Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 00:07, 13 maj 2016

Mirka napisał(a)
Mirelka gddzie tą stipę trzymasz?Stipa nie lubi mokro

Wiem, że nie lubi mokro. Pójdzie do gruntu może jej będzie lepiej
MirellaB 00:09, 13 maj 2016

frezja napisał(a)

Słuszna uwaga...gdy moją sianą podlewałam to jakaś była kiepska, a jak przez zapomnienie nie podlałam 2-3 dni to dopiero pokazała.

Ewa u mnie to bez znaczenia. Podlewana usychała, nie podlewana 2,3 dni też usycha. Trudno co będzie to będzie, już się nad nią nie rozczulam, wolę kupić
MirellaB 00:11, 13 maj 2016

anna_t napisał(a)

ooo lubię Twoj taras, taki minimalistyczny, moje klimaty
my w sobote malujemy palety, będą leżaki tylko sie zagapiłam i gabki jeszcze nie zamówiłam..

Ania, bo ja nie lubię mieć naćpane wszystkiego, w domu też mam raczej minimalizm

O ludzie leżaki sami robicie - podziwiam.
Ja jednak już z tych co wolą kupić
Iwk4 00:17, 13 maj 2016

ewa004 napisał(a)
Mi Emus tylko raz kupił kilkanaście par rękawic
I potem gdzie nie stanął tam zbierał rękawiczki ,bo ja oczywiście zapominałam gdzie zostawiłam .
Nie chciało mi sie szukać, więc bach nowe
Teraz kupił, ale schował i mi wydziela
Takiego mam terroryste

Ja też ciągle gubię. Jak M znajduje, to mówię, że były utyrane albo przemoczone i musiałam wziæć drugie
Dobrze, że sekatory ręczne mam dwa. Zawsze je szukam razem z rękawicami. Ostatnio musiałam zasypać w kompostowniku. Co się ich naszukałam.
MirellaB 00:18, 13 maj 2016

paulina_ns napisał(a)
Mirellka nie byłam dzisiaj cały dzień tutaj i miałam 55 wpisów u Ciebie do nadrobienia, ale dałam radę U mnie ice dance wyglądają identycznie, myślałam,że tak powoli się zbierają, bo je w tamtym roku podzieliłam hmm..dam im jeszcze szansę w tym sezonie i zobaczymy.

U mnie red baron padł, tak samo jeden Ml co mnie bardzo zdziwiło, ale nie wiem czy sama ich nie załatwilam tym,że tak wcześniej przycielam, drugi był przyciety później i żyje.

Stipa się nie przejmuj, jak już tyle się nameczylas to posadz ja do ogrodu i zobaczysz.

Paulinka musimy dać trawką jeszcze czas. Tak jak pisała Madżenka miesiąc maj jest to czas na ruszenie traw Kilka sztuk wymieniłam, ale one ewidentnie nie przetrwały zimy.

Red Baron padł? To dopiero dziwne. Co się stało? Nie wypuszcza?
U mnie pięknie rośnie.

Na jednego ML też czekam. Kupiłam już w razie gdyby jednak nie odbił, ale daję czas. Pięć sztuk wypuszcza to ten też powinien, były razem sadzone.

Stipą przestałam się przejmować, może będzie ładna, a może nie - trudno. Na różance posadzę kupioną, a tą z wysiewu na bylinowej
MirellaB 00:20, 13 maj 2016

ewa004 napisał(a)
Twoje róże też w kamiolach będą .....

Edit bo zapomniałam dodać że przecudnie będzie jak to wszystko urośnie

Tak róże podsypane kamyczkiem, ale cieniutko. Na różance od trzech lat też rosną w kamyczku i jest ok
MirellaB 00:21, 13 maj 2016

Dominika11 napisał(a)
obsadziłaś donice - super

Donice mają tylko róże, nic więcej nie daję
andziurex 00:22, 13 maj 2016

paulina_ns napisał(a)
Mirellka nie byłam dzisiaj cały dzień tutaj i miałam 55 wpisów u Ciebie do nadrobienia, ale dałam radę U mnie ice dance wyglądają identycznie, myślałam,że tak powoli się zbierają, bo je w tamtym roku podzieliłam hmm..dam im jeszcze szansę w tym sezonie i zobaczymy.

U mnie red baron padł, tak samo jeden Ml co mnie bardzo zdziwiło, ale nie wiem czy sama ich nie załatwilam tym,że tak wcześniej przycielam, drugi był przyciety później i żyje.

Stipa się nie przejmuj, jak już tyle się nameczylas to posadz ja do ogrodu i zobaczysz.

U mnie na 16 ML rusza tylko 3. Załamka. Strictusy już spisałam na straty, bo wyglądają na kompletnie padnięte. Wszystko przycinałam w tym samym czasie. Rozplenice startują powoli, turzyce też, nawet stipa w połowie przetrwała, a kostrzewa prawie cała wymarzła. Nic z tego nie rozumiem.
MirellaB 00:22, 13 maj 2016

Basilikum napisał(a)
pedzi Twoj watek jak pendolino, nie nadazam

macham wiec lapka i zostawiam pozdrowienia

Macham i pozdrawiam
MirellaB 00:22, 13 maj 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nad takimi poziomami myślę u siebie w przydomowym tylko u mnie obwódka będzie drewniana

To będzie fajnie