Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Przedwiośnie ogrodu..:) 09:44, 20 kwi 2018

Do góry
Witam. Dopiero się "wprowadzam" na forum. Przeglądam zdjęcia Twojego ogródka i jestem naprawdę zachwycona. Mieszkam w nowym domu od pięciu lat, ale dopiero od trzech "siedzę" w ogrodzie. Błędów co niemiara, strata pieniędzy jeszcze większa, bo gleba paskudna. W zeszłym roku zrobiono mi projekt i tak powoli dłubie, ale droga daleka. jednak, kiedy patrzę na Twój ogród, to motywacja mi wzrasta.
Ogród z wilkiem zamkn. 21:01, 19 kwi 2018

Do góry
Rejzi napisał(a)

Zalukalam i jestem w szoku.. projekt wyszedl mega super !! Zazdroszcze widoczkow.
Wez Ty te foty wszystkie razem gdzies wklej bo juz nie nadazam Tyle sie dzieje i w szybkim tepie

bardzo dziękuję
hihi...... oglądaj tylko obrazki i nadążysz
bratunie z broszką zostawiam

Ogród z wilkiem zamkn. 15:38, 19 kwi 2018

Do góry

Zalukalam i jestem w szoku.. projekt wyszedl mega super !! Zazdroszcze widoczkow.
Wez Ty te foty wszystkie razem gdzies wklej bo juz nie nadazam Tyle sie dzieje i w szybkim tepie
Przedogródek pod dębem 09:50, 18 kwi 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Pierwszy projekt

1) Munstead Wood MW
2) Chandos Beauty ChB
3) Big Purple BP
4) Charles Austin ChB
5) Clair Austin CA
6) Claire Marshall CM
7) Lavender Ice LI
8) Goldelse GE

Koła oznaczające róże na rysunku mają ich przybliżone szerokości.

System automatycznego nawadniania 08:58, 18 kwi 2018

Do góry
Witam, Myślę nad założeniem nawadniania na istniejącej już trawie ale chciałbym zapytać czy projekt jaki dostałem jest wykonany prawidłowo i poradzić czy dam radę sam to ogarnąć i wykonać. Mam tam samą trawę i nie planuję na razie nic więcej. Projekt zakłady 3 sekcje i 5 szt. zraszacze Super Pro K-rain. Wiadro 15 litrów napełniło się w 17 sekund. Poniżej zdjęcia wymiary działki i sekcje.
Co myślicie o zakładaniu nawadniania na istniejącym trawniku ? Sypać ziemię na folie czy nie ? Będę wdzięczny za porady.

Trawa już po wertykulacji i nawożeniu florovit efekt dywanowy (rewelacyjny nawóz).
W odpowiednim wątku dodam przebieg prac oraz trawnik po nawozie ale niech się trochę zazieleni
Przedogródek pod dębem 08:44, 18 kwi 2018

Do góry
Pierwszy projekt

1) Munstead Wood MW
2) Chandos Beauty ChB
3) Big Purple BP
4) Charles Austin ChB
5) Clair Austin CA
6) Claire Marshall CM
7) Lavender Ice LI
8) Goldelse GE

Koła oznaczające róże na rysunku mają ich przybliżone szerokości.

Każda skapra jest inna! 22:34, 17 kwi 2018

Do góry
Dziś spróbowałem ściągać trawę ze skarpy. Okazuje się, że nie idzie najgorzej, aczkolwiek swoje trzeba będzie przerobić. Najgorzej jest z czasem. Tak niemiłosiernie ucieka, że szok. Ale damy radę .

Dziękuję za linki. Na pewno skorzystam.
Dziś przez chwilę wskoczyłem na twój wątek. Nie sposób ogarnąć całego. Ale mega szacun za projekt i dążenie krok po kroku do efektów. Pięknie wygląda twój ogród.
...uDany ogród 22:26, 17 kwi 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)

Zanim powstal plan mojego drugiego domu, kupilam dywaniki do lazienki. Cudne, najcudniejsze jakie widzialam. Mam je caly czas, dalej sa cudne 2 lata czekaly grzecznie w kartonie...Moja kuchnie zobaczylam i... musialam ja miec, wiec plan domu, musial byc robiony pod meble kuchenne U Ciebie widze wiecej takich ,, wyczekanych i kochanych,, rzeczy..Jeszcze troszke, jeszcze chwile, doczekasz sie, jestem tego pewna
Tez mam kilka fot przez butelke

Kasiu dzięki Bogu...uff. Już myślałam, że nadaję się do psychiatry
Kochana ja pierwszy dom zaczęłam od firanek, potem kupiłam do nich okna,a dopiero po tym projekt, który przerobiłam dla nas. Niestety to nie był ten jedyny i teraz znów "buduję" w myślach. Mam nadzieję, że ten dom z moich marzeń się urzeczywistni i stanie w tym ogrodzie.
On w zasadzie jest wykończony, brakuje mi tylko ścian...

To taki fajny filtr, bardzo go lubię choć uczę się dopiero, bo nie zawsze wychodzi

...uDany ogród 22:12, 17 kwi 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

To taki poglądowy układ, przerobiłam gotowy projekt pod nasze potrzeby. Myślę, że mimo niewielkiej powierzchni będzie komfortowy i funkcjonalny.
Czekam i marzę , jak mam doła to mebluję go w programie 3d. To trochę pomaga, ale nie jest łatwo.
Widać tak ma być...to taka szkoła życia.

i ciągle coś nowego dochodzi, dom mam prawie wykończony i umeblowany, jeden szkopuł brak domu

Zanim powstal plan mojego drugiego domu, kupilam dywaniki do lazienki. Cudne, najcudniejsze jakie widzialam. Mam je caly czas, dalej sa cudne 2 lata czekaly grzecznie w kartonie...Moja kuchnie zobaczylam i... musialam ja miec, wiec plan domu, musial byc robiony pod meble kuchenne U Ciebie widze wiecej takich ,, wyczekanych i kochanych,, rzeczy..Jeszcze troszke, jeszcze chwile, doczekasz sie, jestem tego pewna
Tez mam kilka fot przez butelke
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:38, 16 kwi 2018

Do góry
ren133 napisał(a)
Asia, czy Ty masz śmiałka? Pokażesz?

Proszę

W innych fazach znajdziesz na stronach 131, 138 i 142
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7059-ogrod-pierwszy-nie-wielki-projekt?page=131
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7059-ogrod-pierwszy-nie-wielki-projekt?page=138
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7059-ogrod-pierwszy-nie-wielki-projekt?page=142
...uDany ogród 19:01, 16 kwi 2018

Do góry
sierotka napisał(a)
Super będzie Twój na bank poczekaj czekaj,działaj nie odpuszczaj ) eh ten świat .

To taki poglądowy układ, przerobiłam gotowy projekt pod nasze potrzeby. Myślę, że mimo niewielkiej powierzchni będzie komfortowy i funkcjonalny.
Czekam i marzę , jak mam doła to mebluję go w programie 3d. To trochę pomaga, ale nie jest łatwo.
Widać tak ma być...to taka szkoła życia.

i wszystko czeka spakowane...

i ciągle coś nowego dochodzi, dom mam prawie wykończony i umeblowany, jeden szkopuł brak domu
Tu ma być ogród :) 19:59, 15 kwi 2018

Do góry

Projekt ścianki może i kiedyś był, sama już nie pamiętam, bo to temat, który pojawił się bardzo dawno temu.

Raczej zbiornika z wodą nie będzie, tylko wkopany i woda będzie spływać na kamienie.

Witam, jak zrobić coś takiego? czy to jest gotowiec, czy samodzielnie będzie zbudowane? Jeśli samodzielnie to gdzie Pani kupiła"osprzęt" do tej fontanny?
Bardzo mi się podoba i też chciałabym coś podobnego w swoim ogrodzie Pozdrawiam
Ogrod stewardessy 14:54, 14 kwi 2018

Do góry
Figielko kochana,
wiele mu jeszcze brakuje, a wszystko przez brak czasu. Ile moge to robie... Ale sa miejsca w moim ogrodzie, ktorych wcale nie fotografuje. Chcialabym sie nimi zajac ale szybko raczej do tego nie dojde.

W tym roku najwiekszy projekt to ogrodzenie. Bardzo bym chciala, zeby do konca lata juz stal ale wszystko sie przeciaga i komplikuje. Mielismy robic taras ale po jesiennych wiatrach musiamy sie skupic na ogrodzeniu. Takie zycie...czlowiek robi plany, z ktorych potem nic nie wychodzi.

