Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

Madzenka 22:45, 25 kwi 2012

Magda własnie jakoś mi określenie jednoroczne nie pasuje dlatego nazywam je balkonowe. W moim pierwszym mieszkaniu caly balkon miałam takimi kwiatami oblepiony
noemi 22:48, 25 kwi 2012

mira napisał(a)
Noemi masz śliczny i klimatyczny ogródeczek - to jest już Twoje królestwo - co Ty jeszcze tam planujesz ?

pozdrawiam

Mira dziękuję za komplement ... to jest mój raj i wielka radość ... planuję jeszcze dokończyć rabaty po lewej stronie, tej z żurawkami , bo brakuję tam wyższego piętra, kulek mi brakuje i trawy jest jeszcze za dużo muszę ją wyciąć i coś posadzić ... teraz główkuję nad tym ...
noemi 22:49, 25 kwi 2012

abiko napisał(a)
Noemi..pamiętasz: " Abiko zawijasek nie taki bardzo trudny... Danusia pokazywała ( jak będę miała więcej czasu to Ci prześle linki) ... ja robiłam, wytłumaczę Ci wszystko co i jak ... a bardzo ładnie wygląda, szczególnie teraz zimą...jak w ogrodzie pusto a zimozielone to zimozielone"
to ja poproszę o ściągę jak zrobić zawijasek

Aga słowa dotrzymam, już się biorę za przygotowanie ściągi
noemi 23:06, 25 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
Magda własnie jakoś mi określenie jednoroczne nie pasuje dlatego nazywam je balkonowe. W moim pierwszym mieszkaniu caly balkon miałam takimi kwiatami oblepiony

spodobało mi się to określenie, od dzisiaj przejmuje je od Ciebie ... to jakie balkonowe w tym sezonie planujesz? ... bardzo spodobała mi się lobelia zwisająca biała zdecydować się na coś konkretnego będzie ciężko ... bo i pelargonie i petunie mam w planach ...
noemi 23:14, 25 kwi 2012

irena_milek napisał(a)

Mega wspaniale Madziu wszystko zrobione, a cudaki super

Teraz trochę przyspieszę z pracami,żeby Was ugościć po królewsku

nie szalej za bardzo jest jeszcze trochę czasu

Irenko w porównaniu do Was to leń ze mnie hihihi idę do Ciebie w odwiedziny
noemi 23:19, 25 kwi 2012

zuzanka napisał(a)
witaj,
jestem pod wrażeniem tak efektownego zagospodarowania ogródka - mam nadzieję że nie uraziłam tym określeniem
muszę twój wątek pokazać znajomym którzy maja podobny rozmiar zielonej przestrzeni i brak pomysłu na jego aranżację - skopiować nie skopiują ale może da im to wskazówki

Zuzanka ogródek to bardzo dobre określenie, dziękuję za odwiedziny i pochwały ...pokaż koniecznie, może coś im się spodoba , mogą kopiować , po to mamy ogrodowisko ... jest jeszcze parę innych ogródków takich małych u nas ...namów ich na wątek , może się zarażą "naszą pasją"
Milka 23:25, 25 kwi 2012

noemi napisał(a)

Mega wspaniale Madziu wszystko zrobione, a cudaki super

Teraz trochę przyspieszę z pracami,żeby Was ugościć po królewsku

nie szalej za bardzo jest jeszcze trochę czasu

Irenko w porównaniu do Was to leń ze mnie hihihi idę do Ciebie w odwiedziny

A tam, nie jest to prawda, masz po prostu tez inne działania
stychaz 11:26, 26 kwi 2012

Witaj Madziu

Jakie ładne masz cudaki i cały ogródek. Serdecznie dziękuję za nasionka
Wieloszka 11:33, 26 kwi 2012

Magda, a widziałaś u Szefowej takie same "cudaki" ?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1528-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-ii?page=283 - mniej więcej środek strony
Jesteś trendsetterką
Gardenarium 12:21, 26 kwi 2012

noemi napisał(a)
Mam pytanie..

Kupiłam już hortensje, 4 letni krzak, od studni to tej furtki jest 110cm, wczoraj chciałam ją już posadzić , ale wstrzymała się bo zastanawiam się, czy jak posadzę tą wiśnie z kulkami z lewej strony i hortensje na przeciwko to czy nie będzie to na siebie
nachodzić i wiśnia zasłoni mi widok na hortensje ???

Trawy, które mi tam doradziłaś, na pewno stworzą tą wysokość, o
której myślę w tym miejscu, ale zastanawiam się czy może coś jeszcze
tam dosadzić zimozielonego , może kule z bukszpanu, może stożek a żurawki by były tylko ich
wypełnieniem..

Mnie się zdaje że białe miskanty wystarczą po lewej za żurawkami. Tam jest po prostu już za mało miejsca na bukszpany. Tuje się rozrosną.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies