Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » a czasem nie na temat ...

a czasem nie na temat ...

waldek727 19:27, 30 paź 2015

katiaxx napisał(a)

Cieszę się, doradź co tam posadzić

-Chamaecyparis pisifera ,,Sungold".
-Pinus mugo ,,Pumilio".
-Miscanthus sinensis ,,Purpurascens", ,,Africa" lub ,,Kleine Fontane".
-We wszystkich wolnych miejscach na całej długości rabaty Sedum ,,Thunderhead" lub ,,Goodbud".
katiaxx 20:31, 30 paź 2015

malkul napisał(a)
świetna ta kostka/płytka czekam na nasadzenia

no to poza drzewkami trzeba czekać raczej do wiosny ... w tym roku wiele nie nasadzę
katiaxx 20:38, 30 paź 2015

Kasya napisał(a)

Rdestu nie mogłam wypielic

Swidosliwy są ładne i ładnie sie przebarwiaja...ale raczej nie będzie przeswitu na dole...
A co myślisz o jarząbach o amonogawach o palibinach ?

Opowiedz mi pw wszystko o nawierzchniach i cenach bo czeka mnie to w przyszłym roku

lubię jarząby, amonongawa nie jest parasolowata a ja chciałam parasolowate i wielopienne palibin nie znam ale widzę że ta korona jest podobna do umbry - swoją drogą bardzo cikeawe drzewko, nigdy nie trafiłam na tą nazwę.
chciałabym kiedyś uzyskać taki efekt : wiem, że pójdzie w lata ;

https://pl.pinterest.com/pin/305470787200886070/

z przodu przy tej białej ścieżce będę sadzić wiśnię accolado ale ciężko ją znaleźć więc moze coś podobnego
już idę na priv.
katiaxx 20:56, 30 paź 2015

siakowa napisał(a)
Rdest jest piekny ale cala zime bedziesz miec zwykly suchy syf a to jednak przód. Moze znajdziesz dla jieho gdzienindziej miejsce? Swidosliwy przy sciezce bylyby mmmmmmmmmmm miodzio

powtarzałam sobie że przedogródek powinien być zimozielony jak mantrę ale w końcu postanowiłam to olać , normalnie ANARCHIA , a co mi tam, syf się zrobi w listopadzie, dzień krótki, w fabryce jestem, nie widzę - wracam to ciemno, w grudniu będzie śnieg to przykryje, syf wylezie w marcu a w kwietniu już będzie wypuszczać młode listki i radować jak mało co , nie ma o co afery robić
a ten kobierzec ukwiecony ?
rdest ma koleżanka - to prawda że rozłazi się bardzo ale u mnie jest ograniczony płytą z każdej strony więc mi nawet na rękę że się rozłazi bo mniej sadzonek kupię no i kwitnie od lipca do października !!! jak werbena, ja wybieram opcję z dużymi plamami kwiecia to one muszą być długo atrakcyjne bo inaczej po 3 tyg. kwitnienia mam dużą plamę plamy

jednakże przy tym rdeście się nie upieram, ale tak sobie go biorę pod uwagę żeby liście miał ładniejsze ...

zimozielość jest mile widziana ale niekonieczna
siakowa 21:00, 30 paź 2015

U mnie dzis zdjecie mini sadzonki jeazcze ladna liscie bordowe i kwiat sie trzyma ale z tym sniegiem to polecialas...od grudnia do marca hahahahahah
Jagodaa 21:00, 30 paź 2015

a takie pytanie mam.... tam Ci się zmieszczą te parasole? drzewa maja być w pasku między podjazdem i ścieżką? Wiem, powinnam się cofnąć
siakowa 21:02, 30 paź 2015

Nie obok
siakowa 21:03, 30 paź 2015

Kasia a jaka tam strona swiata? Patelnia pn czy co?
katiaxx 21:03, 30 paź 2015

waldek727 napisał(a)

-Chamaecyparis pisifera ,,Sungold".
-Pinus mugo ,,Pumilio".
-Miscanthus sinensis ,,Purpurascens", ,,Africa" lub ,,Kleine Fontane".
-We wszystkich wolnych miejscach na całej długości rabaty Sedum ,,Thunderhead" lub ,,Goodbud".

Dzięki Waldku - właśnie o podobnych miskantach myślałam, mam sporo pumilio prostopadle do tej rabaty więc nie będę jej powielać.
Jagodaa 21:05, 30 paź 2015

siakowa napisał(a)
Nie obok

hmmm, w sumie to jeden kit , bo te rabaty są chyba takiej samej szerokości. Więc i tak samo usytuowane w stosunku do ścieżki.