Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Glina i zielsko 06:24, 09 lis 2024

Do góry
Tne krótko.
Wims red są szerokie i ok 140
Polary ok 120-130
Limki tez .

Najstarsze mam limki od 2021 siedzą w ziemi.

Limelighty

Polar beary

Tu troche widać wims red. Rosną w gąszczu z różą candy rokoko.
April podbija las... 22:15, 08 lis 2024

Do góry
April napisał(a)

Ewo, może i nie są to zawody ale jak patrzę na takie piękne i dopracowane ogrody jak twój, to tracę pewność siebie.

W weekend nie miałam możliwości zrobienia zdjęć mimo że pogoda była cudna.
Może uda mi się coś wygrzebać co jeszcze nie pokazywałam.

Jolu coś pięknego. I pomyśleć, że to w cieniu, półcieniu wszystko rośnie i tak pięknie się przebarwia. Ładny kolorek tego Marcinka.
Ogród z rzeźbą 21:52, 08 lis 2024

Do góry
Zana napisał(a)
Widoczek ogólny, to jest można powiedzieć połowa działki. Prawy dolny róg to fragmencik słonecznej rabaty. Oczywiście zawsze musi być jakaś porzucona doniczka Niedługo to będzie mój znak rozpoznawczy

Piękny widok. U ciebie liście nie opadają tak czysciutko. U mnie kompostownik pełny.
Nie jestes odosobniona z doniczkami. Też wszędzie je mam jak kupuje rośliny wysadzamy a do donic daje kamienie aby wiedzieć jak się dana roślina nazywa bo zapominam co kupiłam a po zimie gdzie co posadziłam.

Z tych miskantow przebarwiających się popatrz jeszcze na Neil Lucas mam, Navajo - zamówione, trochę się spóźniłam, oczywiście Ledy in Red nowość - mam pierwszy rok.

W kamiennym kręgu od początku 21:48, 08 lis 2024

Do góry
GorAna napisał(a)
Prace dobiegają końca
Aniu Twoje prace zawsze podziwiam, są stylowe, wypracowane ze smakiem i na temat,
nie musi być wszystkiego dużo, ważne wysmakowanie tematu,
Podziwiam i pozdrawiam
Ogród w Klein Kottorz 20:56, 08 lis 2024

Do góry
daszum napisał(a)

Danusiu przepiękny widok. Ja mojemu ograniczam trochę teren pewnie też by tak wyglądał. Mam posadzone przy nim ostróżki które kwitły drugi raz i musiałam go związać. Mam już nowe kępy vanilki więc tam beda miały większy luz.

Róże też u mnie kwitną, ale przycielam aby je suszyć na suche bukiety.
Z Flor... Przyszły różyczki, ale zadołowałam. Muszę najpierw przygotować miejsce jak dam radę i pogoda pozwoli.

Ładnie też wyglądają ambrowce chyba na żółto się przebarwiają. U mnie też ma taki żółto różowy kolor.

Pozdrawiam ciepło
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 20:44, 08 lis 2024

Do góry
40 minut I gotowe. Bo mi się śliwki na blacie kuchennym marnowały

Grzebiuszka ziemna 20:32, 08 lis 2024

Do góry
Wg informacji to one najlepiej lubią cień, półcień, ale u mnie moje poprzednie, te utracone z powodu mojego błędu, rosły w donicy w ogródku kuchenno-ziołowym słonecznym, także ten tego...
W sumie kwitną jesienią właśnie, to słońca jak na lekarstwo

Kuchenno-ziołowy wycięty i prawie pusty, z brzegu lawendy za Justyśką będę ścinać w lutym (chociaż teraz przesunęła termin na styczeń ) przesadziłam koper rubrum, jeden w inne miejsce i dwa do donicy, jaki on "potfur" wysoki chyba na 2 m wyrósł u mnie, a korzeń długi palowy, że nie dałam rady sama go wykopać, musiałam wesprzeć się na sile małża. No i posadziłam w jego miejsce nowe ziółko hyzop lekarski różowy, poprzedni znikł:

Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie 20:14, 08 lis 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Kawał roboty wykonałaś i to bardzo szybko jak patrzę na efekt w postaci tego zdjęcia.

U mnie totalne przeciwieństwo, czyli to co Ci się nie podoba haha, ale widzę różnorodność wśród odmian pomidorów co może wskazywać na podobne zainteresowanie warzywne.

Odnosząc się do Twojego wpisu o dzierganiu to przypadkiem natchnęłam się na niezłą kolekcję starych magazynów, w tym tych o szydełkowaniu, robieniu na drutach. Są tam wzory różnych rzeczy. W tych czasach na ETSY wiele osób wrzuca wzory w wersji płatnej, a tu możesz sobie podejrzeć je za free. Oprócz magazynów jest tam wiele książek w wersji pdf, starych nagrań itp. https://archive.org/details/knittingmagazines

Taaak, efekt jest bardzo szybki. W tej cześci ogrodu glownie dzięki bylinom. Tak to wyglądalo w maju 2021 .
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 19:36, 08 lis 2024

Do góry
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 18:52, 08 lis 2024

Do góry
Moja wanna jest za polowe ceny a ja nawet okien nie mam (I scian I podlog). Heh

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 17:33, 08 lis 2024

Do góry
Wracając z pracy jeszcze rzuciłam okiem na osiedlową z Kanzanem, zostawiam ku pamięci. Też się rdzawo zrobiło

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 17:03, 08 lis 2024

Do góry
Milego weekendu!

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 16:58, 08 lis 2024

Do góry

W tym roku wszystko pięknie się przebarwia
Jeszcze kruszyna złapała żółty kolorek, długo trzyma liście
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 15:46, 08 lis 2024

Do góry
Żurawki

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 15:42, 08 lis 2024

Do góry
Ostatnie kolory jesieni...
Pęcherznica Little Joker

Ostatnie liście jarząbu

Chryzantemy z zeszłego roku

Ania na Żuławach 15:20, 08 lis 2024

Do góry
An_na napisał(a)
W tym miejscu widziałabym Eternala, tyle, że musiałabym usypać górkę i wymienić podłoże. A i tak nie ma pewności, że będzie mu tam dobrze.
Bo ostatniej jesieni i wiosną stała tam woda, mniej niż pod płotem, ale jednak.

Na zielono ewentualny zarys powiększonej rabaty.

Powiększaj rabatę. Tylko ja bym zrobiła początek tak jak na zdjęciu, ale górę bym zaokrągliła jak tak idzie Twoja rabat. Bo tam chyba tez jest łuczek, tylko bardzo delikatny?
I to w tym samym kierunku, równolegle
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 14:41, 08 lis 2024

Do góry
Nauczyłam się dzisiaj czegoś nowego o pomidorach i stwierdziłam, że się z Wami podzielę. W krajach takich jak Hiszpania czy Włochy w niektórych regionach robią girlandy z pomidorów, które bardzo powoli dojrzewają w zimowych miesiącach zapewniając dostawy pomidorka na kanapkę.

Link do TT: https://vm.tiktok.com/ZGdNrGswv/
Kategoria odmian pomidorów, które będą w stanie wytrzymać tak długi okres leżakowania/wiszenia to tzw. Storage Tomato. Przykładem odpowiedniej odmiany jest pomidor Hanging Prince lub Long Keeper Winter (73 dni) czy też The Reverend Morrows Long Keeper (83 dni).
Moje pomidory z rożnych odmian nadal powoli dojrzewają i jak dobrze pójdzie to na cały listopad powinny wystarczyć. W teorii pomidory z grupy Storage Tomato wg. filmiku powyżej moga wytrzymać do roku. Znaczna różnica.
Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie 13:55, 08 lis 2024

Do góry
Miskantowo napisał(a)

Kawał roboty wykonałaś i to bardzo szybko jak patrzę na efekt w postaci tego zdjęcia.
Miskantowo napisał(a)
[...]
Na szczęscie nie kocham uporzadkowanych, nowoczesnych i geometrycznych ogrodow.
Podoba mi sie takie obsadzanie „na bogato”, zeby nie powiedziec „ile się da upchnąć roslin na m2”[...]

U mnie totalne przeciwieństwo, czyli to co Ci się nie podoba haha, ale widzę różnorodność wśród odmian pomidorów co może wskazywać na podobne zainteresowanie warzywne.

Odnosząc się do Twojego wpisu o dzierganiu to przypadkiem natchnęłam się na niezłą kolekcję starych magazynów, w tym tych o szydełkowaniu, robieniu na drutach. Są tam wzory różnych rzeczy. W tych czasach na ETSY wiele osób wrzuca wzory w wersji płatnej, a tu możesz sobie podejrzeć je za free. Oprócz magazynów jest tam wiele książek w wersji pdf, starych nagrań itp. https://archive.org/details/knittingmagazines

Ogródek Gosi 13:46, 08 lis 2024

Do góry
Ogródek Gosi 13:45, 08 lis 2024

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies