tylu wirtualnych przyjaciół, że ufam, iż pomogą mi w tym.
Pszczółko- nie ujęłabym piękniej „Z(a)mysłu Magnolii”.
KKasia- tak to Werbena patagońska, Siewki tak właśnie wyglądają jak młoda pokrzywa, więc masz jednak to. Ja mam te co przezimowały z poprzedniego roku. Ale też siałam tylko nic mi nie wzeszło (już drugi rok z rzędu).
Evche – „pod kreseczkę” to nasza specjalność. I dobrze nam z tym, hihihi
Magda70- a ty nie zadość bo masz jeszcze piękniej.
BaRa, Aga- Beatka ma rację, to dzieło ema.
Jagódko-dzięki za info.
„Że to trawa, która bardzo wcześnie staruje po zimie i zwykle w okolicach początku lipca już kwitnie , wcześnie się budzi i szybko w sezonie „starzeje” i że należy ją właśnie ściąć jak już zakwitnie, podsypać papu i szybko się ona zregeneruje na nowo będzie piękna i że już danego sezonu nie zakwitnie ,potem kolejne cięcie w sumie po zimie.”
Dzięki za radę dot. hortensji tak też zrobię.
Aga- to nie Maxima. To o wiele tańsza opcja... ot zwykła płyta chodnikowa.
Motylku – nie znam się na hortkach, nie umiem jej jeszcze rozszyfrować ale przecież ma się tu tylu wirtualnych przyjaciół, że ufam, iż pomogą mi w tym.
Pszczółko- nie ujęłabym piękniej „Z(a)mysłu Magnolii”.
KKasia- tak to Werbena patagońska, Siewki tak właśnie wyglądają jak młoda pokrzywa, więc masz jednak to. Ja mam te co przezimowały z poprzedniego roku. Ale też siałam tylko nic mi nie wzeszło (już drugi rok z rzędu).
Evche – „pod kreseczkę” to nasza specjalność. I dobrze nam z tym, hihihi
Magda70- a ty nie zadość bo masz jeszcze piękniej.
BaRa, Aga- Beatka ma rację, to dzieło ema.
Jagódko-dzięki za info.