Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

jolka 08:24, 12 maj 2016

MirellaB napisał(a)
Carex Ice Dance i Evergold to u mnie porażka

Mirelka dlaczego Ice Dance porażka?? Kurczę, mnie się one podobają, obsadziłam nimi niedawno spory pas. Może czegoś o nich nie wiem?? Chodzi o to, że się rozłażą czy jeszcze coś innego??
ANNA1976 08:45, 12 maj 2016

Mirelko co ta za rękawice? Ja używam zwyłych winylowych. Jeśli są dobre to może warto wypróbować
Flower1 08:50, 12 maj 2016

MirellaB napisał(a)

Magda, poobcinałam w przekwitniętych. Szkoda, że nie wiem, które mi zakwitną w kolejnym roku

U mnie wszystkie kwitna co roku tak mysle bo nie ma dziur, zonkile mi sie zmarnowały w tym roku ,wszystkie musiałam kupić w złym miejscu.
Flower1 08:52, 12 maj 2016

MirellaB napisał(a)
Wczoraj dostałam prezent od eMa - 20 par rękawic hi hi. Bardzo się ucieszyłam, bo to moje ulubione do prac ogrodowych Zaopatrzona jest na ładnych kilka lat

Ale super,ja mam juz taka bede w rekawicach tez musze sie wybrac do sklepu .Piękne kolorki Super praktyczny mąż
JoannaDe 08:54, 12 maj 2016

Przylazłam od Ani ciekawam co tam z Twoimi carexami. Moje tez na razie nie wyglądają za ciekawie ale ja co roku zapominam ze co roku się martwię. Mowie o evegoldach. Mam wrażenie ze one późno startują.

PS. Tez ostatnio dostałam rękawice ogrodowe od eMa. I tez się cieszyłam jak głupia
mirkaka 08:55, 12 maj 2016

U mnie Ice Dance ładnie przezimowała, też nie wiem dlaczego porażka?
Stipa u mnie już dawno na dworku A rękawice to wydzieram bardzo szybko, więc taki zapas to po dwóch trzech latach trzeba będzie uzupełnić
ewa004 10:51, 12 maj 2016

Mi Emus tylko raz kupił kilkanaście par rękawic
I potem gdzie nie stanął tam zbierał rękawiczki ,bo ja oczywiście zapominałam gdzie zostawiłam .
Nie chciało mi sie szukać, więc bach nowe
Teraz kupił, ale schował i mi wydziela
Takiego mam terroryste
Dominika11 10:55, 12 maj 2016

dobry ten Twój eM
ja muszę sobie sama kupić
ren133 11:28, 12 maj 2016

Mira104 napisał(a)
Oglądam, czytam i jeśli mogę coś podpowiedzieć, bo niedawno ten temat przerabiałyśmy u mnie na forum
Tulipany po przekwitnięciu ścinamy łodygę kwiatową, aby wzmocnić cebulę i żeby tulipan nie zawiązał nasion. Co do traw to ostatnio Toszka komuś radziła, aby nie kupował miskantów Zebrinus, ponieważ ta trawa szybko usycha jesienią i się sypie, chyba u Alis na forum. ML najlepszy wybór ładnie wygląda jest taka delikatna, a jesienią się ładnie przebarwia na fiolet.

W końcu jakiś konkret w kwestii przekwitniętych tulipanów
Muszę pościnać dzisiaj łodygi
alis 12:34, 12 maj 2016

MirellaB napisał(a)

Ooooo to dobrze, że napisałaś. Zaraz idę pościnać łodygi

Mam dużo roślin w ogrodzie, które nie są polecane, ale to nie znaczy, żeby ich nie kupować i nie mieć. Jednak trzeba się liczyć z tym, że może być z nimi rożnie.

Dla mnie najładniejsze i najbardziej wytrzymałe trawy to Miskanty ML i rozplenice Hameln, a także Red Baron. Testuję teraz Seslerię
Carex Ice Dance i Evergold to u mnie porażka

Mirelko, dlaczego Carex Ice Dance i Evergold to u Ciebie porażka?