Magda własnie jakoś mi określenie jednoroczne nie pasuje dlatego nazywam je balkonowe. W moim pierwszym mieszkaniu caly balkon miałam takimi kwiatami oblepiony
Mira dziękuję za komplement ... to jest mój raj i wielka radość ... planuję jeszcze dokończyć rabaty po lewej stronie, tej z żurawkami , bo brakuję tam wyższego piętra, kulek mi brakuje i trawy jest jeszcze za dużo muszę ją wyciąć i coś posadzić ... teraz główkuję nad tym ...
spodobało mi się to określenie, od dzisiaj przejmuje je od Ciebie ... to jakie balkonowe w tym sezonie planujesz? ... bardzo spodobała mi się lobelia zwisająca biała zdecydować się na coś konkretnego będzie ciężko ... bo i pelargonie i petunie mam w planach ...
witaj,
jestem pod wrażeniem tak efektownego zagospodarowania ogródka - mam nadzieję że nie uraziłam tym określeniem
muszę twój wątek pokazać znajomym którzy maja podobny rozmiar zielonej przestrzeni i brak pomysłu na jego aranżację - skopiować nie skopiują ale może da im to wskazówki
Zuzanka ogródek to bardzo dobre określenie, dziękuję za odwiedziny i pochwały ...pokaż koniecznie, może coś im się spodoba , mogą kopiować , po to mamy ogrodowisko ... jest jeszcze parę innych ogródków takich małych u nas ...namów ich na wątek , może się zarażą "naszą pasją"
Kupiłam już hortensje, 4 letni krzak, od studni to tej furtki jest 110cm, wczoraj chciałam ją już posadzić , ale wstrzymała się bo zastanawiam się, czy jak posadzę tą wiśnie z kulkami z lewej strony i hortensje na przeciwko to czy nie będzie to na siebie
nachodzić i wiśnia zasłoni mi widok na hortensje ???
Trawy, które mi tam doradziłaś, na pewno stworzą tą wysokość, o
której myślę w tym miejscu, ale zastanawiam się czy może coś jeszcze
tam dosadzić zimozielonego , może kule z bukszpanu, może stożek a żurawki by były tylko ich
wypełnieniem..
Mnie się zdaje że białe miskanty wystarczą po lewej za żurawkami. Tam jest po prostu już za mało miejsca na bukszpany. Tuje się rozrosną.