Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ania na Żuławach 10:57, 23 cze 2024

Do góry
Poranna kawka z takim widokiem bardzo mnie relaksuje Dziś siedzę na patio, bo wieje a tu całkiem przyjemnie, zacisznie
Dobrego dnia dla Was wszystkich

Glina i zielsko 10:22, 23 cze 2024

Do góry
LIDKA napisał(a)
Rano zrobie lepsze foty.
Późno wróciłam. I oto:

Jutro pograbię, powyciągam resztki siatki, uzupełnie ziemie przy kostce od strony trawnika i zacznę zakrywać rabatę kartonami i korą.
Potem już bez pośpiechu będę sadzić.

Od rana kaloszki i siup do ogrodu.

WoooooooooooW

Fajnie, że się doczekałaś ❤️
Moje miejsce na ziemi -początek 09:49, 23 cze 2024

Do góry
Miłej niedzieli i smacznej kawki/zdjęcie
podpatrzone wiecie od kogo/
Ogród długi 09:48, 23 cze 2024

Do góry
Joann napisał(a)
A wracając do ogrodu, mi także się podoba Nie wiem do końca jak było w wcześniej, ale teraz jest ładnie, w moim guście.

Pewnie już pisałaś kiedyś, ale jakoś nie trafiłem. Co to za drzewka na zdjęciu?
Ptasi gaj 09:06, 23 cze 2024

Do góry
Monika83 napisał(a)
Elu czy to jest Olivia Rose? Jeśli tak to zamówię ją, przekonałaś mnie bo przepiękna jest❤️

Podaje nazwę rozy to Märchenzauber. Obydwie są ładne. Oliwia ma trochę zwisajace kwiaty, March.... Ma pędy bardzo sztywne i na jednym pędzie ma dużo pąków przez co kwitnie dłużej. Kwiaty są dużo większe. Oliwia jest delikatniejsza.

Ogród Basi 09:04, 23 cze 2024

Do góry

Ależ dopieszczony ogród. Wszystko już pocięłaś? Ja wczoraj dopiero zaczęłam i tak się wkurzyłam na moje nożyce, że aż nowe zamówiłam. Teraz czekam aż przyjdą i dopiero wtedy będzie dalsze cięcie

basia3012 napisał(a)

Pięknie wyprowadziłaś ten krzew
Ogród długi 09:02, 23 cze 2024

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękna metamorfoza od 2021 do dzisiaj zrób kiedyś takie porównania jak było, a jest. Wtedy wszystkim szczęki opadną. Mega się zmieniło, zaglądam czasem, pisze rzadko bo czasu brak.

Dziękuję Sylwio sama nie wierzę, że mam taki ogród, a było to, co na pierwszych stronach. Niedoskonały jest, ale cieszy mnie niezmiernie

Wczoraj M przyciął tuje (zaczal się trochę angażować, jupi!). Wyczyściłam, ale nie wszystkie. Okropna robota. Zostały mi te na zdjęciach niżej, przy berberysach już wyczyszczone i sypnelam im nawozu (dopiero).

Ogród długi 08:56, 23 cze 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Dzięki, byłabym wdzięczna za wymiary. Znalazłam jakiś czas temu jako inspirację taki żywopłocik z berberysów w nieaktywnym wątku Moja przyziemna pasja. Jak wrzuciłam wstępny rysunek rabaty z nim to zdania były podzielone na temat berberysów. Jednak chciałabym spróbować je tam dać.

Patrycjo, sadzone są co 40-45cm. Trudno dokładnie oszacować, raczej sadziłam co 40, ale się porozrastaly nierównomierne.

Też zainspirowałam się tamtym ogrodem
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:39, 23 cze 2024

Do góry

Glina i zielsko 08:04, 23 cze 2024

Do góry
Po porannej kawce, sniadaniu i zrobieniu prania idę na rabatkę.

Widok spod drewutni w kierunku różanki obecnej w prawym roku.

Miłego dnia.
Ogród zacząć czas. 23:57, 22 cze 2024

Do góry
MartaCho napisał(a)
Moje to chyba z rodziną i znajomymi wracają...

Żeby nie było, że u mnie to tylko ślimaki w ogrodzie grasują i nic poza tym- kilka wczorajszych i porannych pstryczków mam.

Maliny na przykład wyjątkowo obrodziły w tym roku:

Na froncie szaleje sesleria i stipa (i szczawik- tutaj sprawdzone pomysły na uwstecznienie też chętnie poznam):

Piękne te trawy masz. Takie delikatne. A maliny... mniam, pychota.
30 arów wietrznej pustyni 22:45, 22 cze 2024

Do góry
Akcja cisy zakończona!Druga strona frontu obsadzona. Kocimięty i szałwie przycięte. Urlop czas start!

Lidko, postępy brukarzy jak poniżej. Krawężniki do opaski zrobione, donica przy schodach też.Z samą kostką ruszają od garażu ku bramie. W planie oryginalnie miały być jeszcze dodatkowe obwódki/paski z ciemniejszej kostki wzdłuż każdego obrzeża. Nie wiem jakieś zaćmienie chyba miałam że się na to zgodziłam...zadzwoniliśmy do hurtowni żeby wymienić palety z ciemną kostką na ten wiodący kolor i tym sposobem panowie mają mniej kombinowania i docinania a ja jestem cala happy, że ten kolor idzie po całości powierzchni, bo już miałam załamkę że będą mnie wkurzać te paski i do emerytury będę musiała na to patrzeć..
W moim małym ogródeczku II 22:34, 22 cze 2024

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Dorotka jak mogłaś zrobic swoim różom taką konkurencję , przecież one aż posmutniały .
Bardzo się cieszę, że mnie odwiedziłaś. To zdjęcie robiłam na instagram, tam uczę się robić zdjęcia w Kobiecej foto szkole. W każdy wtorek mamy wyzwanie fotograficzne i zadany temat na który robimy zdjęcia. Wtedy był kolor czerwony i ja tak ugryzłam ten temat. Sama sobie zrobiłam to zdjęcie, a później go obrobiłam. Pomimo zbliżania się do sześćdziesiątki ciągle czegoś się uczę, a fotografia to jedno z moich hobby.

W moim małym ogródeczku II 22:20, 22 cze 2024

Do góry
Basieksp napisał(a)
Fajne ,że masz coraz więcej sił, to bardzo dobra wiadomość❤️ A z tymi roślinowymi zakupami, to ja kupiłam sobie ostatnio trzy paprotki i mówię do syna, że sobie kupiłam, bo w zasadzie bardzo mało w tym sezonie kupowałam tak mi się tylko wydawało, chyba muszę swoją pamięć potrenować
Dziękuję Jak byłam kiedyś z synem na targu, to odruchowo skręciłam w alejkę z roślinami, a syn do mnie mówi, żebym z tamtąd wyszła bo jeszcze mi się coś spodoba i kupię i tylko będzie problem, bo nie mam gdzie wsadzić. Czasem coś kupię i sadzę do większej doniczki i czekam aż się gdzieś zwolni miejsce na rabatce. Miałam ograniczać ilość roślin a dorobiłam sobie całkiem dużą rabatę za altaną i to tam ma powstać hortensjowy las.

Ogród w malinówkach 22:19, 22 cze 2024

Do góry
Marcin89 napisał(a)
Dziś jest 2 tygodnie od wysiewu. Jeszcze bardziej zielono, ale trawki niskie jeszcze. Niestety chwastów coraz więcej, perz też powychodził.

Marcin ładnie się zazieleniło
Koszenie już niebawem
Ja już parę razy kosiłem
Ale chwasty u mnie niestety są
Najgorsza to ta trawica/ta gruba taka/
Glina i zielsko 22:18, 22 cze 2024

Do góry
Rano zrobie lepsze foty.
Późno wróciłam. I oto:

Jutro pograbię, powyciągam resztki siatki, uzupełnie ziemie przy kostce od strony trawnika i zacznę zakrywać rabatę kartonami i korą.
Potem już bez pośpiechu będę sadzić.

Od rana kaloszki i siup do ogrodu.

W moim małym ogródeczku II 22:11, 22 cze 2024

Do góry
Joku napisał(a)
Piękne masz róże, ja kocham róże. I kolory też.
Też kocham róże, ale wtedy gdy kwitną, bo wiosną to podczas cięcia lecą gromy i pierony. Teraz je czyszczę z przekwitniętych kwiatów i te kolce doprowadzają mnie do szewskiej pasji. Podczas kwitnienia dochodzę do nich wącham, oglądam i zachwycam się nimi.

W moim małym ogródeczku II 22:02, 22 cze 2024

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dorotka jak ta róża się nazywa z 2 fotki.

Przed chwilą ciasto zjadłam więc już rogali już nie dam rady. Pewnie bardzo dobre.
Ja robię średnio od 8-10 tys kroków. Ważne aby się ruszać.
Jadę ok godz 18 na wieś teraz siedzę z wnukami eM wyszedł z nimi na dwór więc piszę.
Wybita jestem z cotygodniowego rytmu.
U nas chmury przechodzą, ale opadów mało.

Ta róża to Veilchenblau, ona nie powtarza kwitnienia. Mimo tego bardzo ją lubię, kwitnie jak fontanna na zeszłorocznych pędach.
Obecnie też tyle robię kroków, ale ja nie mam wielu obowiązków w domu. Wnuki jak mają przyjechać, muszą mnie wcześniej uprzedzić, żebym nie była zmęczona chodzeniem, lub pracami ogrodniczymi. dziś mam mniej kroków, ale zaraz idę na polowanie na ślimaki, więc na pewno dobiję kroków.

W moim małym ogródeczku II 21:50, 22 cze 2024

Do góry
Dorota321 napisał(a)

Dorotka jak mogłaś zrobic swoim różom taką konkurencję , przecież one aż posmutniały .
W moim małym ogródeczku II 21:47, 22 cze 2024

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Właśnie klasyka nigdy nie wychodzi z mody.
Czy angielskie ogrody są zmieniane co parę lat? Nie. Trawnik jak kosili sto lat temu tak kosza do dziś po 2 razy w ciągu dnia. Za każdym razem inna kosiarka. Tak aby był idealny.

Najważniejsze aby Właściciel ogrodu o danym charakterze/stylu dobrze się w nim czuł i to jest najważniejsze.

Jolu nie zauważyłam aby było mało odwiedzin. Wszędzie zaglądasz to i rewizyty powinny być.

Masz dużo racji, ogrody angielskie są zawsze modne. Rety mój mąż jak ma skosić trawnik 2 razy w tygodniu to dostaje szału i zawsze pyta, czy nie nawoziłam go bo rośnie jak zwariowany.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies