Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 23:37, 02 lut 2013

ale śliczna ... bendem na kwitnieniu tylko powiedz kiedy
Konstancja30 23:37, 02 lut 2013

ale śliczna ... bendem na kwitnieniu tylko powiedz kiedy
Mala_Mi 23:57, 02 lut 2013

Powiem
Ale gdzieś końcem kwietnia Tak dla orientacji.. i jeżeli mi lód nie zniszczył pąków
Inne magnolie kwitną dłużej..... a ta kwitnie krótko...ale jest piękna
Martek 02:11, 03 lut 2013

Konstancja30 napisał(a)

Coni...dziękuję...
Za troskę...
leżę pod kołderką...
Piękne...zdjęcia...to nic...że nie Twoja...

magnolia z sąsiedztwa ... moje zdjęcia i mój kolage ... ta magnolia mnie dręczyła mentalnie pewnej wiosny aż w końcu doszłam z nią do ładu ... uwierzyłam wtedy w mowę kwiatów

a to co wykoncypowałam sobie wówczas o magnolii

"Poszukałam i znalazłam swoją odpowiedź … w sztuce magicznej kwiaty magnolii służą do czarów miłosnych … kładzie się je pod łóżkiem kochanka żeby pozostał wierny … w filmie Linda wyrzuca sobie wyrachowanie i niewierność wobec umierającego męża … on sam w konfrontacji ze śmiercią żałuje tego jak żył … zostawił żonę i syna w najtrudniejszym dla obojga momencie życia …

... w mowie kwiatów magnolia szepcze „wstyd mi” … „przepraszam” … a żółty dla przeciwwagi wnosi dążenie do wolności, uwolnienia intelektu … rozwoju … oświecenia … może to nadzieja dla zadających sobie pytanie bohaterów „czy jest jeszcze dla nas ratunek … „ … może to podpowiedź …
"

Magnolie rosnące przy domu oznaczały staropanieństwo .Czemu nie pytać mnie nie mam bladego pojęcia
Kurde kwiaty mi się pomyliły z malwami )))))))))))Sorry po balu jestem ))))))))))))))))

Magda70 11:34, 03 lut 2013

asc napisał(a)

Piękna Magnolia,Ania ASC taką ma
Pozdrawiam Konstancjo-Izo

Rene ... ja już dawno zrozumiałam i fiem, że jak mi sie jakiś kfiatek spodoba to na pewno Ania go ma ... albo miała tylko sobie zaszkodził i wyciepała ... albo będzie miała ... jeżeli jakimś cudem się drań uchował i go u Ani nie było ... i za tez ją kofffam ... też bo nie tylko ))))

Święte słowa jak nie ma u Ani Asc i Monteverde, to znaczy że taki kwiatek nie istnieje

No to dałyście dziewczynki po garach.... zaraz ze śmiechu te wiaderko z mopem wyrzucę.. bom skończyła myć, ale nie skończyłam nieść tego do łazienki, bo po drodze stał kompiuter....

Jakie szczęście, że stał
agata19762 11:47, 03 lut 2013

cudowna !!!!!!!!
Konstancja30 15:34, 03 lut 2013

asc napisał(a)
Powiem
Ale gdzieś końcem kwietnia Tak dla orientacji.. i jeżeli mi lód nie zniszczył pąków
Inne magnolie kwitną dłużej..... a ta kwitnie krótko...ale jest piękna

jest niesamowita ... i ten kolor ... trzymam kciuki żeby nic się jej nie stało ...
Konstancja30 15:36, 03 lut 2013

Martek napisał(a)

Magnolie rosnące przy domu oznaczały staropanieństwo .Czemu nie pytać mnie nie mam bladego pojęcia
Kurde kwiaty mi się pomyliły z malwami )))))))))))Sorry po balu jestem ))))))))))))))))

hmmm ... czyli, że ze względu na Nieletnią mam nie ulec urodzie malw ??? ... ... pomijam ich niemą dyskryminację jak wsiowych ... ale moja cegła kilka by przytuliła
iwonaz 16:50, 03 lut 2013

A ja mam spore stadko, a w zeszłym roku dokupiłam jeszcze jedną odmianę...ale! ...staropanieństwo w dzisiejszych czasach często oznacza wolność dla ludzi kreatywnych, czerpiących życie pełnymi garściami i często dających szczęście i inspirację dla o wiele większego grona ludzi niż tylko rodzina...nie musi staropanieństwo oznaczać samotności....a może wręcz czasem budzić zazdrość...co do dzieci...to wszyscy wiemy, że nie jest do tego potrzebny mąż...jest tyle możliwości...i tego będę się trzymać ... bo mam dwie córki w domu
Madzenka 23:32, 03 lut 2013

Nowy avatarek