Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malkul 11:14, 09 lip 2014

Beatko- w sprawie kłosownicy napisałam do M.Surowińskiego (który mi ją polecił) i on zadzwonił i tak mi powiedział:
„Że to trawa, która bardzo wcześnie staruje po zimie i zwykle w okolicach początku lipca już kwitnie , wcześnie się budzi i szybko w sezonie „starzeje” i że należy ją właśnie ściąć jak już zakwitnie, podsypać papu i szybko się ona zregeneruje na nowo będzie piękna i że już danego sezonu nie zakwitnie ,potem kolejne cięcie w sumie po zimie.”

Dzięki za radę dot. hortensji tak też zrobię.

Aga- to nie Maxima. To o wiele tańsza opcja... ot zwykła płyta chodnikowa.

Motylku – nie znam się na hortkach, nie umiem jej jeszcze rozszyfrować ale przecież ma się tu tylu wirtualnych przyjaciół, że ufam, iż pomogą mi w tym.

Pszczółko- nie ujęłabym piękniej „Z(a)mysłu Magnolii”.

KKasia- tak to Werbena patagońska, Siewki tak właśnie wyglądają jak młoda pokrzywa, więc masz jednak to. Ja mam te co przezimowały z poprzedniego roku. Ale też siałam tylko nic mi nie wzeszło (już drugi rok z rzędu).

Evche – „pod kreseczkę” to nasza specjalność. I dobrze nam z tym, hihihi

Magda70- a ty nie zadość bo masz jeszcze piękniej.

BaRa, Aga-
Beatka ma rację, to dzieło ema.

Jagódko-dzięki za info.
magnolia 11:26, 09 lip 2014

malkul napisał(a)

ale budowa,aż ślinka cieknie!
Pięknie!

Dziewczyny werbeny trzeba zawlec do ogrodu, niech zakwitną, a potem same sie wysieją- potem juz będą co roku siewki. Moja mama ma je tak juz z 8 lat.
Wiem że sa porządni ludzie, którym wyłażą siane z nasion i rosną, np Danusia, ale ja wolę żeby były samoobsługowe, żebym o nich nie myślała.

Kasiu wiosną mogę Ci wysłać siewki, teraz nie wiem czy by przetrwały wysyłkę ( ale możemy próbować), tylko sie przypomnij, bo zapominam
magnolia 11:29, 09 lip 2014

I donica:
będzie albo taka szara z blachy jak przy domu albo gabionowa - rozmowy trwają) przewidywany rozmiar: wys.ok.100cm, dł. Ok. 160cm, szer. Ok. 10cm.

Szerokość 10c cm?- chyba nie 10?.A jaki tam będzie skok wysokości? Ja głosuję za blachą. taka jak inne, ewentualnie taka jak w palenisku- tez czad!
butterfly 12:00, 09 lip 2014

Gosia, jak chcesz to u siebie wrzuciłam wczoraj łodygi hortek - może coś się rozjaśni
beta 12:18, 09 lip 2014

no, no...zapowiada się smakowice...nie bardzo jeszcze potrafię to ogarnąć, ale wiem, ze będzie ciekawie i w Twoim stylu
aga_szsz 13:06, 09 lip 2014

No, no jestem pod ooooogromnym wrażeniem prac budowlanych. Świetnie te płyty wyglądają, a kształt rabatek właśnie taki kcem u siebie ale co z tego wyjdzie???...
aga_szsz 13:07, 09 lip 2014

Gosia, możesz zdradzić nazwę firmy od tych płyt???
malkul 13:32, 09 lip 2014

magnolia napisał(a)

Szerokość 10c cm?- chyba nie 10?.A jaki tam będzie skok wysokości? Ja głosuję za blachą. taka jak inne, ewentualnie taka jak w palenisku- tez czad!

to nie pomyłka przy gabionowej byłaby w śodek wsunięta własnei taka wąska ala donica plastikowa ale jak będzie blacha to może będzie mogło byc ze 20cm szerokości.
a o jaki skok wysokości pytasz?
malkul 13:32, 09 lip 2014

agasz- jakich płyt? sprecyzuje proszę.
malkul 13:36, 09 lip 2014

Pytanie świara

Czy ktoś z podczytujacych może mi pomóc, tzn. chodzi mi żeby an moim zdjęciu wtawić jakiś element (dokąłdnie chodzi o graby z rozpiętymi ramionami) żeby zwizualizować miejsce. ja tego nie umiem ale widziałam , ze ktoś tu komuś kiedys robił coś takiego.
Będzie mi latwiej podjąć rozmowy i negocjacje z mężem jesli będziemy wieldzieli o czy mówimy. PLISSSS