Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Puszczykowie

Ogród w Puszczykowie

wietrzyk 09:34, 22 kwi 2015

Przegalopowałam wieczorem po ogrodzie i obfociłam co nieco, żeby odwdzięczyć się za Wasze wizyty u mnie

porzeczki krwiste, piękne, szkoda, że tak krótko kwitną... wszystkie pszczoły z okolicy się do nich zlatują

tulipany papuzie z Lidla

po raz pierwszy zapowiadają się z kwiatami moje lilaki, całe szczęście, bo to była ich ostatnia szansa

graby zrzuciły w końcu suche liście i wypuściły młode
wietrzyk 09:35, 22 kwi 2015

Kasia73 napisał(a)
A ja się u Ciebie zachwycam linią rabat

Kasiu, dziękuję Pracuję nad nimi, jeszcze trochę mi zostało do poprawy.
wietrzyk 09:41, 22 kwi 2015

Założone wczoraj dwie łapki na kreta. Sprawdzam, ale na razie nic...

wiśnie ozdobne Sunset Boulvard i Amonagawa

czereśnia, widok zapożyczony od sąsiada

wietrzyk 09:46, 22 kwi 2015

organizacja warzywnika zakończona
pozostaje mi tylko naspypac warstwę ziemi kompostowej na wierzch, wysypać korę na ścieżki i posiac nasionka

wietrzyk 09:48, 22 kwi 2015

ren133 napisał(a)
A pamiętasz jaką wysokość miały twoje rozplenice?

Reniu,
tutaj pierwsze zdjęcie rozlplenic jakie znalazłam. Było zrobione jakieś 1,5 miesiąca po posadzeniu. Przy zakupie były mniej więcej o połowę mniejsze. Zdjęcie jest z 28 lipca 2014, rozplenice kupowałam w połowie czerwca.
wietrzyk 09:55, 22 kwi 2015

monibob napisał(a)
Witam Panią. Widzę w profilu, że pochodzi Pani z Puszczykowa, a wątek został załozony już dawno, więc pewnie orientuje się Pani w tematach ogrodowych. Nie pochodzę z Poznania i nie orientuję się zbyt dobrze. Może moglaby mi Pani polecic jakieś dobre, sprawdzone sklepy/szkółki roślin ozdobnych w okolicach Poznania. Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję.
A o takim buku też marzę na rabatę przy wejściu na działkę. Piękny jest A jeżeli takich informacji nie można podawać na forum to proszę o wiadomość prywatną.

Witaj Moniko
dziękuję za odwiedziny, nt szkółek odpisałam w Twoim wątku
wietrzyk 09:59, 22 kwi 2015

Magdah napisał(a)

Wietrzyku,

Podglądam czasem po cichu Twój ogród i podoba mi się kompozycja i staranność wykonania. Dziś rano zobaczyłam Twojego buka. Piękny jest. Myślałam o takim od ubiegłego roku.... i kupiłam dzisiaj pojechałam po ziemię i wróciłam z bukiem. Jest dużo niższy od Twojego, ale nie szkodzi, poczekam

Jeśli mogę, trzy zdania na temat rabaty; rzeczywiście kiedyś buk zajmie całą, ale na razie pusto wokół niego. Kule na ziemi będą eleganckie, ale trochę smutna ta rabata, może sine goździkowe poduszki do kulek. Pomyślałam też o niskiej, pokładającej się róży okrywowej z drobnymi kwiatami w kolorze ciemny róż do bordowego.

Pozdrawiam

Magda,
dziękuję za odwiedziny i miłe słowa Zaskoczyłaś mnie, bo ja wczoraj podreptałam do Ciebie i podejrzałam co nieco, a Ty już zdążyłaś mnie odwiedzić
Tak to już jest z ogrodowymi zakupami Mnie zdarza się pojechać do piekarni i wrócic z roślinką Gratuluję drzewka, niech Ci zdrowo rośnie
wietrzyk 10:00, 22 kwi 2015

kwiatholandii napisał(a)

To rzeczywiście niesamowita rabata. Nie mogę uwieżyć, że to widok po jednym sezonie. ps. kora starczyła na front Przypomniałam sobie, że mam duży ogród

Monika,
ależ szybka jesteś Już zdążyłaś rozrzucić???
Hi, hi, pamiętaj masz jeszcze 4 worki
Pszczelarnia 10:07, 22 kwi 2015

Wietrzyku, byłam na warsztatach na Kaszubach. Tak mnie zachęciłaś zdjęciami z zeszłego roku.
wietrzyk 10:38, 22 kwi 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Wietrzyku, byłam na warsztatach na Kaszubach. Tak mnie zachęciłaś zdjęciami z zeszłego roku.

No, coś Ty...!!!
Ale masz fajnie! Troszkę Ci zazdroszczę. Wiesz ja zwłaszcza teraz na wiosnę często myślę o tym kaszubskim ogrodzie I właśnie tamte ubiegłoroczne warsztaty zainspirowały mnie do zmian w moim warzywniku. Nie jest duży, ale na pewno będzie kwitnąco-bzyczący Trochę też inaczej patrzę na mój ogródek i chyba lepiej go rozumiem Tak jak napisałaś Ewciu u siebie, że po latach zaczynasz lepiej rozumieć o co w tym planowaniu ogrodu chodzi. Dla mnie właśnie wizyta u Kasi i Andy'iego była jednym z przełomowych momentów w rozwoju mojej ogrodowej filozofii
Napiszesz coś więcej, a może fotki?