Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

frezja 22:39, 31 mar 2017

jolka napisał(a)

Dwie piwonie i powojnik

Zobaczymy co z nich będzie

Mam Montanę ( chyba to on ) od ub. sezonu. Teraz ma sporo listków i bardzo czekam na więcej
paulina_ns 06:38, 01 kwi 2017

jolka napisał(a)

Paulinka, no ja też mam nadzieję że ładniej będzie, bo póki co wszytko w rozsypce. Co do chwastów odpowiedź jest prosta - nie ogarniam. Ale już się nie spinam, ile zrobię to zrobię, a co nie zdążę to poczeka

A i muszę CI powiedzieć, że w żółtej budce kosy zamieszkały
Yupi!! Cieszę się

Ja myślałam,że Ty mi tu jakiś sposób zapodasz i nie będę musiała plewic do końca sezonu,a Ty piszesz,że nie ogarniasz

Co Ty mówisz ptaszki zamieszkały??? O kurcze no to GRATULACJE, może przyciągnął ich ten kolor rezydencji . Mój jeszcze nie powieszony, bo jednak na hakuro było za nisko i ściągnełam. Mam jeszcze jeden zawieszony taki zwykły drewniany i ostatnio widziałam,że jakiś ptaszek próbowal tam wejść, ale nie zmieścił się, bo w tym dziurka jest mniejsza

O kurcze jakie piękne piwonie kupiłaś!!! Mogę prosić na prv informacje o miejsce i cenę
jolka 10:16, 02 kwi 2017

asiak napisał(a)
Co z nich będzie? Piękne rośliny porosną

Trzymam Cię za słowo!!

PS. Asia, rozmawiałyśmy o szklarni. Dzięki Twoim uwagom przed jej montażem zrobiliśmy fundamencik, na którym zostanie postawiona. U mnie często mocno wieje, tak więc szklarnia zostanie skręcona z fundamentem 12-toma śrubami, i ma jej tajfun nie ruszyć A jak będzie zobaczymy Wszystko to fajnie, co nie zmienia faktu, że mój ogród wygląda obecnie jak plac budowy!!

Asia, gdybyś jeszcze miała jakieś uwagi na tym etapie, to napisz
Buziaki

jolka 10:20, 02 kwi 2017

frezja napisał(a)
Mam Montanę ( chyba to on ) od ub. sezonu. Teraz ma sporo listków i bardzo czekam na więcej

Ewusia, podziwiałam go w ubiegłym roku w wielu ogrodach, tak więc jak mi się rzucił w oczy w lidlu to zgarnęłam Pewnie w tym roku kwiatka nie zobaczę, ale jak się przyjmie i coś przyrośnie to będę zadowolona

Pozdrawiam z magnolią dzisiejszą Jak dobrze pójdzie to może przed końcem dnia pąki otworzy
jolka 10:29, 02 kwi 2017

paulina_ns napisał(a)
Ja myślałam,że Ty mi tu jakiś sposób zapodasz i nie będę musiała plewic do końca sezonu,a Ty piszesz,że nie ogarniasz

Co Ty mówisz ptaszki zamieszkały??? O kurcze no to GRATULACJE, może przyciągnął ich ten kolor rezydencji . Mój jeszcze nie powieszony, bo jednak na hakuro było za nisko i ściągnełam. Mam jeszcze jeden zawieszony taki zwykły drewniany i ostatnio widziałam,że jakiś ptaszek próbowal tam wejść, ale nie zmieścił się, bo w tym dziurka jest mniejsza

O kurcze jakie piękne piwonie kupiłaś!!! Mogę prosić na prv informacje o miejsce i cenę

Paula, co do piwonii wszystko wiesz Ciekawe czy udało Ci się je kupić
Na chwasty to chyba nikt nie ma sposobu, niestety! Ale jak coś wymyślisz, to daj znać

Kosy na 100% zagnieździły się w budce, codziennie patrzymy jak znoszą źdźbła, potem "nurkują" w korze wzdłuż choin, albo coś sobie wydłubują z trawnika. Właśnie się trochę martwię, jak mam trawnik nawieźć
Jak rozsypię te granulki, a one je chwycą nim deszcz rozpuści .. to co będzie??

Zobacz co mam Zgapiłam od Ciebie

Posadziłam je przy wjeździe do domu, na skraju brzozowej rabaty

jolka 10:34, 02 kwi 2017

Pogoda dziś u nas fantastyczna Ciepło, słonecznie, ptaki śpiewają, wiatr tylko leciutko wieje

Zabratkowałam się Zostawiam wszystkim niedzielne pozdrowienia
frezja 12:27, 02 kwi 2017

jolka napisał(a)

Ewusia, podziwiałam go w ubiegłym roku w wielu ogrodach, tak więc jak mi się rzucił w oczy w lidlu to zgarnęłam Pewnie w tym roku kwiatka nie zobaczę, ale jak się przyjmie i coś przyrośnie to będę zadowolona

Pozdrawiam z magnolią dzisiejszą Jak dobrze pójdzie to może przed końcem dnia pąki otworzy

Piękny obrazek...nie wiem, co z moją ;( jestem dobrej myśli, że jednak odbije (oby nie jej).
paulina_ns 08:48, 03 kwi 2017

jolka napisał(a)

Paula, co do piwonii wszystko wiesz Ciekawe czy udało Ci się je kupić
Na chwasty to chyba nikt nie ma sposobu, niestety! Ale jak coś wymyślisz, to daj znać

Kosy na 100% zagnieździły się w budce, codziennie patrzymy jak znoszą źdźbła, potem "nurkują" w korze wzdłuż choin, albo coś sobie wydłubują z trawnika. Właśnie się trochę martwię, jak mam trawnik nawieźć
Jak rozsypię te granulki, a one je chwycą nim deszcz rozpuści .. to co będzie??

Zobacz co mam Zgapiłam od Ciebie

Posadziłam je przy wjeździe do domu, na skraju brzozowej rabaty

Jolus nie kupiłam, bo nie byłam jeszxze, może dzisiaj się wybiorę, chociaż kurcze za bardzo nie chce mi się jechać...

Oooooo białe sasanki! cuuudne!

Zmotywowalas mnie i niebieski domek dla ptakow w końcu wisi widziałam,że kręcił się dzisiaj koło niego jakiś ptaszek, ale poleciał dalej...nie wiem czy ma znaczenie,że na jednym drzewie obok siebie wiszą dwa domki? Nie będzie to przeszkadzało ptakom?? Innego drzewa nie mam .
BasiaLT 08:56, 03 kwi 2017

Może i ogród narazie wygląda jak plac budowy ale takie prace bardzo cieszą. Kwiatuchy śliczne
Kawa 09:08, 03 kwi 2017

Joluś
no wiesz tak to jest jak sie chłopa samego w domu zostawi
ale wiesz że tych chłopów to więcej było hihihi

piękną wiosnę masz wiesz
a jak zobaczyłam twoje hortki przycięte na wysokość od linijki to myślałam ze padnę hihih

wertykulacja przeszła grabienie też
masakra jak dla mnie

macham