-Chamaecyparis pisifera ,,Sungold".
-Pinus mugo ,,Pumilio".
-Miscanthus sinensis ,,Purpurascens", ,,Africa" lub ,,Kleine Fontane".
-We wszystkich wolnych miejscach na całej długości rabaty Sedum ,,Thunderhead" lub ,,Goodbud".
lubię jarząby, amonongawa nie jest parasolowata a ja chciałam parasolowate i wielopienne palibin nie znam ale widzę że ta korona jest podobna do umbry - swoją drogą bardzo cikeawe drzewko, nigdy nie trafiłam na tą nazwę.
chciałabym kiedyś uzyskać taki efekt : wiem, że pójdzie w lata ;
powtarzałam sobie że przedogródek powinien być zimozielony jak mantrę ale w końcu postanowiłam to olać , normalnie ANARCHIA , a co mi tam, syf się zrobi w listopadzie, dzień krótki, w fabryce jestem, nie widzę - wracam to ciemno, w grudniu będzie śnieg to przykryje, syf wylezie w marcu a w kwietniu już będzie wypuszczać młode listki i radować jak mało co , nie ma o co afery robić
a ten kobierzec ukwiecony ?
rdest ma koleżanka - to prawda że rozłazi się bardzo ale u mnie jest ograniczony płytą z każdej strony więc mi nawet na rękę że się rozłazi bo mniej sadzonek kupię no i kwitnie od lipca do października !!! jak werbena, ja wybieram opcję z dużymi plamami kwiecia to one muszą być długo atrakcyjne bo inaczej po 3 tyg. kwitnienia mam dużą plamę plamy
jednakże przy tym rdeście się nie upieram, ale tak sobie go biorę pod uwagę żeby liście miał ładniejsze ...