Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 21:49, 12 maj 2016

MirellaB napisał(a)
Renia orlik mi się podobają, ale to chyba delikatne kwiatki? Nie wiem czy u mnie dadzą radę przetrwać tzn.czy psy ich nie zadepczą

Ja mam dobre zdanie o rozplenicach Hameln. Wszystkie 11 sztuk, które posadziłam w zeszłym roku pięknie wypuszczają Teraz dokupiłam jeszcze 10 sztuk i liczę, że również będą się miały dobrze

Mirelka Widzę, że spać nie możesz?
Orliki są piękne ale masz rację chyba raczej delikatne są ... ale spróbować z kilkoma sztukami zawsze warto Mirelka a jakie duże u Ciebie urosły te Hameln? ... bo biorę pod uwagę Hameln albo Little Boy
ren133 21:50, 12 maj 2016

nawigatorka napisał(a)
Littel boy jesli sie nie myle odmiana uzyskana przez Tomka Grochowskiego.marzena ma chyba i te i krolika

Muszę polukać u Marzenki dzięki
ren133 21:52, 12 maj 2016

siakowa napisał(a)
podejrzewam że donica im nie pomogła w tych i tak trudnych warunkach, brak odpływu wody po marcowych ulewach, pewnie jakies przemarzniecie trzeba wziac tez pod uwagę..

u mnie np. wszystkie 7 rozplenić ruszyło a buchanni w donicy...ech

No i co teraz posadzisz w donicy?
ren133 21:53, 12 maj 2016

Pluszakowa napisał(a)
Trawy w tym roku testują nerwy właścicieli może jeszcze kolejne zostaną wskrzeszone

Nie łudzę się już, że rozplenice ruszą ...
ren133 21:54, 12 maj 2016

Makao_J napisał(a)
Jakoś uprzedziłam się do rozplenic więc chciałabym spróbować carexy. Przeglądam strony i szukam czegoś co będzie grało z rozchodnikami. Może one u mnie bardziej żywotne będą.

Z rozchodnikami to chyba jeszcze fajnie może wyglądać sesleria
leon60 21:57, 12 maj 2016

ren133 napisał(a)

Z rozchodnikami to chyba jeszcze fajnie może wyglądać sesleria

i molinia niska
ren133 21:57, 12 maj 2016

Asiuniaa napisał(a)

Jak taki bilans robimy to i ja powiem jak to u mnie wygląda.Zmarzły 2 ice dance, i miskanty graziella, zebrinusy i strictusy. Z rozplenic na 20 sztuk 3 nie ruszyły. W tym roku dosadziłam dużo traw . Około 40 - 50 a jeszzce stipy czekają . Więc w przyszłym roku będę miała szerszą wiedzę na temat zimowania.Renia zajrzyj do mnie pliss bo mam problem z identyfikacją dwóch odmian

Ciekawe czy jest na forum osoba, u której przebudziły się wszystkie trawy? Szczerze wątpię Postaram się zajrzeć
ren133 22:02, 12 maj 2016

Dziękuję serdecznie wszystkim za gratki
ren133 22:05, 12 maj 2016

Kindzia napisał(a)
Muszę Cię zmartwić, te pełne orliki białe nie chcą się siać...przynajmniej u mnie nie chciały Cudne są, mnie gdzieś zginęły już w zeszłym roku.

Hameln u mnie nic nie ruszało, dwa lata temu dwukrotnie stały w wodzie przy okazji powodzi i jakby nigdy nic...ale po tej zimie im środki wygniły, trzeba było dzielić i ratować.

A co to znaczy, ze zginęły?
Ale mimo tego, że środki wygniły to jednak ruszyły?
ren133 22:12, 12 maj 2016

Asiuniaa napisał(a)
Renia wymyśliłaś już kompozycje do donic zamiast stokrotek? Ja tez mam białe donice i jak narazie nabyłam rozplenicę purple majesty. Teraz dumam z czym ją skomponować

A ja wdrażam wersję oszczędnościową ... przecież rozplenice i AM muszę kupić
Zdobyłam dwie białe pelargonie ... które posadzę z Ice Dance od Krys ... nie wiem czy to zagra ale spróbuję