Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

A miało być tak pięknie.... 08:33, 08 sty 2013

Do góry
carex m. Variegata rośnie dość szybko, więc nawet jak kupisz mniej, to szybko rozmnożysz.Tylko jeśli tam słonecznie i sucho to odpuść, bo ona w słońcu musi mieć więcej wilgoci.
Sesleria i kostrzewa tez b szybko rozmnożysz
Trawy sadź co 40 cm, c. Ornitopoda 'Variegata' gęściej, co 30 cm.
Kostrzewę owczą nawet rzadziej możesz- co 45 cm.

Kostrzewy owcze mogę Ci wysłać wiosną
Ogród u stóp klasztoru 19:23, 07 sty 2013

Do góry
Magnolia - a jak tam z założeniem wątku . czy coś w tej materii postanowiłaś . ja myślę że ty już pokażesz dopieszczony ogród i nam oczy z orbit wyjdą .

Kasia - witaj w moim ogródku . buziaczki

Martuś - tobie też miłego tygodnia . ja sie rozciągam na sobotę .
Mój mały raj na ziemi :) 10:35, 07 sty 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
oby do wiosny dziewczyny.
wpisuję się w ulubione wątki bo gdzieś się powiadomienia zagubiły.

Magnolio, oby ! już coraz bliżej na szczęście z
Zmiany u kraanii czyli co w lesie piszczy. 20:06, 06 sty 2013

Do góry
Zmiany u kraanii czyli co w lesie piszczy. 20:05, 06 sty 2013

Do góry
a w tej rabatce nr 5 może kosodrzewina pumilio zamiast tej na pniu?- niech zajmie całą przestrzeń. Sucho i gruz ( zwykły, nie jakieś subst toksyczne jej nie straszne). Byleby słońce było. I cały rok zielona, ozdobna.
A jak nie to coś megażelaznego- może seslerię skalną- masz ją i wrasta Ci w nią coś, a tu by była sama, więc może ładniejsza. Zimozielona, bezproblemowa, dobra na ubogie miejsca ,wiosną kwitnie....
Ogród zmyślony 19:40, 06 sty 2013

Do góry
o stipach chyba Smal pisze że one zimą wygniwają a nie wymarzają i narazie w to wierzę. Moje siedzą na skarpie, woda wokół nich nie stoi, tylko ucieka . Narazie wyglądaja ładnie jak u Myszorka. Więc trzymam się nadziei, że wiosną będą żywe.
A miało być tak pięknie.... 09:53, 06 sty 2013

Do góry
Magnolia jest niesamowita
A z lawendą u nas Renatko jest kiepsko, bo za zimno.. i dłuuugo jest brzydka.. zanim nie odbije i dużo jej potrafi wymarznąć... a to reprezentacyjne miejsce
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:08, 05 sty 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
na tych mokrych zdjęciach jakby wiosna była. U Was tez wieje?- mój M mówi że przywieje nam zmianę pogody.
U Ciebie w ogrodzie rysują sie już mocno założenia z zeszłego sezonu- fajnie, fajnie!

U mnie wieje już od paru dni, dziś już padało wszystko - śnieg, deszcz ze śniegiem, mżawka, a teraz w nocy lekki mróz, jutro pewnie niezła ślizgawka będzie.

Agniecha, Twoje zeszłoroczne nasadzenia w tym roku już całkiem bujne powinny być, powoli efekt zamierzony będzie widać
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:51, 05 sty 2013

Do góry
magnolia napisał(a)

Wiosnę to my właściwie już mamy - tak wskazuje pogoda za oknem Ale na razie staram się cieszyć zimą i nie rozleniwiać za bardzo, żeby przed nadejściem tej właściwej zdążyć zrobić wszystkie plany. Na razie kiepsko mi jakoś idzie...
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:54, 05 sty 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
na tych mokrych zdjęciach jakby wiosna była. U Was tez wieje?- mój M mówi że przywieje nam zmianę pogody.
U Ciebie w ogrodzie rysują sie już mocno założenia z zeszłego sezonu- fajnie, fajnie!

Przepraszam ale miałam to samo powiedzieć, że ja tu widzę założenie ogrodowe. Zarysowane mocno, zdecydowanie i w pięknej oprawie planów dalszych. Jeszcze na chwilę przyjdzie zima ale wiosna tuż, tuż. Kupiłam groszki pachnące.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:55, 05 sty 2013

Do góry
oby Magnolia
choć moje postanowienie noworoczne (jedno z wielu) fitness ! zaczynam od przyszłego tygodnia
Zmiany u kraanii czyli co w lesie piszczy. 19:52, 05 sty 2013

Do góry
Łoosiuu napisał(a)
Szczerze wydaje mi się że, to jest za mała rabatka na więcej niż 3 gatunki i nie każde się zmieszczą.
Poza tym widać tam, że masz żywopłot przed płotem z (chyba) rokitnika, więc możnaby dalej pociągnąć mały żywopłocik z ostrokrzewu ilex golden gem żeby rozświetlić to miejsce

Łoosiuu żywopłot jest z ognika. I słusznie piszesz o rozświetleniu tego miejsca, ja też o tym myślałam. Dostałam od magnolii takie propozycje:

magnolia napisał(a)
Hej Aniu
Obiecałam zapropoponować coś przed ogniki
- pomysł ze spotkania objazdowego- rozchodniki matrona plamami po 3- 5 a między tymi plamami trawa ostnica Pony Tails ale pod warunkiem że jest tam jasno i dość sucho. Ona może wygniwać zimą, robi to b. często, więc kupować ją trzeba wiosną, żeby latem zdążyła się rozsiać w okolicy. Potem juz jak u Myszorka- zawsze jest w różnych konfiguracjach. Zamiast niej mogłaby być też turzyca Frosted Curls czy Amazon Mist, ale z nimi tez nie ma pewności że obudzą się wiosną, choć powinny.

- Inna trawa kępami- Carex buchanani -brązowy mop, a między nimi grupy rudbekii Goldstrum- wyjdzie taka rabata w ciepłych tonacjach brązowo - złotych.

- pas przywrotnika ostroklapowego, a carex Buchanami tylko gdzieniegdzie dodane po 1-3 szt, bardziej z brzegu. Zamiast buchanani, tylko bardziej z tyłu mogą być kępy rozplenicy. Wiem że ją masz, ale z tyłu ogrodu chyba, poza tym warto tworzyć nawiązania w ogrodzie.
Z C. Buchanani tez nie ma gwarancji jak zimą niestety.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 19:49, 05 sty 2013

Do góry
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 19:44, 05 sty 2013

Do góry
Ogród Leny. 19:43, 05 sty 2013

Do góry
Pod starą jabłonią 19:41, 05 sty 2013

Do góry
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 19:40, 05 sty 2013

Do góry
Ogród u stóp klasztoru 19:39, 05 sty 2013

Do góry
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:37, 05 sty 2013

Do góry
Norweski ogródek... 19:37, 05 sty 2013

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies