Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:08, 18 lut 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Szalona jesteś! ALe pracujesz w takim tempie, że chętnie oddam Ci pół mojej do zagospodarowania Kcesz? Te parę kilometrów odległości do pokonania to dla Ciebie pikuś
Wizytówka zachwycająca - jak Twój ogród!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wiosna zachwyca cebulowymi, ale dla mnie hit hitów to lato z trawami!!!! Szacun kobieto
lubie być szalona czasami po złości śpiewam 'jesteś szalona mowię ci'
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:14, 18 lut 2014

Do góry
Z braku czasu dziękuję za nowe wpisy....
Też wolę dzieci takie bardziej "kręcone" Ale swój do swego ciągnie.. i wcale nie prawda, że przeciwieństwa sie przyciągają..

Wieloszka obudziła się ze snu zimowego.. chociaż zimy nie było

Dziś obleciałam ogród.. czyli wiosennie sie robi.. i jakoś nie mam sumienia czyścic go z zaschniętych chabazi..bo będzie pusto i łyso... nudno.. a tego nie lubię..
O godzinie 10 pozostały jeszcze malunki ze szronu

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:06, 18 lut 2014

Do góry
Magda, Aga-baraga, Karolina, Ola - macham wiosennie i aż żal, że muszę w pracy siedzieć, a tam tyle cięcia w ogrodzie, aż mnie nożycoręce swędzą
Zbieram głosy na sposób cięcia cisów i zastanawiam się, czy mogę już w najbliższą sobotę, czy jeszcze poczekać?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:02, 18 lut 2014

Do góry
Ewuniu, no i właśnie trafnie ujęłaś w słowa moją niechęć do lawendy - za dużo nieciekawej szarości przez większą część roku i tylko ten jeden raz - przez ok. miesiąc efekt WOW! jak kwitnie. Nie pasuje do moich podmokłych klimatów, zresztą oprócz suchej, wyżwirowanej rabaty przy samym domu źle rośnie, ciągle choruje - za mokro. Dlatego idzie precz, a zastąpią ją trawy - moja nowa miłość Wprawdzie nie kwitną tak oszałamiająco, ale za to zachwycają przez dłuższy okres niż 1 miesiąc.
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:55, 18 lut 2014

Do góry
U Ciebie to zdecydowanie największe zmiany nastąpiły! I jakie słodkie Gratuluję szczęśliwej babci małego Feliksa!!!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:49, 18 lut 2014

Do góry
Polinko, widzę że jakieś rewolucje wiosenne się szykują Zimą wszyscy mają stanowczo za dużo wolnego czasu i naplanują zmian na najbliższe kilka lat (przynajmniej ja tak mam)
Madżenka ma rację - trzeba zakryć goły dół tych tujek w żywopłocie, a hortensje są rozwiązaniem tylko na część roku, podobnie niestety miskanty. Ścięłam je właśnie u siebie - i pusto... Przydałoby się coś zimozielonego i dużego - może laurowiśnie wschodnie, albo RH?
Pozdrawiam
Wersja mini mini 10:39, 18 lut 2014

Do góry
Chociaż jedną foteczkę, plisss. Ja dałam radę, to Ty też dasz
Czekam na nowe inspiracje - zawsze wynajdziesz coś fajnego
Pszczelarnia 10:31, 18 lut 2014

Do góry
Pszczółko, przespacerowałam się wczoraj po ogrodzie, przyjrzałam krytycznie moim lawendom i już wiem, dlaczego się z nich wyleczyłaś - spacer był dla mnie lekarstwem
Pooglądałam Twoje cisy - bardzo gęste i dorodne. To te kupowane w Twojej okolicy? Jeśli tak, to mocno urosły, a z daleka różnic odmianowych nie widać.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:26, 18 lut 2014

Do góry
Jak tak bardzo stęskniłaś się za wiosną - przyjedź do nas Czuć w powietrzu, widać w nabrzmiałych pąkach i na termometrze! Wczoraj ponad 11 stopni, dziś będzie tak samo. Słońce świeci jak szalone No dobra, już się nie pastwię nad Tobą
Zamiłowanie do czerwonego znaczka z literką "P" podzielam
Instruktaż postępowania z kostrzewą bardzo obszerny, ale ja obraziłam się na "niedźwiedzie futro", co to miało wyłysieć po kilku latach, a wyłysiało po roku. Na dodatek podzielić, odmłodzić to kłujące cholerstwo się nie da Będę podziwiać z zazdrością Twoje kostrzewy
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:10, 18 lut 2014

Do góry
Irenko, nie nadużywaj pokładów swojego optymizmu takimi wypadkami i szybko wracaj do zdrowia
Ogród Sylwii od początku cz.II 09:00, 18 lut 2014

Do góry
Pozdrawiam wypoczętą i pełną energii Aż strach się bać co zaczniesz teraz robić w ogrodzie Mam nadzieję, że żadnych zmian, bo jest super po tych wszystkich ubiegłorocznych rewolucjach
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:48, 18 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ech ja to bym najchętniej zasadziła się na działkę obok ale...

Szalona jesteś! ALe pracujesz w takim tempie, że chętnie oddam Ci pół mojej do zagospodarowania Kcesz? Te parę kilometrów odległości do pokonania to dla Ciebie pikuś
Wizytówka zachwycająca - jak Twój ogród!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wiosna zachwyca cebulowymi, ale dla mnie hit hitów to lato z trawami!!!! Szacun kobieto
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:44, 18 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

W niedziele w czasie spaceru ogladałam elewacje domów i muszę przyznać, że nasz ciemny szary spisal sie na medal. Przy szutrowej drodze wszystkie domy mają elewację do malowania lub gruntownego czyszczenia a nasza wyglada tak samo jak 5 lat temu. Teraz gdy mamy drogę, zywopłot chroniacy nas przed kurzem z pola, możemy się zdecydować na jasną elewacje o jakiej marzylismy od początku. Zdecydowalismy, że nie będzie biała lecz bardzo jasno szara. Kolor drewna jeszcze nie przesądzony. Teraz muszę ustalić tylko termin prac z moim Panem Złota Rączka i ustalic kasę.... Oj boli....

Wybraliście rewelacyjny kolor - jasno szary ładnie się komponuje z drewnem takim naturalnie spatynowanym. Oj kasa zawsze boli, zwłaszcza przy takich grubszych sprawach, jak zmiana elewacji
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:54, 18 lut 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Błagam, nic nie mów o tynku - Twój to ideał przy moim! Choć pewnie Ciebie wkurza nie mniej U mnie nie dość że kolor beznadziejny, to jeszcze cała północna elewacja zzieleniała, ale w takie smugi, jak zachlapana A kupowaliśmy specjalny rodzaj tynku, miał być idealny...
Firma od impregnatów nie odpisuje? Termometru nie mają? Wiosna przecież, gdzie ich spece od marketingu?

W niedziele w czasie spaceru ogladałam elewacje domów i muszę przyznać, że nasz ciemny szary spisal sie na medal. Przy szutrowej drodze wszystkie domy mają elewację do malowania lub gruntownego czyszczenia a nasza wyglada tak samo jak 5 lat temu. Teraz gdy mamy drogę, zywopłot chroniacy nas przed kurzem z pola, możemy się zdecydować na jasną elewacje o jakiej marzylismy od początku. Zdecydowalismy, że nie będzie biała lecz bardzo jasno szara. Kolor drewna jeszcze nie przesądzony. Teraz muszę ustalić tylko termin prac z moim Panem Złota Rączka i ustalic kasę.... Oj boli....
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 06:42, 18 lut 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Ech Madżen, Ty to zawsze hiperbolizujesz
A jeśli chodzi o cięcie cisów pod brzozami - wciąż się waham, czy ciąć radykalnie jak kiedyś radziłaś, czy tylko trochę je przyczesać... Chyba, że masz jakiś inny pomysł? Nie mogę nic przypiąć w tym temacie - wszystkie cisy występują jako idealne topiary, a nie poczochrańce

Aga ja bym je ostro przycięła wiosną, cały sezon będą miałyna nabranie formy.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:10, 17 lut 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Czytałam, że ogrodu już Ci za mało i zasadzasz się na pas przed ogrodzeniem No tak, po ugorze już ani śladu, trzeba podjąć nowe wyzwania Lecę obejrzeć wizytówkę!
ech ja to bym najchętniej zasadziła się na działkę obok ale...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:56, 17 lut 2014

Do góry
Czytałam, że ogrodu już Ci za mało i zasadzasz się na pas przed ogrodzeniem No tak, po ugorze już ani śladu, trzeba podjąć nowe wyzwania Lecę obejrzeć wizytówkę!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:43, 17 lut 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
Witaj Agnieszko, jak się cieszę, że wróciłaś Ja mam taki sam problem z cisami przy tarasie, które rosną w szpalerze. Chcę z nich stworzyć taki niski geometryczny żywopłot. Dlatego zdecydowanie będę je wiosną mocno cięła, aby uzyskać zwartą bryłę , oczywiście to wymaga czasu i nie jednego cięcia, ale wiem, że cierpliwość będzie wynagrodzona

Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i mam nadzieję, że będziesz na Gardenii????

Anitko, nie przemyślałam wcześniej opcji żywopłotu i za rzadko je posadziłam. Czyli kolejny głos za ostrym, geometrycznym cięciem.
Planuję być na Gardenii, zatem do zobaczenia
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:27, 17 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Aga witaj, witaj, witaj

Aniu, jak dawno nie sprawdzałam co słychać na tym Twoim "ugorze", po którym tylko nazwa została Pewnie długo jeszcze nie nadrobię zaległości, ale będę się starać

Konstancja30 napisał(a)
jak Ciem nie ma Aguś to nie ma ale jak pokażesz to tak, ze człowiek musi milion razy obejrzeć i po milion pierwszym wciąż się zastanawiam gdzie wynorałaś i jak przekonałaś do tak precyzyjnej pracy te geometryczne termity ? ... absolutnie idealne ... jestem załamana ... tego się nie da zgapić ...

Izuś, szkoda czasu na te milion razy! A gdzie Ty te wszystkie ideały dostrzegasz? Z daleka chyba i przez jakieś różowe okulary Choć dzisiaj i ja spojrzałam łaskawszym okiem na swój ogród (za dużo wiosennego powietrza na raz po długiej przerwie tak mi zaszkodziło na percepcję ) i już nie będę wszystkiego wywalać i przerabiać, tylko... połowę

Marzka witaj! Kolejna wrocławianka do teamu
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:16, 17 lut 2014

Do góry
Ech Madżen, Ty to zawsze hiperbolizujesz
A jeśli chodzi o cięcie cisów pod brzozami - wciąż się waham, czy ciąć radykalnie jak kiedyś radziłaś, czy tylko trochę je przyczesać... Chyba, że masz jakiś inny pomysł? Nie mogę nic przypiąć w tym temacie - wszystkie cisy występują jako idealne topiary, a nie poczochrańce
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies