Agatka, byłam
Ja też ciągle piję kawę przy oknie i patrzę na moją lawendę
Ania, tez jestem ciekawa efektu jak skończę, ale nie wiem czy prędzej się nie wykończę, niż skończę
Marta, no właśnie mam pole... zastanawiam się tylko, czy to pole mnie nie pokona
Ania, nie widziałam. Zimą była u mnie dyskusja o tej rabacie i miały być jakieś kulki na obwódkę, a że ja się boję cięcia, to postawiłam na tuje. Karol chyba podsunął Golden Tuffet, a do tego chciałam trawki, to jest ice dance, żeby byłą zimnozielona, bo to w końcu front
Proszę proszę, rabatka powstała
Pytasz o trawy do hortek - dobry pomysł, bo zimą/wiosną w takim reprezentacyjny miejscu będziesz miała pusto. Dziewczyny piszą o Ice dance - szczerze, to mnie to trawsko już wkurza - rozłazi się strasznie, wiosną ładnie wyglądają tylko tak naprawdę młode kępy, tzn. te dzielone zeszłego roku - te są zielone. Natomiast starsze wglądają okropnie, przycięłam już, ale na nowe przyrosty nadal czekam.
Ostatnio zachwyciła mnie dąbrówka rozłogowa, mam ją własnie przy hortkach i świetnie teraz wygląda, ona jest taka ciemno bordowa i ożywiłby Ci to miejsce. A później to i tak zginie w hortach
Spektakl tulipanowy - super Pewnie przechodnie podziwiają z ulicy?
Tak teraz myśle, że może Ice Dance lepiej jak pisze madżenka bo to jest przy wejściu i w pewnym momencie może być łyso,Hameln idzie troszke pózniej ...
Dałabym Ice Dance, nie bedzie przeszkadzało jesli sie rozlezie a będzie ładna zimozielona gdy hortensje bedą łyse. Ewentulanie carex morrowi variegata , ktora rosnie w ladnę kępy
Ania, drzewo w kółku, to klon 'Globosum'. Żywopłot cisowy, to za dużo powiedziane, one mają sięnie stykać, bo przez nie ma być trochę widać rabatę. Mają byc jeszcze tufciaki na obwódkę z ice dance. limki, ML, jeżówki, trzmieliny na pniu
Aga na razie słabo piszczy Ogród czeka, budujemy garaż za domem i wszystko się przeciąga.
Ale przed domem tulipanki cieszą oko
Planuję trawkę i białe kamyki, zasadziłam Ice Dance jesienią, ale zmarzła.
Przycięłam ze 3 szt, na drugim zdjęciu po lewej widać bez liści za to kwitnącą
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Mam na myśli miejsce gdzie bezpośrednie słońce jest jedynie wczesną wiosną kiedy nie ma liści na drzewach, później dociera tam słońce jedynie poprzez liście.
Miejsce o które pytałaś to Walt Disney World.
Odkupię
-trawy - morning light, ice dance, stipa, zebrinus, variegatus, red baron, konwalnik i może coś jeszcze.
- hosty niebieskie, białe, żółto-zielone
-jeżówkę różową
- żółte żurawki
Ewentualnie coś jeszcze czego nie mam a nie wiem że chcę
Ewentualne oferty ilość-objętość doniczki p9-cena proszę na priv.
Poczekaj jeszcze z goldami u nas bardzo późno ruszają, ja w ubiegłym roku też myślałam, że padły ale odbiły ładnie. Teraz też wyglądają na suche, ja czekam cierpliwie. Natomiast moje ID chyba wyżarły ślimaki, bo wyglądają fatalnie. Pozdrawiam wreszcie słonecznie. Dziewczyny na Śląsku cieszą się z tulipków a u mnie dopiero zaczynają kwitnąć, a rodki mają pączki.
Napisz ci oznacza dla Ciebie półcień. Ja nie mam nawet półcienia, chyba że jedną rabate za domem, na ktorej słonce jest od 15 uznam za półcień?
Ale takie warunki dobrze znosza carex morrowi variegata i ice dance (chyba wszystkie zimozielone carexy, bo na słońcu słabo rosna i dziwnie sie wybarowiają), carex elata, wiekszośc hakonechloe
Ewa na kopciuszkowej przy pięknych tulipanach widoczna trawa to Carex Ice Dance?
Taka Annabell wielka? Czy to za sprawą gnojówki czy skórek od banana tak ona pięknie rośnie?
Moje Strong Annabell jeszcze w doniczkach. Boje się mrozów. Jakieś takie bardzo delikatne listki mają te moje.
Dla porównania kupione Vanilki też jeszcze w doniczkach liście mają bardziej silne.
Moniczko nie wiem co z tymi trawami, ale u mnie najlepiej wygląda Trzcinnik Overdam. Bardzo szybko ruszył, kępy nabrały masy, rośnie od północnej strony.
Carex Evergold tak sobie, nie jest najgorzej.
Natomiast Carex Ice Dance masakra, to ma być zimozielona trawa?
The Beatles też jakieś dziwne, w zeszłym roku sadziłam i takie marne są.
Dzieki.Pamiętam że wykopywałaś ice dance i w ich miejsce wsadzałaś variegate.Ale sprawdzałam oferte Finki i znalazłam carex morrowi variegata i carex siderosticha variegata.Które masz ty?
Może masz rację, dlatego nie będę robić zmian na wariata, poczekam aż urośnie wszystko co ma urosnąć i zdecyduję na koniec roku, jak już będę mieć przegląd przez wszystkie pory roku, jedynie kusi mnie, żeby jeżówki tam dosadzić.
A carex mmorrovi Variegata mam i mam bardzo dobre zdanie o niej, tylko najladniej wyglada w miejscu ciut zacienionym a u mnie patelnia.