Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Anda 12:21, 24 kwi 2020

AnnaCh napisał(a)
Idę posadzić ziemniaki na przyszłych rabatach

Ja się nad tym poważnie zastanawiam, serio Wczesne ziemniaczki a potem facelia
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
antracyt 13:14, 24 kwi 2020

Pół dnia na forum nie zaglądam i tyle tu do czytania przybyło... chyba odpuszczę i poczekam na zdjęcia pomalowanego muru
galgAsia 13:23, 24 kwi 2020

No co Ty, Zuza, chociaż zdjęcia pooglądaj

Wszystkie znaki na niebie, ziemi i w mojej głowie mówią, że może padać. Oby, oby! Więc malowanie muru odsunie się troszkę w czasie.

antracyt 13:26, 24 kwi 2020

No zdjecia to wiadomo U mnie też wyglada jakby się na burzę zbierało, ale obawiam się, że będzie to "sucha" burza
galgAsia 13:46, 24 kwi 2020

makadamia napisał(a)

Słuchajcie, o mały włos bym nie zapomniała! Strasznie ważna wiadomość:

w ten weekend (i tylko w ten) pod tym linkiem można zobaczyć film z pietem oudolfem, pokazywany dotąd tylko w niektórych kinach:

https://www.hauserwirth.com/stories/28405-five-seasons-gardens-piet-oudolf

jeszcze nie udało mi się obejrzeć całości, ale piękny jest
wiklasia 18:21, 24 kwi 2020

Asiu wybacz, ale ja interesowna baba jestem.
Teraz będę się podlizywać:
Kochana moja - już kilka razy tu udowodniłaś, że masz nosa do różnych okazji, a i gust również, a i owszem masz - nawet kompatybilny z moim.
Koniec podlizywania, przechodzę do konkretów:
Czy mogę Cię niecnie wykorzystać w sprawie poidełka/kąpieliska dla ptaków?
Czy może podczas poszukiwań różnorakich ogrodowych ozdobników do swojego ogrodu nie rzuciło Ci się w oko jakieś stylowe poidełko dla ptaków?
Bo tak sobie obmyśliwuję, coby nie zrobić niespodzianki skrzydlatym braciom mniejszym i nie wyposażyć ogródka w spa dla latających?
Przychodzi Ci coś do głowy?
Nie, żebym sama nie umiała obsługiwać komputera, az tak słabo to ze mną nie jest, ale widzisz rzadko coś kupuję przez internet i za bardzo rozeznania nie mam co do producentów i tak błądzę dziś cały dzień w mrokach internetu i szukam, i szukam ....

A może któraś z licznie odwiedzających ten wątek niewiast (te natrzaskane dzień w dzień nowe strony nie biorą się przecież znikąd) ma jakieś namiary na coś fajnego?

p.s. a dziś pierwszy raz w życiu widziałam parę dudków nad swoją głową.
Co to się wyprawia: niedawno bocian czarny, teraz dudki, a jak jeszcze wilgę zobaczę to już chyba trupem padnę.
antracyt 19:42, 24 kwi 2020

wiklasia napisał(a)
Asiu wybacz, ale ja interesowna baba jestem.
Teraz będę się podlizywać:
Kochana moja - już kilka razy tu udowodniłaś, że masz nosa do różnych okazji, a i gust również, a i owszem masz - nawet kompatybilny z moim.
Koniec podlizywania, przechodzę do konkretów:
Czy mogę Cię niecnie wykorzystać w sprawie poidełka/kąpieliska dla ptaków?
Czy może podczas poszukiwań różnorakich ogrodowych ozdobników do swojego ogrodu nie rzuciło Ci się w oko jakieś stylowe poidełko dla ptaków?
Bo tak sobie obmyśliwuję, coby nie zrobić niespodzianki skrzydlatym braciom mniejszym i nie wyposażyć ogródka w spa dla latających?
Przychodzi Ci coś do głowy?
Nie, żebym sama nie umiała obsługiwać komputera, az tak słabo to ze mną nie jest, ale widzisz rzadko coś kupuję przez internet i za bardzo rozeznania nie mam co do producentów i tak błądzę dziś cały dzień w mrokach internetu i szukam, i szukam ....

A może któraś z licznie odwiedzających ten wątek niewiast (te natrzaskane dzień w dzień nowe strony nie biorą się przecież znikąd) ma jakieś namiary na coś fajnego?

p.s. a dziś pierwszy raz w życiu widziałam parę dudków nad swoją głową.
Co to się wyprawia: niedawno bocian czarny, teraz dudki, a jak jeszcze wilgę zobaczę to już chyba trupem padnę.

Ja mam szczęście do dudków. Jako dziecko widywałam je wielokrotnie, a ostatnio spotkałam parę na "moich" łąkach Mam nadzieję, że się zadomowią. Odkryłam tam też nowych nieznanych mieszkańców, jakieś sieweczki chyba - lornetki oczywiscie nie zabrałam, bo po co A w ogrodzie dziś rano obserwowałam stado nowych gości. Wyglądały jak szczygły, tylko plama na głowie jak dla mnie nie była czerwona tylko jakaś ciemna. Następna zagadka do rozgryzienia
Wilgę kilka razy widziałam - przepiękna, a widoku czarnego bociana bardzo zazdroszczę.
jolanka 20:35, 24 kwi 2020

antracyt napisał(a)

Ja mam szczęście do dudków. Jako dziecko widywałam je wielokrotnie, a ostatnio spotkałam parę na "moich" łąkach Mam nadzieję, że się zadomowią. Odkryłam tam też nowych nieznanych mieszkańców, jakieś sieweczki chyba - lornetki oczywiscie nie zabrałam, bo po co A w ogrodzie dziś rano obserwowałam stado nowych gości. Wyglądały jak szczygły, tylko plama na głowie jak dla mnie nie była czerwona tylko jakaś ciemna. Następna zagadka do rozgryzienia
Wilgę kilka razy widziałam - przepiękna, a widoku czarnego bociana bardzo zazdroszczę.

Zobacz czy to nie była samica szczygła?
galgAsia 20:54, 24 kwi 2020

Wiklasiu, nie zwracałam uwagi na poidełka i nic mi się do oka nie rzuciło. Mogę obiecać, że postaram się zwracać na poidełka uwagę i jak coś mi się spodoba, to dam Ci znać
Podlizywałaś się bardzo ładnie

Dudka nigdy na oczy nie widziałam, dla mnie on jest jak Yeti Myślę, że byłabym wniebowzięta po takim widzeniu
O wildze nie wspomnę Normalnie Wam zazdroszczę
galgAsia 21:02, 24 kwi 2020

Dokonałam dziś bardzo niemiłego odkrycia - ćma dotarła i do mnie. Tzn. ja nie mam buksów, ale mój Tato ma. Niedużo, dwie obwódki, ale są to buksy wyjątkowe, bo jeszcze z ogrodu Babci.
Starałam się mieć na nie baczenie. Dotychczas nic nie było, a dzisiaj - trrrrach!

Na razie zajęły kawałek jednej obwódki. Zamawiam Lepinox i muszę się dokształcić, bo coś tam pamiętam z Toszkowych rad, ale dotychczas mnie to nie dotyczyło, więc pozwoliłam sobie sporo zapomnieć.
Bleeee…