Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

bdan 06:57, 30 kwi 2015

Kasiu, a dlaczego mąż kartonów nie chce?
ewa004 10:48, 30 kwi 2015

Kasiu ja juz zaczełam kłaść kartony .
Na pierwszy ogień pod porzeczki .
Na razie wyłożyłam jeden duży płat ,bo ja przysypuje skoszoną trawa ,a trawy mało bo trawnika mało
Joaska 11:40, 30 kwi 2015

Kasiu, widzę że rabaty z roku na rok się rozrastają.
kitek81 21:57, 30 kwi 2015

inag napisał(a)

Kasia, Głowa do góry! Wszyscy mają czasami gorsze momenty. (Dziś ja też. Miałam pięknie wyplewiony cały ogródek a po dwóch dniach deszczu wszystko zaczęło znów zarastać w tempie geometrycznym!!! Czasami ręce opadają Nie nadążam.)
U Ciebie robi się coraz piękniej. Porównaj zdjęcia wcześniejsze i obecne i od razu nabierzesz lepszego nastroju. Nie od razu Kraków zbudowano. Nikt Cię nie goni. Mamy czas. Wszystko powolutku. Jeszcze nie raz będziesz przesadzała już wcześniej przesadzane rośliny (Mówię z doświadczenia) Wszyscy tu tak mamy z tego co zauważyłam
Rozchodniki padły? Jesteś pewna? One to prawie nieśmiertelne są Może odbiją...

nic nie mów o tych chwaściorach! ja się jeszcze za nie nie zabrała,ale obiecuję, że się za to wezmę, jak szybko się da
dziś psiapsiółka mnie opieprzyła, że mam ogrodowego doła, że nie powinnam tak gadać, bo mam z dnia na dzień ładniej
i co najważniejsze kumpela ma fioła na puncie ogrodu, w sumie mieszka niedaleko nas, a w grudniu się tu przeprowadzili już jesteśmy umówione na grilla po majówce, myślę, że jakaś wymiana roślinek będzie ode mnie wczoraj dostała flance truskawek i poziomek
"Przesadzarka" to chyba moje czwarte imię
Rozchodniki padły, z jednego może i by coś było, bo w środku jakby żył, ale już za późno, bo już wywalone! mam jeszcze, to podzielę i posadzę
kitek81 21:59, 30 kwi 2015

bdan napisał(a)
Kasiu, a dlaczego mąż kartonów nie chce?

nie wiem, podpytuje, ale nie uzyskałam konkretnej odpowiedzi!
ale jęczę mu o tym codziennie może zmieni zdanie
a jak nie, to czekam, aż powie, zrób jak chcesz to oczywiście zrobię z kartonami
kitek81 22:00, 30 kwi 2015

ewa004 napisał(a)
Kasiu ja juz zaczełam kłaść kartony .
Na pierwszy ogień pod porzeczki .
Na razie wyłożyłam jeden duży płat ,bo ja przysypuje skoszoną trawa ,a trawy mało bo trawnika mało

i widzisz, będziesz miała lepsze zabezpieczenie niż ja! ale u mnie temat ciągle otwarty, więc mam nadzieję, że uda mi się swojego namówić
kitek81 22:02, 30 kwi 2015

a jak jest z przepuszczalnością tego kartony? woda przeleci do roślinek? nie spleśnieje jak te zajeb...ste pojemniczki do rozsad? bo ja mam z nimi złe doświadczenia!
kitek81 22:03, 30 kwi 2015

Joaska napisał(a)
Kasiu, widzę że rabaty z roku na rok się rozrastają.

pewnie i tak, na pewno tak ale wiesz jak jest?! chciałoby się dużo i od razu wszystko
kitek81 22:04, 30 kwi 2015

ale najważniejsze info dnia!
EM POZWOLIŁ MI PRZESADZIĆ WIERZBĘ
i tak sobie myślę, że migdałka dam w miejsce wierzby, a wierzbę za migdałka
kitek81 22:08, 30 kwi 2015

i tak na wczorajszego doła i postanowienie, że nic więcej bez konkretnego miejsca na roślinę nie kupię
kupiłam dziś za namową Nikity derenia jadalnego na nalewkę, a oprócz tego wzięłam sobie dwa zawilce, na tyle duże, że do podziału i podsadzę nimi w środku obwódki z bukszpana, miało to być pod wierzbą, ale pewnie taki spód zrobię pod migdałkiem, w formie kwadrata
qrcze ale namotałam! zrozumiał ktoś?