Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 13:52, 12 kwi 2018

Otóż to . Na pewno tak zrobię żeby było tak jak mówisz,ławeczka będzie w takim miejscu żeby widoczki zostały . Myślę ,że będzie dobrze
Mirka 13:57, 12 kwi 2018

Asia mam takie głupie pytanie
Dlaczego chcesz się pozbyć tego oczka, nie można go jakoś wtopić w projekt.
Obsadzić roslinami.
Margerytka40 14:32, 12 kwi 2018

Mirka napisał(a)
Asia mam takie głupie pytanie
Dlaczego chcesz się pozbyć tego oczka, nie można go jakoś wtopić w projekt.
Obsadzić roslinami.

Pewnie na upartego coś by z niego wymodził ale nie chcę już takiej stojącej wody a raczej ciurkadełko takie ,żeby woda zniikała w kamyczkach. Dużo roboty z nim żeby go czyścić i dbać o czystość a mnie zależy tylko na odgłosie szumiącej wody. Jakiś element wodny będzie ale tak na dobrą sprawę nie mam stuprocentowego pomysłu a raczej mam tych pomysłów zbyt wiele. Pewnie coś się wyklaruje z czasem jak to miejsce zacznie wyglądać inaczej
Bogdzia 20:42, 12 kwi 2018

Ja jestem za zostawieniem magnolii , lata trzeba czekac zeby większa urosła.Co do ciurkadełka to z kamyczkami dopiero sobie narobisz roboty, bedą stale w glonach i czyszczenie zapewnione.
Margerytka40 21:04, 12 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)
Ja jestem za zostawieniem magnolii , lata trzeba czekac zeby większa urosła.Co do ciurkadełka to z kamyczkami dopiero sobie narobisz roboty, bedą stale w glonach i czyszczenie zapewnione.

Magnolii nie ruszę Bożenko,dziś wymyśliłam jak poprowadzić linię rabaty żeby ją oszczędzić,nie miałam sumienia jej ruszać tym bardziej ,że pięknie obsypana jest pąkami które już zaczynają się otwierać. Myślę ,że fajnie się wpasuje.

Myślałam o tych glonach w kamykach ale wiesz kamyczki można co jakiś czas wymienić ,a tak serio to nie wiem jeszcze co to będzie
mrokasia 21:16, 12 kwi 2018

Mmmmm, też bym chciała mieć ciurkadełko . Nawet przymierzałam się do takiego mini ciurkadełka z donicy z pompką zasilaną solarnie. Może w tym roku uda mi się zrealizować ten pomysł, tylko nie za bardzo mam miejsce...
Margerytka40 21:42, 12 kwi 2018

mrokasia napisał(a)
Mmmmm, też bym chciała mieć ciurkadełko . Nawet przymierzałam się do takiego mini ciurkadełka z donicy z pompką zasilaną solarnie. Może w tym roku uda mi się zrealizować ten pomysł, tylko nie za bardzo mam miejsce...

Na jakieś małe nie znajdziesz miejsca? Odgłos wody super się sprawdza przy jakiejś ławeczce albo altanie
mrokasia 21:45, 12 kwi 2018

Margerytka40 napisał(a)

Na jakieś małe nie znajdziesz miejsca? Odgłos wody super się sprawdza przy jakiejś ławeczce albo altanie

No właśnie chciałam przy tarasie . Będę musiała pokombinować.
Margarete 23:57, 12 kwi 2018

Niemożliwe że już masz tulipany Aśka! Chyba je podgrzewałaś farelką żeby ci szybciej zakwitły
I wawrzynek twój większy niż mój ale mój ma ciasno i jest wciśnięty pod perukowca który nad nim dominuje cały sezon. Teraz tylko może poszaleć bo dookoła pustki a za chwilkę już go inne rośliny zakrzyczą.
Wiesz że ja go nigdy nie wąchałam. Muszę to jutro zrobić bo teraz już północ to nie będę lecieć do ogrodu i wąchać

I miodunkę masz fajną - a ja swoją dostałam od Bogdzi ale mi marnieje - Control mniejsza kępka się robi - chyba coś jej u mnie nie pasuje
Margerytka40 19:49, 13 kwi 2018

Margarete napisał(a)
Niemożliwe że już masz tulipany Aśka! Chyba je podgrzewałaś farelką żeby ci szybciej zakwitły
I wawrzynek twój większy niż mój ale mój ma ciasno i jest wciśnięty pod perukowca który nad nim dominuje cały sezon. Teraz tylko może poszaleć bo dookoła pustki a za chwilkę już go inne rośliny zakrzyczą.
Wiesz że ja go nigdy nie wąchałam. Muszę to jutro zrobić bo teraz już północ to nie będę lecieć do ogrodu i wąchać

I miodunkę masz fajną - a ja swoją dostałam od Bogdzi ale mi marnieje - Control mniejsza kępka się robi - chyba coś jej u mnie nie pasuje

No fieszsz? Aż tak to się nie poświęcam żeby tulipany podgrzewać ,to takie wczesne są. Wawrzynek pięknie pachnie ale na początku kwitnienia teraz już prawie niewyczuwalnie,sprawdź w przyszłym roku