Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 11:53, 03 lis 2015

AnnaCh napisał(a)
Sylwia nie nadążam za Twoim wątkiem, niestety. Mogę tylko powiedzieć, że pomysł z bramą wycięta mi się podoba

Dzięki Aniu Fajnie, że wpadłaś
Rumianka 12:03, 03 lis 2015

O widzę, że szykuje się jakiś podział przestrzeni, może być bardzo ciekawie...
Gabriela 12:15, 03 lis 2015

Poczytałam o projektach żywopłotowych. Nie potrafię za bardzo doradzać, ale Twój ogród jest długi i aż prosi się o podział na wnętrza, więc pomysł z żywopłotem z przejściem, po jednej stronie, uważam za bardzo trafiony. Zrobiłabym kolejne wnętrze, gdzieś dalej, z takiego samego żywopłotu.
Kociak uroczy, to oczywiste, że trudno się takiemu mruczkowi oprzeć.
A znasz "kocią arię" Rossiniego? np. tu: https://www.youtube.com/watch?v=ikKTTiDuZ0c
sylwia_slomc... 12:31, 03 lis 2015

Rumianka napisał(a)
O widzę, że szykuje się jakiś podział przestrzeni, może być bardzo ciekawie...

coś w tym stylu, ale nie tak do końca.... sama jestem ciekawa co z tego wyniknie
sylwia_slomc... 12:40, 03 lis 2015

Gabriela napisał(a)
Poczytałam o projektach żywopłotowych. Nie potrafię za bardzo doradzać, ale Twój ogród jest długi i aż prosi się o podział na wnętrza, więc pomysł z żywopłotem z przejściem, po jednej stronie, uważam za bardzo trafiony. Zrobiłabym kolejne wnętrze, gdzieś dalej, z takiego samego żywopłotu.
Kociak uroczy, to oczywiste, że trudno się takiemu mruczkowi oprzeć.
A znasz "kocią arię" Rossiniego? np. tu: https://www.youtube.com/watch?v=ikKTTiDuZ0c

Posłucham sobie wieczorkiem. Gabrysiu nie chcę całej przestrzeni dzielić na pokoje bo u mnie duży spadek terenu i nic by to nie dało, częściowe przesłony stworzą kiedyś drzewa i krzewy jak urosną strefy tez już się same wydzieliły....pergola z ławeczką, ognisko, rzeka, bacówka, szałas ...dużo jeszcze do realizacji ale kiedyś tak będzie. Ten żywopłot miałby tylko za zadanie oddzielić sad z jagodnikiem i miejsce gdzie chłopcy graja w nogę od części typowo ogrodowej....zabezpieczyłby roślinki przed piłką i wiatrami dał tło. trochę osłonił od gapiów... nie przeszkadza mi jak ktoś ogląda ogród, ale już jak mamy imprezę , a sąsiedzi w polu brak intymności.....i tak mi ten żywopłot przyszedł do głowy ....potem można by podobnie zasłonić kompostownik może bo na razie straszy
sylwia_slomc... 12:47, 03 lis 2015

Coś w te klocki tylko u mnie bez furtki ewentualnie taka jak z wejścia do baru w westernach i szersza
https://www.google.pl/search?q=%C5%BCywop%C5%82ot+z+bram%C4%85&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CBwQsARqFQoTCPO_guWV9MgCFYedcgodGpIAfQ&biw=1366&bih=657#imgdii=gFsIJbyQgbm0VM%3A%3BgFsIJbyQgbm0VM%3A%3Bk4AvtGZkOWviOM%3A&imgrc=gFsIJbyQgbm0VM%3A

tutaj jest takie przejście na sad

https://www.google.pl/search?q=%C5%BCywop%C5%82ot+z+bram%C4%85&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CBwQsARqFQoTCPO_guWV9MgCFYedcgodGpIAfQ&biw=1366&bih=657#imgrc=UyivsHUa7hdmlM%3A
margaretka3 12:50, 03 lis 2015

Sylwio, nasz rudasek pojechał do Krakowa. Za daleko do Ciebie.
Masz już imię dla rudaska? A to kotek czy kotka?
My mieliśmy kiedyś rudą kotkę o imieniu Tita.
Nie wiem, czy znasz taki piękny film pt. "Mój przyjaciel lis", o lisicy o imieniu Tita, którą oswoiła mała dziewczynka. Po tym filmie wybór imienia dla rudzielca był prosty
Dominika11 14:11, 03 lis 2015

a jakbys dała na to odgrodzenie berberysa albo ligustra ???
mirkaka 15:03, 03 lis 2015

Staram się nadrabiać zaległości ale to dość trudne Rdest Auberta bardzo szybko rośnie i pochłania na swojej drodze wszystko , wiesz o tym? Możesz mieć potem problem z ujarzmienim go
sylwia_slomc... 19:05, 03 lis 2015

Dominika11 napisał(a)
a jakbys dała na to odgrodzenie berberysa albo ligustra ???

ligustry mam już u góry jako osłonę od granicy i będą rosły nie przycinane, a berberysy mam na rabatach na żywopłot z przejściem chyba nie za bardzo bo kłują i lubią wymarzać, ale dzięki