Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 21:10, 10 kwi 2018

eee_taam napisał(a)

świetnie to sobie obmysliłaś ...no to plantacja patyczków sporawa dość

byle z plantacji były efekty, sama wiesz jak z bukszpanami bywa. Trzeba mieć w zapasie
Urszulla 21:13, 10 kwi 2018

eee_taam napisał(a)

świetnie to sobie obmysliłaś ...no to plantacja patyczków sporawa dość

Za dużo nie obmyślałam jakbyś przeczytała wcześniej to miały tu być choiny i rozplenice to była decyzją chwili choiny pójdą gdzie indziej.
Anusia 21:39, 10 kwi 2018

No właśnie chciałam zapytać a gdzie choina kanadyjska. Jest dobrze. To Twój projekt. Bukszpanów jeszcze nie ukorzeniałam ale wszystkie moje tawułki pochodzą od jednej matki.
Urszulla 03:24, 11 kwi 2018

Anusia napisał(a)
No właśnie chciałam zapytać a gdzie choina kanadyjska. Jest dobrze. To Twój projekt. Bukszpanów jeszcze nie ukorzeniałam ale wszystkie moje tawułki pochodzą od jednej matki.

Tak na kartce w domu narysowałam mały plan i zrobiłam sama się śmiałam z tej choiny że była pierwszym wyborem tak jest chyba lepiej bo współgra z tamtym dalszym dużym szpalerem bukszpanowym. A te kółka na planiku to miała być rozplenica; ) ha,ha. Zostało miejsce może na dwie rozplenice ale jakiejś niższej odmiany- nie mam takiej. Ale teraz myślę że może tutaj dam hostę którą bardzo lubię bo rośnie zwartą kupką i jest niska.

A najbardziej podobałaby mi się przed szpalerkiem trawa elata, idealne dla niej warunki tu są.

Powiem Ci że jak się ma bukszpany i je tnie to zrobienie przy tej okazji sadzonek to dodatkowe 15 minut. Potem o tym zapominam na 2-3 lata i te które chcą to rosną. W tym roku zadbam o moją szkółkę i odgrodzę od chwastowiska.

Za płotem mam 20 tawuł, w tym roku zrobię ze 20 sadzonek bo się w 100% udają. Lawenda też się super ukorzenia z zielnych sadzonek a teraz spróbuję z cięcia wczorajszego.

Rozpisałam się
Urszulla 04:03, 11 kwi 2018

Teraz w planach cięcie dużych traw i dzielenie. Mam na myśli miskanty i rozplenicę. Część pójdzie pod okna u mnie- to będzie kolejna rabata a część do sąsiadki bo u niej robimy trawiasto-hortensjową.

Potem muszę przekopać warzywnik.

Następnie trzeba ogarnąć przedogródek- kolejna rabata gdzie jesienią robiłam prowizorkę i rozmnażalnik. Stamtąd miałam swoje sadzonki rozchodnika i Ice Dance w dużych ilościach. A teraz będzie tam choina i jedna niespodzianka nad resztą muszę pomyśleć bo to duży kawałek.

A potem sadzę rośliny z siewu i też na kolejną rabatę gruzową przy ścianie domu i wtedy będę mogła powiedzieć że 50% terenu mam ogarnięte jakoś na poziomie dostatecznego zadowolenia.

Ewa777 19:55, 11 kwi 2018

Ula, ale u Ciebie się dzieje! Ciągle ciężko pracujesz, ale efekty świetne I masz rękę do sadzonek
Urszulla 20:53, 11 kwi 2018

Ewa777 napisał(a)
Ula, ale u Ciebie się dzieje! Ciągle ciężko pracujesz, ale efekty świetne I masz rękę do sadzonek

Dzięki zmiany cieszą
Urszulla 20:53, 11 kwi 2018

Krys 22:25, 11 kwi 2018

Ula dzielna dziewczyna z Ciebie,szkółkęe piękną zrobiłaś przypomniałas mi ,że mogę zrobic sadzonki z patyczków tawuły bordowej zurawki o która pytałas u mnie nie znam nazwy jak chcesz patyczki hortek to jeszcze rózne mam
Kasik 17:54, 12 kwi 2018

Ula - pierwiosnki po prostu cudne. ta biel jest obłędna. śliczne.

Ja nie mam cierpliwości do sadzonek. Nie umiem tego zrobić i tyle.

Tobie kibicuję - bardzo.