Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Migawki z ogródka 19:51, 04 maj 2019

Do góry
Też masz zagubione rośliny w ogrodzie? Właśnie dzisiaj znalazłam między tulipanami dwa zgubione floksy...Łukasz mi kupował na specjalne moje zamówienie i mi wcięło...znalazły się między Van Eijkami. I zastanawiałam się czy przenosić teraz...ale przeniosłam, mam nadzieję, że cebule tulipanów nie ucierpiały za bardzo. Liście im wprawdzie odpadły, ale cebul nie wydłubałam Najwyżej cebule nie będą miały co jeść
Ogród z łezką II 18:42, 04 maj 2019

Do góry
Przerwa na forum na niańczenie wnusi była, taka nieoczekiwana Odciągnięte mleko do butli i babcia z dziadkiem na etat Niech korzystają jak tu jesteśmy.

Ale zdążyłam rano przekwitłe Van Eijki pościnać, eM opryskał wiąza, bo już szpeciele wlazły, za tydzień jesteśmy w Zielonej Górze, za dwa już by całkiem paskudnie wyglądało. I jeszcze teraz dwa floksy przerzucałam z cycka nr 1 na nr 2. Zaczyna teraz kropić...

Jeszcze zdjęcia mam.
Pierwszy kwiat U.Ledóchowskiej, pierwsze orliki i ostatni kwiat Satysfaction

Bajkowy ogród Weroniki 23:39, 03 maj 2019

Do góry

Floksy kanadyjskie
Floksy szydlaste.

Bzy pachną.
Blaski i cienie nowego życia 19:07, 03 maj 2019

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Też bardzo lubię bodziszki. Są w zasadzie bezproblemowe. Swoje rozsadzam ile mogę.
Przylaszczki uwielbiam, te ich kwiatuszki w liliowofioletowym kolorze wczesną wiosną. Floksy niestety przerastają mi trawą, która nieustannie wsiewa się w nie. Myślę nad innym miejscem dla nich.

Mam kilka cienistych miejsc na bodziszki ale wierz mi nie nadążam żeby wszystko ogarnąć. Ostatnie 2 dni pracy mnie wykończyły. Dziś odpoczywam A weekend barowy się zapowiada to jutro wysiewy na maj zrobię i z doskoku tylko drobne plewienie... może

Moja bylinowa w stanie opłakanym, chwasty mnie pokonują- ale to już przerabiałam w innych miejscach ogarnę w jakimś dogodnym czasie.

...uDany ogród 15:53, 03 maj 2019

Do góry
TAR napisał(a)
warzywnik wyszedl pieknie i zapewne wpasuje sie do reszty znajac ciebie floksy u mnie w tym roku tez szaleja, chce je rozsadzic i gdzies zagospodarowac. to samo zrobie z rogownica bo juz przerasta i chce ja posadzic na wejsciu przy kostce i skomponowac z perowskia. tam mam dosc sucho i slonecznie powinno byc ładnie. i wiesz co podziwiam kaliny ale eskimo jest moja najulubiensza i najbardziej mi sie podoba. do tej pory byla to aurora ale eskimo jest taka perłowa, wiesz o czym pisze?

Aniu już mi się już podoba, ale tera muszę go wykończyć i jego otoczenie. Mam nadzieję, że będzie tak jak napisałaś i wpasuje się do reszty ogrodu. Lubię takie spójne założenia
Moje floksy lada dzień będą rozsadzane , są za gęsto zdecydowanie...
Eskimo jest przecudna moja dopiero się rozwija. jest dokładnie taka jak napisałaś

A tu w całej okazałości

...uDany ogród 15:46, 03 maj 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
floksy sa super
a ja jz zdrowa
pada deszcz u nas

Izuś zgadzam się są urocze
Cieszę się, że już się dobrze czujesz! U nas też pada i bardzo się ochłodziło.

Blaski i cienie nowego życia 14:58, 03 maj 2019

Do góry
Też bardzo lubię bodziszki. Są w zasadzie bezproblemowe. Swoje rozsadzam ile mogę.
Przylaszczki uwielbiam, te ich kwiatuszki w liliowofioletowym kolorze wczesną wiosną. Floksy niestety przerastają mi trawą, która nieustannie wsiewa się w nie. Myślę nad innym miejscem dla nich.
...uDany ogród 11:48, 03 maj 2019

Do góry
warzywnik wyszedl pieknie i zapewne wpasuje sie do reszty znajac ciebie floksy u mnie w tym roku tez szaleja, chce je rozsadzic i gdzies zagospodarowac. to samo zrobie z rogownica bo juz przerasta i chce ja posadzic na wejsciu przy kostce i skomponowac z perowskia. tam mam dosc sucho i slonecznie powinno byc ładnie. i wiesz co podziwiam kaliny ale eskimo jest moja najulubiensza i najbardziej mi sie podoba. do tej pory byla to aurora ale eskimo jest taka perłowa, wiesz o czym pisze?
...uDany ogród 07:16, 03 maj 2019

Do góry
floksy sa super
a ja jz zdrowa
pada deszcz u nas
...uDany ogród 22:07, 02 maj 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Danusiu warzywniaczek super się szykuje!
Zachwycam się też poduszeczkami floksów i całą resztą,piękny czas...

Aniu cieszę się, że widzisz w nim potencjał Dziękuję!
Floksy mnie w tym roku zachwyciły, będę je rozsadzała
Jest pięknie!

Zakładanie "zaczarowanego ogrodu" 15:03, 02 maj 2019

Do góry
Powolutku do przodu, paski zagospodarowałam tym co miałam już w ogrodzie i posadziłam wzdłuż domu juki a na końcu będzie ekran z bluszczu sięgający pod wysokość tej odstającej elewacji (bluszcz już rośnie musze tylko jeszcze przemyśleć z czego zrobić ekran, po którym by się wspinał bo jest uparty i pomimo, że różnymi sposobami próbowałam on nie chce się wspinać po ścianie), z brzegu, na rogu domu przy rynnie, rośnie kocimiętka wysiana w zeszłym roku. Pod płotem 3 wiśnie umbry (zakupione i posadzone wiosną zeszłego roku), pomiędzy drzewkami kilka sztuk żółtej trzmieliny (sukcesywnie dosadzam), tulipany, wschodzą rozowe floksy oraz trawa ozdobna zielona niezbyt wysoka (niestety nie znam odmiany). Wszystkie rośliny pięknie przezimowały, umbry kwitły i zaczęły się zagęszczać, tak więc jestem mile zaskoczona i mam nadzieję, że będzie tak nadal... Na pewno będę musiała jeszcze czyms zakryć ten płot, póki co przynajmniej pies dzieki tym kamieniom przestał biegać jak wariat pod płotem choć kilka tulipanów zdążył uszkodzić więc mam coraz więcej nadziei, że coś tam będzie rosło myślę nawet o dosadzeniu między umbry wiśni amanogawa, ale tam nie jest zacisznie... I to mnie powstrzymuje... Niestety ta autostrada z kostki ciągle mi nie pasuje, ale póki co muszę z nią żyć i jakoś ją ugłaskać

Przedogródek pod dębem 20:37, 01 maj 2019

Do góry
dla miłośników klonów

Już się nie pomylę to floksy szydlaste:

W zeszłym roku tam nie byliśmy. Nowo założona ( w 2018 r. sadzone rh i inne) aleja wzdłuż wąwozu,
na nasz zjazd powinna pokazać dlaczego ją założono
Rozpoznawanie chorób i szkodników 18:54, 01 maj 2019

Do góry
Proszę o pomoc.
Dziś na działce, praktycznie wszędzie czarno, pełno czarnych larw.
Zjadły prawie całe liliowce i floksy.
Co to jest? Cztery dni temu nic nie zauważyłam...
Dziękuję za pomoc
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:22, 30 kwi 2019

Do góry
la_estrellita napisał(a)
No kukliki szał, nie mogę się napatrzeć. Nawet zapomniałam, że nie lubię pomarańczowego .
Haniu, ten fioletowy dywan na przedpłociu to żagwin czy floksy?

Floksy szydlaste. Uciekły z rabaty. Są jaśniejsze od żagwinu.

Żagwin rośnie w półcieniu i tempo przyrostu ma kilkakrotnie słabsze. Jest zdecydowanie ciemniejszy.

Za pomarańczowym nie przepadam, ale on jest taki wdzięczny i subtelny, że grzechem byłoby go nie wykorzystać.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:00, 30 kwi 2019

Do góry
No kukliki szał, nie mogę się napatrzeć. Nawet zapomniałam, że nie lubię pomarańczowego .
Haniu, ten fioletowy dywan na przedpłociu to żagwin czy floksy?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies