Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 21:11, 24 kwi 2020

Do góry
Origanum Gentle Breeze

Gracillimus

a lawendy będą żyły - dobrze, że jeden rząd zostawiłam

tulipany strasznie nierówne w tym roku - nawet te same odmiany różnice w starcie mają znaczne
Zaczynam po raz kolejny... 21:08, 24 kwi 2020

Do góry
25m? No to trochę nie doszacowałam, bo strzeliłam 20m

Moja propozycja:
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 21:08, 24 kwi 2020

Do góry
Ewa relacja z tarasowej dla Ciebie
korzenie Origanum i Caradonny ok, miskant praktycznie rozpadł mi się w rękach suchodrzewy są malutkie, a specjalnie wzięłam droższe, bo sadzonki na zdjęciach okazałe były u mnie w szkółce taki rozmiar jak mi przysłali to po 4zł mogłam wziąć

ogólnie widok taki - tam gdzie patyczki, wsadzone są pomarańczowe mieczyki
po obwodzie miękkimi półkolami wysiałam aksamitkę drobnolistną

ten patyk przy pergoli to milin - chce zobaczyć czy on jeszcze żyje - jesli nie - to wylatuje.

suchodrzew chiński

szałwia Caradonna
Choroby i szkodniki jodeł, jodła - Abies 21:05, 24 kwi 2020

Do góry
Dzień dobry, czy może ktoś wie co się stało z moja jodła kalifornijska compacta? Posadzona rok temu, igły niebieskie, zaczynaja się przebarwiać jak na zdjęciu . Nawiozlam ja jakieś 3 tyg temu nawozem do iglaków. Proszę o pomoc
Ogród bez reguł 21:02, 24 kwi 2020

Do góry
Dokonałam dziś bardzo niemiłego odkrycia - ćma dotarła i do mnie. Tzn. ja nie mam buksów, ale mój Tato ma. Niedużo, dwie obwódki, ale są to buksy wyjątkowe, bo jeszcze z ogrodu Babci.
Starałam się mieć na nie baczenie. Dotychczas nic nie było, a dzisiaj - trrrrach!

Na razie zajęły kawałek jednej obwódki. Zamawiam Lepinox i muszę się dokształcić, bo coś tam pamiętam z Toszkowych rad, ale dotychczas mnie to nie dotyczyło, więc pozwoliłam sobie sporo zapomnieć.
Bleeee…
Migawki z ogródka 21:01, 24 kwi 2020

Do góry
Peonie niektóre tak, a inne dopiero z ziemi wychodzą

I dokumentacja prac budowlanych
Dębowe zakątki 20:59, 24 kwi 2020

Do góry
iwona_d napisał(a)
Aniu ślicznie u Ciebie, jak przeczytałam o powiększaniu rabaty to wbiło mnie w fotel. Podziwiam. Klonika zazdroszczę. Ja od ponad tygodnia przesadzałam co sobie zaplanowałam i dzisiaj wreszcie skończyłam. Teraz tylko czekam na dostawy zamówionych roślin i mam nadzieje, że będzie wreszcie tak jak chciałam. U mnie też strasznie sucho i czekam na ten deszcz, bo jak przesadzałam to teraz ciągle latam z konewkami.
Pozdrawiam

Witaj Iwonko!
No tak za huśtawką powstała rabata kwiatowa.Siatki już nie ma.Wolna przestrzeń widoczna.
Dziś właśnie robiłam też nową mała rabatkę w miejscu , gdzie było ognisko i pniaczki. Te powędrowały nad staw.
Ja też trochę przesadzam. Sucho. deszczu nie ma.Jutro chyba bedę musiała podlać. A zwłaszcza te , które przesadzałam.
Ech wiosna sucha, zimne noce...
I ty dużo przesadzałaś. Oj, ciekawa jestem co tam namodziłąś

A to jeszcze w pełni nie wykończone dzieło dzisiejszego dnia.
Po miejscu ogniskowym

takie coś zrobiłam.

Klon palmowy na środku.A w tych dwóch częściach w korze roślinki .W jednej berberyski.
A w drugiej planuję ze 3 hakonki.
Muszę jeszcze kupić zrębki kolorowe, aby te części odróżnić.
I dosiać trawę, wokół.

Dziś z córcią kosiłyśmy trawę.
I zwoziłam drzewo, które było za siatką. Mąż ciał .a ja z taczką kursy robiłam.
Jedna pryzma drzewa zlikwidowana,złożona

Migawki z ogródka 20:55, 24 kwi 2020

Do góry
Rozplenice zaczynają powoli, pokazał się też ten ciemny floks i obudziły się sadźce czekoladowe a pierwsze powojniki niedługo będą

Na Bukowej 20:52, 24 kwi 2020

Do góry
Marta1980 napisał(a)
Witam... Czas na kolejną część... Trzeba tutaj dużo pracy włożyć... Liczę na Wasza pomoc... Mam pas od strony zachodniej.. Dużo cienia z uwagi na cyprysy od strony sąsiada... Chciałabym zachować róże na pniu bo jej tam dobrze.. Kilka tych plozacych iglaczkow... 2 hortensje po bokach białe... A reszta do zrobienia... Aaa.. 2 berberysy tam też są...

Propozycja była hortensji... Jaka dac?
Trawy Wysokie??? Jakie???
Z przodu wrzosy i hosty..
Jakieś inne pomysły???

Złe pomysły, wszystko jest za małe, niknie Te koły brązowe wyrzuć, Róże dwie - znowu dwie róże nie mają tutaj żadnego znaczenia. Powinny być masywne drzewka kuliste, wystające korony ponad płot a nie malutkie róże.
Na Bukowej 20:50, 24 kwi 2020

Do góry
Pomagam, mam nadzieję że się nie obrazisz.

Marta1980 napisał(a)
Drogie Panie... Dziś zakończyłam kąt z magnolią...dałam dwie azalie.. Po środku miałam berberysa admirała... Po bokach lawenda.. Moze byc?

Nie może być, jest zbyt symetrycznie, sadzenie po dwie też nie jest dobre.

Wywal ten biały kamień, bije po oczach, tego się nie robi w ładnych ogrodach. NO, chyba że jest on szary, ale tuje nie znoszą kamienia, a tym bardziej szmaty, bo chyba jest pod kamieniem???

Tak zrób, widać różnicę?
Migawki z ogródka 20:49, 24 kwi 2020

Do góry
Yellow River ciągle nafąfana. Serduszka ścięta przymrozkiem.

Amanogawy zaczęły, lilaki za chwilę

Kielichowiec i rukolą
W kamiennym kręgu od początku 20:48, 24 kwi 2020

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 20:47, 24 kwi 2020

Do góry
Dzban uruchomiony. chyba to jego ostatni sezon
Kolega już dawno stracił dno razem z brzuchem

Migawki z ogródka 20:42, 24 kwi 2020

Do góry
Przedszkole sadziłam 3 cebule. To ich 3 sezon chyba. A te mniejsze to drugi sezon z jednej lelijki

Pierwsza Ola z dalsza i bliższa przesadzana w sierpniu była, musiałam ją trochę podciąć.

A tu młodsza Ola, sadzona dwa lata temu.
System automatycznego nawadniania 20:33, 24 kwi 2020

Do góry
Ja mam dodatkowe pytanie.

Czy w przypadku chęci zraszania 9metrów, 90 stopni oraz 180 stopni warto jeszcze montować MP Rotator 3000 (zasięg ok. 7m) czy już szukać czegoś rotacyjnego?
Zastanawiam się gdzie jest granica.
Dodatkowo za statycznymi przemawia też przepływ, rotacyjne mają dużo większe wymagania, w moim przypadku chyba musiałbym zwiększyć ilość sekcji co rodzi koszty - więcej rury, druga skrzynia, większy sterownik, itp., więc chyba lepiej statyczne i dłuższa praca?

W ogródku emerytki 20:32, 24 kwi 2020

Do góry
U mnie 4 kotki, a czarne są 3: Duduś, Pysia i Czarnusia.
Kocia starszyzna to też podrzutki i to dosłownie, ktoś postawił pudło z kotkami na samochodzie [eM był w pracy w J. G.] i są.
Nutka i Czarnusia to dwójka z piątki, które urodziła u nas na strychu dokarmiana kotka i też są
Moje koty nie wychodzą z domu.
Nie liczę dokarmianych kotów, może ich być ok. 10.

Zostały nam łaty, więc wymyśliłam Emowi robótkę - stożki
W trakcie roboty.

Muszę przekonać eMa, że chcę jeszcze 4, nawet go wyręczę w malowaniu [będą białe]
W samym słońcu 20:09, 24 kwi 2020

Do góry
Już ręce nad sobą załamuje,boje się cokolwiek posadzić,że znowu z miarą będę biegać-bo będę chciała symetrię zachować ( nie jest już raczej zdrowy objaw a tu tak fajnie wszystko rozrzucone
Ja nie mam wyobrażenia jak te rośliny wyglądają na żywo, jak będą się ze sobą komponowac, dlatego wierzę, że to będzie dobra kompozycja. Jeśli jednak cos innego Ci przyjdzie do głowy to ja chętnie zobaczę

Tylko o jednym zapomniałam napisać, ze tam gdzie śś to przejście będziemy robić o takie, myślę o płytach ułożonych, w innym przypadku i tak wszyscy na skos będą jakoś przechodzić o czym zapomniałam zaznaczyć
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:02, 24 kwi 2020

Do góry
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:01, 24 kwi 2020

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:01, 24 kwi 2020

Do góry

Powiększone miejsce na ogród węzłowy.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies