Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szklarnia"

Ogród wśród pól i wiatrów 19:39, 12 lut 2017

Do góry
jolka napisał(a)
A wiadomość dnia jest taka: szklarnia zamówiona - jutro będzie dostarczona
Ostatecznie wzięliśmy 4,30 x 2,50. Czyli podobna do tej co ma Asia
Poliwęglan 6 mm.

No i od razu wniosek pragmatyczny -
postawienie takiej szklarni oznacza 10,75 metra kwadratowego mniej do plewienia/koszenia w ogrodzie

Hehe

Oj właśnie mnie zmobilizowalas tez do działania. Marże o szklarni. Podeslij proszę namiar na priv.
Ogród wśród pól i wiatrów 11:43, 09 lut 2017

Do góry
A wiadomość dnia jest taka: szklarnia zamówiona - jutro będzie dostarczona
Ostatecznie wzięliśmy 4,30 x 2,50. Czyli podobna do tej co ma Asia
Poliwęglan 6 mm.

No i od razu wniosek pragmatyczny -
postawienie takiej szklarni oznacza 10,75 metra kwadratowego mniej do plewienia/koszenia w ogrodzie

Hehe
...uDany ogród 20:52, 03 lut 2017

Do góry
Kasiu oj tam, Ty chuchro jesteś. Ja jestem wysoka i szeroka z naciskiem na to drugie
Matko jaki ogród
To coś absolutne w moim stylu, nawet widzę delikatne, no bardzo delikatne podobieństwa
Łódkę mam zamówioną, do odbioru w maju
A ta szklarnia to póki co marzenie, ale do spełnienia
Chodzę i się zachwycam, dziękuję!

Tylko u nas niebo ładniejsze
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:07, 02 lut 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Piękne te twoje cypryśniki. Ja chciałam kupić w tamtym roku ale wszystkie były poprzemarzane i w końcu stanęło na metasekwoi. Ale jakbym trafiła na taki piękny egzemplarz jak twój wzięłabym bez zastanowienia.

Fotki z Bolestraszyc cudowne, zwłaszcza te "stawowe".

Aniu, cypryśniki z Arboretum, nie moje, owszem mam jednego, malusi i rzadki nie mam co pokazywać...za to z Bolestraszyc jest fajna pamiątka i jest na co oczy wywalać

Niewielka szklarnia z ciepłolubnymi pod opieką Mariusza i jego watowa mokra ścianka z marsylią, która się ładnie przyjeła

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 10:02, 31 sty 2017

Do góry
m_gocha napisał(a)
Jola, dzięki za odwiedziny U Ciebie cisza...., czyżby wielkie plany ogrodowe powstawały? Macham cieplutko

W planach szklarnia
Ogród wśród pól i wiatrów 10:00, 31 sty 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
Jola twoja szklarnia to przeciwiatrowa musi być
ciekawe co wymyślicie

No będzie Grubość 6 mm, fundament z bloczków betonowych, kotwy co najmniej ma każdym rogu
Tajfun jej nie ruszy

Haha, obym się nie okazała naiwna i w efekcie nie musiała kawałków szklarni po wsi szukać
Ogród wśród pól i wiatrów 09:55, 31 sty 2017

Do góry
Ananasek napisał(a)
Joluś!...szklarnia wygląda całkiem solidnie. Ja w tym roku będę chyba mieć taką: https://www.ptfpolska.pl/2,1,125,173,ogorek_18m2.html ciekawe jak będą się sprawowały nasze nowe "gadżety

No mam nadzieję, że będą się sprawowały dobrze
Choć nie ma się co oszukiwać, samo rosło nie będzie.
Wietrzenie, podlewanie, obrywanie ,,, i cała ta otoczka musi być

PS. o jeżówkach pamiętam
Ogród wśród pól i wiatrów 09:46, 31 sty 2017

Do góry
bdan napisał(a)
Ja w zeszłym roku przymierzałam się do tej Trioszki, ale to juz inny budżet ale też jest większa. Ja youtube można znaleźć filmiki, zwłaszcza na stronach rosyjskich

http://esklepmatbud.pl/szklarnie-z-poliweglanu/1006-szklarnia-z-poliweglanu-dacznaja-trioszka-rozne-dlugosci-klasa-gwarantowana-wytrzymalosc-arlen-tm.html

Rzeczywiście wygląda na fajną i stabilną. Dziękuję za informację. Ale chyba ostatecznie zdecydujemy się na tę, co pokazywałam. eM. rozmawiał już z producentem i ten mu poradził, że jeśli są wiatry to zdecydowanie poleca grubość szybek 6 mm (a nie 4).

Pytaliśmy również o te "drgające szybki", o których pisała Asia. No i tutaj też gość mówił z sensem - w normalnym oknie też szyba by drgała, jeśli nie byłoby uszczelki. Radził od razu zasilikonować i powinno być dobrze.
Ogród wśród pól i wiatrów 08:35, 31 sty 2017

Do góry
Jola twoja szklarnia to przeciwiatrowa musi być
ciekawe co wymyślicie
Ogród wśród pól i wiatrów 21:19, 30 sty 2017

Do góry
jolka napisał(a)
Właśnie a'propo ruchów wspomnianych - takie pytanie ...
myślicie, że taka szklarnia fajna będzie??
http://allegro.pl/szklarnia-poliweglan-7-75-m2-250x310-hit-i5736803406.html#thumb/5

Joluś!...szklarnia wygląda całkiem solidnie. Ja w tym roku będę chyba mieć taką: https://www.ptfpolska.pl/2,1,125,173,ogorek_18m2.html

ciekawe jak będą się sprawowały nasze nowe "gadżety
Jestem w polu 18:53, 30 sty 2017

Do góry
amelia_b napisał(a)
konkretne masz plany, szklarnia fajna rzecz ciekawa jestem stołu? Zdradzisz jakieś szczegóły?

Pokażę jak będzie zrobiony. Będzie prosty, bez żadnych udziwnień, prostokątny. Mam tylko dylemat co do koloru, bo taras jest ciemno brązowy.
Jestem w polu 18:46, 30 sty 2017

Do góry
Warmia napisał(a)

Planuję rewolucję warzywnikową. przenoszę warzywnik i robię go w skrzyniach. Będzie nowy kompostwnik, szklarnia i nareszczcie domek narzędziowy. A, zapomniałam, na tarasie będzie nowy stół, który właśnie zaczął się robić rękami kojego eM.
konkretne masz plany, szklarnia fajna rzecz ciekawa jestem stołu? Zdradzisz jakieś szczegóły?
Jestem w polu 18:34, 30 sty 2017

Do góry
amelia_b napisał(a)
da się jeszcze zalatwić Martuś planujesz coś na ten nowy sezon?

Planuję rewolucję warzywnikową. przenoszę warzywnik i robię go w skrzyniach. Będzie nowy kompostwnik, szklarnia i nareszczcie domek narzędziowy. A, zapomniałam, na tarasie będzie nowy stół, który właśnie zaczął się robić rękami kojego eM.
Ogród wśród pól i wiatrów 06:46, 30 sty 2017

Do góry
Ja w zeszłym roku przymierzałam się do tej Trioszki, ale to juz inny budżet ale też jest większa. Ja youtube można znaleźć filmiki, zwłaszcza na stronach rosyjskich

http://esklepmatbud.pl/szklarnie-z-poliweglanu/1006-szklarnia-z-poliweglanu-dacznaja-trioszka-rozne-dlugosci-klasa-gwarantowana-wytrzymalosc-arlen-tm.html
Działeczka Asi :) 20:11, 29 sty 2017

Do góry
Jolu, nasza szklarnia ma 2,5 x 4,3. Dla nas taka akurat. Ale jakby była krótsza, też byłaby dobra
Ogród wśród pól i wiatrów 14:11, 29 sty 2017

Do góry
jolka napisał(a)

Wiesz, u nas ciężko o miejsce osłonięte od wiatru, wręcz liczę na to, że to właśnie szklarnia nieco go wytłumi Myślę, że trzeba będzie zrobić tak jak Asia pisze - stabilny mini-fundamencik, podwyższenie, od razu silikon do szyb i zobaczymy

Teraz przypomniałam sobie, że kilka lat temu mieliśmy szklarnię samoróbkę ze starych okien ..tej konstrukcji nic nie ruszało sąsiad obok ma do dzisiaj.
Ogród wśród pól i wiatrów 14:02, 29 sty 2017

Do góry
frezja napisał(a)
Odnośnie szklarni to mój sąsiad biegał za podobną...taką z rurkami i mniej stabilną.Teraz widzę, że przykopuje dolne elementy porządnie ziemią. Najlepsze miejsce osłonięte od wiatru.
Myślę, że producent rozwieje obawy a Ty jednak nie zrazisz się opiniami i pochwalisz się plonami Wybrana prze Ciebie wygląda na bardzo stabilną.

Wiesz, u nas ciężko o miejsce osłonięte od wiatru, wręcz liczę na to, że to właśnie szklarnia nieco go wytłumi Myślę, że trzeba będzie zrobić tak jak Asia pisze - stabilny mini-fundamencik, podwyższenie, od razu silikon do szyb i zobaczymy

Ogród wśród pól i wiatrów 13:41, 29 sty 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
hej Jolus fajna szklarnia widzę że plany ogrodowe są.
na kawę przyjadę jak mróz i śnieg odpuszczą: )

Kami, dziś jest pięknie!! Jakbyś miała ochotę to nawet zaraz możesz do nas przyjeżdżać Jeden stopień na plusie, piękne słońce, czyste niebo, śnieg leży, nie ma wiatru. No i .....ferie się zaczynają

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies