Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 19:07, 03 lis 2015

margaretka3 napisał(a)
Sylwio, nasz rudasek pojechał do Krakowa. Za daleko do Ciebie.
Masz już imię dla rudaska? A to kotek czy kotka?
My mieliśmy kiedyś rudą kotkę o imieniu Tita.
Nie wiem, czy znasz taki piękny film pt. "Mój przyjaciel lis", o lisicy o imieniu Tita, którą oswoiła mała dziewczynka. Po tym filmie wybór imienia dla rudzielca był prosty

Nie znam tego filmu nasz to chyba kocurek i próbne imię dostał...Gacek... jak się przyjmie to tak chyba zostanie, dziś pół dnia siedział u sąsiadki i bawił się z jej małą koteczką ...siostrą naszej Fajki
sylwia_slomc... 19:09, 03 lis 2015

mirkaka napisał(a)
Staram się nadrabiać zaległości ale to dość trudne Rdest Auberta bardzo szybko rośnie i pochłania na swojej drodze wszystko , wiesz o tym? Możesz mieć potem problem z ujarzmienim go

Ciągle go pilnuję i przycinam co mi nie odpowiada Przyszły sezon pokarze , czy u mnie zostanie, z tego roku jestem bardzo zadowolona
Katkak 19:10, 03 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

ligustry mam już u góry jako osłonę od granicy i będą rosły nie przycinane, a berberysy mam na rabatach na żywopłot z przejściem chyba nie za bardzo bo kłują i lubią wymarzać, ale dzięki

A może żywopłot z różnych gatunków krzewuszki?
Katkak 19:10, 03 lis 2015

Albo dereni - byłyby fajne czerwone patole zimą, śliczne pstrokate listki w sezonie, a jesienią cudnie przebarwione na różowo.
sylwia_slomc... 19:11, 03 lis 2015

Katkak napisał(a)

A może żywopłot z różnych gatunków krzewuszki?

A w niej nie trzeba wycinać starych gałęzi żeby ładnie kwitła??? bo warta zastanowienia
sylwia_slomc... 19:13, 03 lis 2015

Chyba psuje mi się znowu aparat bo na środku ekraniku pojawiły sie takie czarne kreski poziome i robią plamę od czego to
Na dodatek złapałam katarzysko

Ale udało mi się dzisiaj przygotować dla gunnery stelaż na liście, związałam trawy, otuliłam w tekturowy parawan akebię i ambrowca, a cedr dostał wiatrołap z folii bąbelkowej. No i kuningamia ma już kokon z agrowłókniny
Katkak 19:15, 03 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

A w niej nie trzeba wycinać starych gałęzi żeby ładnie kwitła??? bo warta zastanowienia

Zobacz jaką Gosia ma krzewuszkę. Przycina ją zawsze po kwitnieniu i jest tak cudownie gęsta, że nie do wiary .W jednym odcinku Mai widziałam tak dużo krzewuszek razem i cudownie to wyglądało. A one lubią jesienią powtórzyć kwitnienie. Moja powtarza. Zaraz zobaczę jaki to był tytuł odcinka.
Katkak 19:17, 03 lis 2015

Mam, odcinek 465, Aromatyczny ogród pełen traw. Podoba mi się ten ogród .
kamila66 19:18, 03 lis 2015

Sylwia ale masz dobre serducho
Kot o tym wiedział i się obok niego zakręcił
sylwia_slomc... 19:19, 03 lis 2015

Katkak napisał(a)

Zobacz jaką Gosia ma krzewuszkę. Przycina ją zawsze po kwitnieniu i jest tak cudownie gęsta, że nie do wiary .W jednym odcinku Mai widziałam tak dużo krzewuszek razem i cudownie to wyglądało. A one lubią jesienią powtórzyć kwitnienie. Moja powtarza. Zaraz zobaczę jaki to był tytuł odcinka.

Ja mam dwie wsadzone ale jeszcze mi nie kwitły bo malutkie, a sadziłam jedną z patyka zeszłą wiosną a drugą z doniczki w lecie tego roku