Ogród z wilkiem zamkn. 20:35, 13 kwi 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Madziu, super to wyglada Bardzo ladnie wszystko ogarnelas, plan wykonany na piateczke Jak to wszystko sie rozrosnie to w ogole bedzie super Podziwiam tez za szybkosc Wiem, czytalam, ze musisz byc zajeta i tym bardziej podziwiam

bardzo bardzo Ci dziękuję za ten projekt .....cały czas jestem zachwycona efektem
chciałabym do maja pokończyć te przeróbki ,bo .....nie wiem jak to dalej będzie z czasem i muszę się liczyć ze wszystkim
czekam cierpliwie ,aż runianka się rozrośnie ....

klony puszczają listki i migdałek w buksach zaczyna
Bawarka 22:43, 12 kwi 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
oooooooooooooooooooooooooooo
mattuuuuuuuuuuuulu
Kasia
oczopląsu dostałam od tych kolorów!!
Pięknie
i gratuluję podjecia się hodowania Rubensa w drzewko - no no czekam na efekty

To projekt na kilka lat, takze troche poczekasz Kolory? Tak, wiosna baluje
Ogród w remoncie 14:32, 12 kwi 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Asia mam takie głupie pytanie
Dlaczego chcesz się pozbyć tego oczka, nie można go jakoś wtopić w projekt.
Obsadzić roslinami.

Pewnie na upartego coś by z niego wymodził ale nie chcę już takiej stojącej wody a raczej ciurkadełko takie ,żeby woda zniikała w kamyczkach. Dużo roboty z nim żeby go czyścić i dbać o czystość a mnie zależy tylko na odgłosie szumiącej wody. Jakiś element wodny będzie ale tak na dobrą sprawę nie mam stuprocentowego pomysłu a raczej mam tych pomysłów zbyt wiele. Pewnie coś się wyklaruje z czasem jak to miejsce zacznie wyglądać inaczej
Ogród w remoncie 13:57, 12 kwi 2018

Do góry
Asia mam takie głupie pytanie
Dlaczego chcesz się pozbyć tego oczka, nie można go jakoś wtopić w projekt.
Obsadzić roslinami.
Blaski i cienie nowego życia 03:24, 11 kwi 2018

Do góry
Anusia napisał(a)
No właśnie chciałam zapytać a gdzie choina kanadyjska. Jest dobrze. To Twój projekt. Bukszpanów jeszcze nie ukorzeniałam ale wszystkie moje tawułki pochodzą od jednej matki.

Tak na kartce w domu narysowałam mały plan i zrobiłam sama się śmiałam z tej choiny że była pierwszym wyborem tak jest chyba lepiej bo współgra z tamtym dalszym dużym szpalerem bukszpanowym. A te kółka na planiku to miała być rozplenica; ) ha,ha. Zostało miejsce może na dwie rozplenice ale jakiejś niższej odmiany- nie mam takiej. Ale teraz myślę że może tutaj dam hostę którą bardzo lubię bo rośnie zwartą kupką i jest niska.

A najbardziej podobałaby mi się przed szpalerkiem trawa elata, idealne dla niej warunki tu są.

Powiem Ci że jak się ma bukszpany i je tnie to zrobienie przy tej okazji sadzonek to dodatkowe 15 minut. Potem o tym zapominam na 2-3 lata i te które chcą to rosną. W tym roku zadbam o moją szkółkę i odgrodzę od chwastowiska.

Za płotem mam 20 tawuł, w tym roku zrobię ze 20 sadzonek bo się w 100% udają. Lawenda też się super ukorzenia z zielnych sadzonek a teraz spróbuję z cięcia wczorajszego.

Rozpisałam się
Blaski i cienie nowego życia 21:39, 10 kwi 2018

Do góry
No właśnie chciałam zapytać a gdzie choina kanadyjska. Jest dobrze. To Twój projekt. Bukszpanów jeszcze nie ukorzeniałam ale wszystkie moje tawułki pochodzą od jednej matki.
Podlewanie trawnika 18:42, 10 kwi 2018

Do góry
Niskie ciśnienie to częsty problem. Jedynym urządzeniem podnoszącym ciśnienie jest pompa/hydrofor jednak w systemach automatycznego podlewania trawnik dzieli się na sekcje. Sam proces podlewania jest nadzorowany przez sterownik. Inaczej mówiąc, nie ma większego znaczenia czy proces podlewania trwa 3 godziny czy 1 godzinę gdy może się rozpocząć od godz. 5 rano. Im niższe ciśnienie tym więcej sekcji. Dobry projekt to podstawa.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies