Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

noemi 11:28, 28 kwi 2012

Danusiu dziękuję za odpowiedz ... czyli trzymam się pierwszej koncepcji i nie mam co główkować tylko do roboty

... byłam dzisiaj na giełdzie po hortensje, których tam prawie nie było, wybrałam 4 sztuki po 12 zł z tych małych ... pytałam dlaczego jest ich tak mało, pan odpowiedział , że dużo przemarzło i po prostu ich nie ma ... przed świętami były śliczne duże po 18 zł ... były też po 65 zł ładne duże kule bukszpanowe ...na zewnątrz, pod wiatami nie było ani jednej hortensji, z innych roślin do ogrodu też nie ma wyboru , jedynie "balkonowych ' było bardzo dużo, pelargonii, petunie... we wszystkich kolorach ... może w tygodniu jest więcej szkółkarzy ??? ... generalnie jestem zawiedziona giełdą

kupiłam nawóz do hortensji magiczna siła, ziemię do kwaśnolubnych i 5 szt. po 2 zł ślicznych rojników do kompozycji

noemi 11:30, 28 kwi 2012

stychaz napisał(a)
Witaj Madziu

Jakie ładne masz cudaki i cały ogródek. Serdecznie dziękuję za nasionka

Justynko dziękuję ... w lipcu dam Ci znać jak już będzie w sprzedaży werbena , która zakwitnie na 100% , w tamtym roku płaciłam po 4,50 zł
noemi 11:33, 28 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)
Magda, a widziałaś u Szefowej takie same "cudaki" ?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1528-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-ii?page=283 - mniej więcej środek strony
Jesteś trendsetterką

Wieloszka, zgapiłam je ze strony deromy, a u Szefowej wiadomo ... ślicznoty b. fajnie wyglądają, zaczynają mi się podobać już nie tylko kule w donicach
Milka 11:54, 28 kwi 2012

Madziu, fajne zakupy hortensje nie są złe, mają kwiaty, a to najważniejsze; tam gdzie ja kupowałam na Opolskiej, też im wszystko wymarzło, dlatego nie kupiłam dla Agnieszki hortensji
stychaz 11:59, 28 kwi 2012

noemi napisał(a)

Witaj Madziu

Justynko dziękuję ... w lipcu dam Ci znać jak już będzie w sprzedaży werbena , która zakwitnie na 100% , w tamtym roku płaciłam po 4,50 zł

Z góry serdecznie dziękuję
Odnośnie wiśni kulistych, o których pamiętam, to widziałam je w Psarach ale zero adekwatności jakości do ceny. Były "łyse" i trochę krzywe a kosztowały 270 zł Za to były tam śliczne kule i stożki.

Ładne hortensje ogrodowe widziałam w Kwiatonach ale po (chyba) 30 zł
noemi 15:20, 28 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
Madziu, fajne zakupy hortensje nie są złe, mają kwiaty, a to najważniejsze; tam gdzie ja kupowałam na Opolskiej, też im wszystko wymarzło, dlatego nie kupiłam dla Agnieszki hortensji

Irenko to się potwierdziło , czyli będzie ciężko w tym sezonie z zakupem hortensji ... dobrze, że te co były kupiłam, bo są śliczne ... sąsiad dzisiaj się mnie zapytał skąd ja biorę takie śliczne rośliny chodziło mu o gatunki !!! ... w myślach od razu wyściskałam Danusie

p.s.
aaaa widzisz, taka byłam w szoku podczas naszego spotkania, że chodziło mi po głowie, że zakupy nie do końca takie jakie miały być , ale nie zaskoczyłam hihihihi
noemi 15:23, 28 kwi 2012

stychaz napisał(a)

Witaj Madziu

Z góry serdecznie dziękuję
Odnośnie wiśni kulistych, o których pamiętam, to widziałam je w Psarach ale zero adekwatności jakości do ceny. Były "łyse" i trochę krzywe a kosztowały 270 zł Za to były tam śliczne kule i stożki.

Ładne hortensje ogrodowe widziałam w Kwiatonach ale po (chyba) 30 zł

Dzięki za info, będę szukać dalej , do Stefonogród zadzwonię, on ma ładne , tylko czy są jeszcze ? bo Wieloszka mi wykupiła ( Aga żarciki !!!)
Gardenarium 21:25, 28 kwi 2012

Zaglądam i dziękuję za ściskanie

Instagram Ogrodowiska
kraania 21:38, 28 kwi 2012

Noemi mam pytanie jakie trawy masz posadzone w skrzynce?
anna_studio 21:53, 28 kwi 2012

Noemi, cudaki są...śliczne, pięknie Ci to wyszło...
Bukszpan w każdej formie czaruje i urzeka...
A zdjęcie magnolii....no, no ,no....super
Nie strasz z tymi hortensjami, że będzie trudno kupić.....ja mam tylko dwie......i już przekwitają...