Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

MarzkaW 21:44, 17 lut 2014

Madżenko ogród pierwsza klasa! czytam wątek od jakiegoś czasu i pora się ujawnić, bo głupio tak ciągle tylko czytać i nic nie pisać. Mieszkam niedaleko od ZC. Przycinam trawy, zbieram liście w swoim ogrodzie żeby móc się jakoś przedstawić w tym doborowym towarzystwie
ana_art 22:46, 17 lut 2014

poczytałam i widzę, że zamierzasz kucharzyć palenisko piękne, szczerze jestem ciekawa ile razy będzie w użyciu... nasze wykorzystane kilka razy...
monteverde 22:56, 17 lut 2014

To ja poczekam jak kupisz i wstawisz do ogrodu popatrzę czy dobrze się wkomponowało w nasadzenia pozdrawiam Marzenko
Madzenka 06:50, 18 lut 2014

Dziewczynki i chłopcy sprawa paleniska przesądzona, będzie dokładnie to, zakup w kwietniu w marcu mam inne priorytety Uzgodnione z wykonawcą, że dostawa bedzie w kwietniu na imieniny Wygooglałyśmy z grupą wrocławską drogie paleniska w custom ( o cenie oryginałów na pinterest nie wspomne.....) a wykonawca z naszych okolic robi to palenisko za połowę ceny Castom.
Z Westwing nie skorzystam... Juź się dwa razy nacięłam... Kupiłam najdroższe szklanki do napojów o pojemności 150 ml w cenie 500 ml... Poduszki zakupione u nich to rownież nieporozumienie...popatrzę na ich inspirację a kupuję gdzie indziej.
Madzenka 06:54, 18 lut 2014

Wieloszka napisał(a)

Błagam, nic nie mów o tynku - Twój to ideał przy moim! Choć pewnie Ciebie wkurza nie mniej U mnie nie dość że kolor beznadziejny, to jeszcze cała północna elewacja zzieleniała, ale w takie smugi, jak zachlapana A kupowaliśmy specjalny rodzaj tynku, miał być idealny...
Firma od impregnatów nie odpisuje? Termometru nie mają? Wiosna przecież, gdzie ich spece od marketingu?

W niedziele w czasie spaceru ogladałam elewacje domów i muszę przyznać, że nasz ciemny szary spisal sie na medal. Przy szutrowej drodze wszystkie domy mają elewację do malowania lub gruntownego czyszczenia a nasza wyglada tak samo jak 5 lat temu. Teraz gdy mamy drogę, zywopłot chroniacy nas przed kurzem z pola, możemy się zdecydować na jasną elewacje o jakiej marzylismy od początku. Zdecydowalismy, że nie będzie biała lecz bardzo jasno szara. Kolor drewna jeszcze nie przesądzony. Teraz muszę ustalić tylko termin prac z moim Panem Złota Rączka i ustalic kasę.... Oj boli....
Madzenka 06:55, 18 lut 2014

Gabisia napisał(a)

Madżen nie musisz żadnego żwirowiska robić (choć ja robię), bo nóżki się nie nagrzewają, całkiem zimne som!
Właśnie wracam z inaugurującego ognicha

Zapach cudowny, atmosfera romantyczna, normalnie ach…!
Posiedzieliśmy sobie ze szklaneczką whiskey i nawąchaliśmy się zapachu drewna.
U nas drewna zostało multum, bo zima była trzydniowa jeno

Madżenko - przyjeżdżaj z Adasiem do mnie w niedzielę na drineczka - zapewniam Cie, że już ja go przekonam do zakupu…..

Gabi będziemy wiesz . Po nartach
Bardzo mnie ucieszyła informacja, że może stać na tarasie bo po to mam dwa tarasy...
Madzenka 06:56, 18 lut 2014

Bogdzia napisał(a)
Łatwo nie było ale jestem na bieząco. Pozdrawiam .

Nie ukrywam, źe trudno mi też być na bieżąco pozdrawiam
Madzenka 06:58, 18 lut 2014

Tess napisał(a)
Zapomniałam, że nie pochwaliłam dekoracji przed wejściem (widziałam je już z sobotę, dlatego zapomniałam).
Ładnie się te latarenki komponują z szarością donic.
No i ciemierniki super.
Może już powinnam swoje wystawić na dwór? Niby w nocy minusowo, ale przecież w gruncie mam i maja się dobrze...

Tesiu ciemierniki powinnam najpierw zahartować bo pewnie były hodowane w szklarni. Pierwsza noc to było hartowanie na plusie a teraz kolejna z temp -2. Są jednak podlane i stoją w zacisznym miejscu. Mam nadzieję że wytrzymają bo mam plan rabaty ciemiernikowej w ogrodzie.
Gdy kupię kulki bukszpanowej do donic ciemierniki pójdą do ziemi.
Madzenka 06:59, 18 lut 2014

ewa004 napisał(a)
Marzenko czy Ty nie możesz tak przyzwoicie trzy no może cztery strony?? nie możesz ???
Dziesięć zaraz nastukałaś że już z godzinę siedzę i czytam bo przecież muszę być na bieżąco

Latarenki oczywiście piękne Ja swoich jeszcze nie dostałam ,ale Pani napisała mi że już wysłane więc na dniach będą

Palenisko cudowne ,idealne do Twojego ogrodu
Pozdrawiam i lecę do Irenki.... ta następna ...10 stron

Hi hi sama nie nadążam. Nie martw, w ciagu tygodnia nie mam tyle czasu, strony nie będą tak szybko przybywać.
Madzenka 07:00, 18 lut 2014

MarzkaW napisał(a)
Madżenko ogród pierwsza klasa! czytam wątek od jakiegoś czasu i pora się ujawnić, bo głupio tak ciągle tylko czytać i nic nie pisać. Mieszkam niedaleko od ZC. Przycinam trawy, zbieram liście w swoim ogrodzie żeby móc się jakoś przedstawić w tym doborowym towarzystwie

Witaj imienniczko i krajanko Skoro mieszkasz blisko ZC to zapraszamy na kolejne spotkanie. GrupyWrocławskiej w ZC.
Załóż swój wątek bedziemy doradzać albo podziwiać