Ewa możesz podzielić sie przepisem na gnojówke z obornika. I do czego, i kiedy potem używasz, jakie proporcje
Ta gnojówka, to z obornika, czy z "placków"?
nie wiem, podpytuje, ale nie uzyskałam konkretnej odpowiedzi!
ale jęczę mu o tym codziennie może zmieni zdanie
a jak nie, to czekam, aż powie, zrób jak chcesz to oczywiście zrobię z kartonami
Cos tam gada, ze może hostami podsadzi. Ja nie nalegam, bo nie wiem, czy nie miałaby zbyt dużo wykorowanego placu w jednym miejscu, niedaleko mam juz rabatę.
Bynajmniej jak ja będę kosić, to przed brzozami kończę
Co do naszego niewolnictwa, to pomijając kwestie ile kasy w tej chwili u mnie na ogród idzie (a robimy wszystko sami) to ostatnio stwierdziłam, ze wczasy to chyba odpadają, bo jeszcze sobie warzywnik zrobiłam, no to ogórki trzeba będzie zrywać , itp.
Wysokie masz te skrzynki. Ja mam na 3 deski, więc 30 cm + z góry deseczka.
Wydaje mi się, że ta moja wysokość jest ok. Ja bym na Twoim miejscu odcięła dolne deseczki i zrobiła sobie dodatkową skrzynkę.
Te deseczkę z góry tez kazałaby mężowi ściąć trochę, po co ma ograniczać przestrzeń sadzenia
Chyba, że chcesz tak wysoko ziemi mieć, ale chyba nie trzeba
U mnie na dole jest trochę gałązek, potem warstwa obornika i na to ziemia rodzima wysypana z kompostem.
Wrzucę Ci jak u mnie wyglądają, żebyś nie musiała szukać. Potem usunę
Moje 2m na 1 m.
Takie zamówiłam, ale jeszcze nie zmierzyłam.
Wysokie są na około 58 cm.
Danusia zdałaś gdzieś relację z robienia skrzyń na swoim wątku?
Skrzynie fajne, ale fakt, trochę pracy Cię teraz czeka. Ja miałam 6 szt do pomalowania i założenia.
Moje mają wymiar 1,2 m x 2,5 m. A Twoje jaki wymiar mają?
rzeczywiście szkoda ale czasami po prostu warunki roślinie nie odpowiadają a jeśli z serbami jest ok to cieszy ja swoich choin mam dwie sztuki od ub. wiosny i jest wszystko ok