Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Linia kroplująca podziemna pod trawnikiem 22:30, 28 lut 2017

Do góry
Tylko się montuje na wąskich paskach, gdy nie ma możliwości dobrać zraszaczy wynurzalnych.

To co chcesz robić jest skomplikowane, musi być linia z treflanem, musi być dość płytk,o a to wyklucza późniejsze zabiegi na trawniku, czyli nakłuwanie, wertykulację itd. Czyli kicha

No bo jak zakopiesz głębiej, to nie podleje płytko ukorzenionego trawnika i woda wsiąknie i się zmarnuje po prostu
.
Z psem na spacery po lesie, a ogród dla ludzi.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:45, 28 lut 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/13-co-robimy-w-ogrodzie-w-marcu

super artykuł Danusiu,obejdzie się bez zbędnych pytań jak dla mnie bomba dziekuję
Cis - Taxus 19:38, 28 lut 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tło do nasadzeń powiadasz, ale w takim razie z przodu te nasadzenia między żywopłotem a krawężnikiem?? Tutaj bardziej bukszpan się nadaje albo trzmielina.

Gdzie mają być nasadzenia??? No ja nic z tego nie rozumiem

Każdy wie o co pyta, ale pytania to tak zadajecie że czarna magia.(

Przepraszam,to co dla mnie oczywiste to czarna magia dla innych
Danusiu proszę spójrz na zdjęcia jak na czystą kartkę na której jest tylko budynek,rośliny zostaną usunięte i w ich miejsce ma powstać obwódka z cisa.Coś takiego:

Proszę wybaczyć moje mazgaje,ale komputer to dla mnie prawdziwa czarna magia
Moje pytanie to w jakiej odległości od krawężnika posadzić cis?jakiej odmiany aby był wąski i nie przytłaczał?a może bukszpan sprawdzi się tu lepiej?
Katalpa - Catalpa 15:01, 28 lut 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Radykalnie na żółto

Danusiu, teraz już można ciąć katalpe czy jeszcze czekać?
Grab - Carpinus 09:31, 28 lut 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nie, za wcześnie, ziemia zlewna, mokra, zimna, nie ogrzana, błoto i masakra. Będziesz miała czas w kwietniu.

Ale wyjaśnij pojęcie "kilka sadzonek" - sadzonki są ukorzenione? Czy sama będziesz robić sadzonki i sadzić?

Danusiu dziekuje za radę. W ubiegłym roku kupiłam 50cm sadzonki ale okazało się że za gęsto je posadziłam (co 30 cm) i 40 szt chcę przesadzić
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:36, 28 lut 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

U nas i wieje i sypie, znaczy sypało, dziś jest biało. Ale nie najgorzej jeśli chodzi o temperaturę

Kreseczka dobrze, dostała moc zabawek, sama nie wie czy bawić się z kotkiem, czy ze świnką, czy może z piłeczką

Zaczyna aportować i kiwać się z Witkiem. Jako piłka nożna służy gumowa, różowa świnka

Super wieści
Wiosna odpala, teraz juz tylko czekam na twoje porzadki, to dla nas wszystkich sygnal, rytual coroczny
Grab - Carpinus 07:49, 28 lut 2017

Do góry
doradora napisał(a)
planuje przesadzić kilka sadzonek grabu. czy mogę to już zrobić?

Nie, za wcześnie, ziemia zlewna, mokra, zimna, nie ogrzana, błoto i masakra. Będziesz miała czas w kwietniu.

Ale wyjaśnij pojęcie "kilka sadzonek" - sadzonki są ukorzenione? Czy sama będziesz robić sadzonki i sadzić?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:45, 28 lut 2017

Do góry
Kalendarz Ogrodnika - co robimy teraz w ogrodzie? 07:45, 28 lut 2017

Do góry
Cis - Taxus 23:25, 27 lut 2017

Do góry
Tło do nasadzeń powiadasz, ale w takim razie z przodu te nasadzenia między żywopłotem a krawężnikiem?? Tutaj bardziej bukszpan się nadaje albo trzmielina.

Gdzie mają być nasadzenia??? No ja nic z tego nie rozumiem

Każdy wie o co pyta, ale pytania to tak zadajecie że czarna magia.(

Katalpa - Catalpa 23:18, 27 lut 2017

Do góry
1. Brak zdjęcia
2. Brak planu nasadzeń
3. Usytuowanie budynków za płotem
4. Usytuowanie tarasu
Cis - Taxus 16:26, 27 lut 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To zależy z jakiego gatunku czy odmiany cisa, na jaką szerokość zamierzasz go ciąć.
I jak wygląda to miejsce, bo żywopłot to sadzi się z reguły przy płocie a nie przy krawężniku??

Jakiego rodzaju to żywopłot, bo może chodzi o obwódkę? Wyrażaj się jaśniej w swoich pytaniach i dokumentuj stanowisko w jakim chcesz posadzić - oczywiście zdjęciem.

Pytanie z dziedziny = nie do odpowiedzenia, bo niestety ja nic nie wiem.

Oczywiście Danusiu chodzi o obwódkę biegnącą wzdłuż krawężnika jest to wjazd na posesję i ma stanowić tło do nasadzeń.Raczej mam na myśli wąski żywopłocik,aby nie zabierał zbyt dużo miejsca,bo nie mam go zbyt wiele.Jaka odmiana cisa będzie najodpowiedniejsza i w jakiej odległości sadzić ją od krawężnika?

Na tle cisowej obwódki zaproponowałaś mi śliwy wiśniowe Nigra aby przesłonić budynek gospodarczy
Trzcinnik - Calamagrostis 20:49, 26 lut 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Polecamy na pw, nie wpisujemy tutaj reklam sklepów.

Tak tak poproszę na PW. Jak Szefowa mówi
Trzcinnik - Calamagrostis 20:42, 26 lut 2017

Do góry
Polecamy na pw, nie wpisujemy tutaj reklam sklepów.
Cis - Taxus 20:40, 26 lut 2017

Do góry
No to za wcześnie. To znaczy, że nie rozmarzła jeszcze tak do końca, bo nie wsiąka.
Pora na sadzenie i przesadzanie bylin i krzewów 19:33, 26 lut 2017

Do góry
Trzeba oczywiście patrzeć czy nie ma błota, musi woda wsiąkać.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:24, 26 lut 2017

Do góry
Niczym nie podsadzać a najlepiej przesadzić stąd, albo małe kółko i kamyczki.
Cis - Taxus 18:22, 26 lut 2017

Do góry
Cisy doskonale znoszą przesadzanie bo mają drobne korzenie i doskonale się przyjmują, a należy się za to zabrać, gdy już dobrze ziemia rozmarznie, obeschnie. I będzie powyżej zera w dzień i w nocy.

Gdy ziemia lepi się do butów - nie kopie się, bo jest jeszcze za mokro. Musi wsiąkać woda. W błocie się nie przesadza.
Klon przycinanie 18:05, 26 lut 2017

Do góry
Czarno widzę robienie kuli z kolumny w drzewie, które puszcza bardzo silne przyrosty, np. po półtora metra, dziś przytniesz w kulę a za 3 miesiące będziesz miała badyle na półtora metra, na tym polega moje czarnowidzenie.

Chyba że zagłodzisz tego klona, albo będziesz częściej cięła i będą sterczały gołe patyki, ale to nie będzie ładnie wyglądało

Klon rośnie silnie i po prostu kup sobie klona Globosum, a tego przesadź.
Ja tutaj ci na złość nie robię.

Moja rada: zostaw klona bez cięcia, niech rośnie.

Cis - Taxus 18:01, 26 lut 2017

Do góry
To zależy z jakiego gatunku czy odmiany cisa, na jaką szerokość zamierzasz go ciąć.
I jak wygląda to miejsce, bo żywopłot to sadzi się z reguły przy płocie a nie przy krawężniku??

Jakiego rodzaju to żywopłot, bo może chodzi o obwódkę? Wyrażaj się jaśniej w swoich pytaniach i dokumentuj stanowisko w jakim chcesz posadzić - oczywiście zdjęciem.

Pytanie z dziedziny = nie do odpowiedzenia, bo niestety ja nic nie wiem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies