Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rdest"

Ogród w Puszczykowie 20:21, 25 cze 2015

Do góry
Piękne miejsce stworzyłaś pod grujecznikamirdest obłędny ale czy Ty go w ogóle dasz radę ograniczyć?
Ogród w Puszczykowie 17:27, 25 cze 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

Te różowe kwiatki to rdest Darjeeling Red ?

Tak bylo nad zdjeciem Asi napisane

Ogród w Puszczykowie 17:20, 25 cze 2015

Do góry
Prześliczna rozanka i niesamowity rdest, pięknie Ci kwitnie .
Ogród w Puszczykowie 11:09, 25 cze 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Dziewczyny dla Was fotki sprzed chwili kilka razy startowałam, bo dziś co chwilę leje

pod grujecznkami w pierwszej linii przywrotniki, za nimi szałwie i na końcu jarzmianki oraz miskant ML, kory póki co brak, więc deszcz bryzga na roślinki

gaury

rdest Darjeeling Red powoli pochłania trzmieliny
ale jest cudny, na razie jeszcze go nie ograniczam

Te różowe kwiatki na zdjęciu nr 3 i 4 co to za kwiatki?
Ogród w Puszczykowie 11:08, 25 cze 2015

Do góry
AGDULA napisał(a)

Witam Asiu, wspaniałe rabaty
Gdzie kupiłaś ten rdest Darjeeling Red ? Świetnie on wygląda. Właśnie tworzę u siebie nową rabatę i by bardzo mi pasował na jej obrzeża.

Te różowe kwiatki to rdest Darjeeling Red ?
Ogród w Puszczykowie 09:01, 25 cze 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)

Kasia, ja je dopiero u Szmitów odkryłam. Czytałam kiedyś artykuł Danusi, o kwiatach jak broszki, ale u nas w sklepach jarzmianek nie widziałam. Kupiłam pierwsze 3 na próbę, też na razie malusie są. Problemem tylko było miejsce, bo półcienia to u mnie niewiele, póki co

Dla Ciebie rdest wczesnowiosenny
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3522-ogrod-w-puszczykowie?page=133

Asiu jezscze jedna prośba... masz moze zdjęcie sadzonki ktora sadziłas i kiedy i teraz w całej okazałości ten rdest, chciąłabym zobaczyć jak szybko sie rozrasta żeby skalkulowac ile sadzonek potrzebuje
Ogród w Puszczykowie 23:58, 24 cze 2015

Do góry
Asiu!
Poczytałam, pooglądałam i muszę wyrazić swój zachwyt
Cudownie u Ciebie... Te róże, rdest ( wiem już, jak wygląda), trawka cudna i gęsta i długo by wymieniać. Pozdrawiam
Ogród w Puszczykowie 23:38, 24 cze 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Dziewczyny dla Was fotki sprzed chwili kilka razy startowałam, bo dziś co chwilę leje

pod grujecznkami w pierwszej linii przywrotniki, za nimi szałwie i na końcu jarzmianki oraz miskant ML, kory póki co brak, więc deszcz bryzga na roślinki

Witam Asiu, wspaniałe rabaty
Gdzie kupiłaś ten rdest Darjeeling Red ? Świetnie on wygląda. Właśnie tworzę u siebie nową rabatę i by bardzo mi pasował na jej obrzeża.
Ogród w Puszczykowie 13:44, 24 cze 2015

Do góry
Pięknie, róże chyba przebiajają wszystko, z szałwią super. I grujeczniki cudne.

Rdest po 4 latach wyrzuciłam, bardzo słabo się już regenerował i w maju poleciał. Może jest krótkowieczną rośliną, poprzednie lata był b.fajny.

Asiu, te grusze, które sadzilaś wiosną, będą wysokie? Szybko rosną czy raczej powoli?
Rozpoznawanie chorób i szkodników 08:05, 24 cze 2015

Do góry
Mazan napisał(a)
Wamag

Rdest Auberta pokazuje Ci, że czegoś mu brak /nawozu(?), wody(?)/ ponadto ma dziurkowatość liści, którą zwalcza się podobnie jak na krzewach owocowych. Kiwi - aktinidia również cierpi na to samo, no może jeszcze dochodzić nadmiar słońca i/lub wiatru. Piszę tak, gdyż nic nie wspominasz o szkodnikach.

Pozdrawiam

A jednak to mógł być brak wody. PO kilku ulewnych dniach rdest wygląda lepiej
CZytałam, że na dziurkowatość najlepiej zastosować Miedziana. Czy mogę teraz nim pryskać, czy to tylko wiosną zapobiegawczo?
Pozdrawiam
Rozpoznawanie chorób i szkodników 08:19, 23 cze 2015

Do góry
Mazan napisał(a)
Wamag

Rdest Auberta pokazuje Ci, że czegoś mu brak /nawozu(?), wody(?)/ ponadto ma dziurkowatość liści, którą zwalcza się podobnie jak na krzewach owocowych. Kiwi - aktinidia również cierpi na to samo, no może jeszcze dochodzić nadmiar słońca i/lub wiatru. Piszę tak, gdyż nic nie wspominasz o szkodnikach.

Pozdrawiam

Dziękuję za odpowiedź. No właśnie robala żadnego nie znalazłam. Tylko mrówki po nim chodzą. Wodu ma sporo bo leje od kilku dni Nawożony Azofoską jakieś 2 tygodnie temu. Mam nadzieję, że nie padnie jak ten z ubiegłego roku. Na razie te liście żółknące są pojedyncze, ale takich zielonych podziurkowanych to jest sporo :/
Ogród w Puszczykowie 07:54, 23 cze 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)

Kasia, ja je dopiero u Szmitów odkryłam. Czytałam kiedyś artykuł Danusi, o kwiatach jak broszki, ale u nas w sklepach jarzmianek nie widziałam. Kupiłam pierwsze 3 na próbę, też na razie malusie są. Problemem tylko było miejsce, bo półcienia to u mnie niewiele, póki co

ups...widze ze najlepiej go posadzić tam gdzie kora anie kamyki jak przestanie wyglądac to zniknie na tle kory przynajmniej ale widze ze połowa marca to bardzo szybko jak na zielone liście...czy w kwietniu jest już wiecej zielonego niż brazowego? wiem ze to zależy od sezonu ale czy jak sie juz pojawią zielone liście to potem jużidzie zazielenianie szybciutko?
Ogród w Puszczykowie 00:23, 23 cze 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)

czy do gaury planujesz coś dosadzić czy taka soute będzie? bo nie wiem co z moją począć

i jeszcze pytanko o rdest... czy on z tych co się łatwo prowadzą? znaczy się za dużo opieki nie potrzebują?

Różanka bombowa...

niby jak??? przy liściach na dole???

Aniu,
gaurę posadziłam w formie plamy na rabacie gdzie mam też trzmieliny i rdest. Po sąsiedzku planuję dla niej carexy frosted curls. Nie wiem jak przetrwa ona zimę i jak się będzie rozrastać. Rzuciłam się na nią, bo dziewczyny też brały i spodobała mi się
Rdest polecam, jest bezobsługowy. Na początku tylko chwasty spomiędzy niego wyciągałam, teraz już mało co się przebije

U naparstnic odcinam całą gałązkę z kwiatkami. Zostawiłam ostatnie, tuż przed zimą i rozsiało mi się jej mnóstwo, mam teraz gratisowe
Ogród w Puszczykowie 23:38, 22 cze 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
Pieknie pieknie jarzmianki tez kocham choc moje maja po jednym patyku....ale Twoj rdest mnie powalil....wahalam.sie ale teraz jestem pewna!!! Masz jego zdjecia wczesna wiosna?

Ogród w Puszczykowie 22:57, 22 cze 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
Pieknie pieknie jarzmianki tez kocham choc moje maja po jednym patyku....ale Twoj rdest mnie powalil....wahalam.sie ale teraz jestem pewna!!! Masz jego zdjecia wczesna wiosna?

o zgadzam się, że rdest boski i te szławie z aspirinkami - miód malina!
Ogród w Puszczykowie 21:57, 22 cze 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)
(...)

gaury

czy do gaury planujesz coś dosadzić czy taka soute będzie? bo nie wiem co z moją począć

i jeszcze pytanko o rdest... czy on z tych co się łatwo prowadzą? znaczy się za dużo opieki nie potrzebują?

Różanka bombowa...

wietrzyk napisał(a)

Aniu,
obcinałam przekwitłe kwiatki, pewwnie to znacznie wydłużyło kwitnienie

niby jak??? przy liściach na dole???
Ogród w Puszczykowie 21:24, 22 cze 2015

Do góry
Ogród w Puszczykowie 19:52, 22 cze 2015

Do góry

gaury

Rozpoznawanie chorób i szkodników 16:10, 22 cze 2015

Do góry
Wamag

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies