Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Stary ogród zamkn. 23:38, 26 kwi 2020

Do góry
MariuszG napisał(a)
W zeszłym roku sprawiłem sobie takiego łabędzia. Mam wrażenie że jest kiczowaty , zaczyna trochę rdzewieć, więc się może do niego w końcu przekonam

Oprócz łabędzi, są jeszcze i inni skrzydlaci

Piekne bez wyjatku.....a może właśnie ten pierwszy wyjątkowy i chciałam pochwalić bo nigdzie podobnego do tej pory nie widziałam śliczny jest. Super by nad wodą wyglądał
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:35, 26 kwi 2020

Do góry
jolanka napisał(a)
Jak fajnie zobaczyć Twój ogród. Powtórzę za Iwonką, porządek na rabatach wzorowy. Jak Ty to robisz?
Kiku piękne, tulipany piękne.
Zastanawiałam się, dlaczego u mnie Amonogawy maja mńiej kwiatów, a to pewnie tak ja u Ciebie, zrzuciły zawiązki po mrozach. Róże tez nie wyglądają dobrze. A u Ciebie? Jak przetrwały?

Jolu, miło Cie widzieć!
Porządeczki wykonane w ramach spędzania wolnego czasu (by nie zwariować zostawiam wszystkich wtedy i idę se na ogród i nie ma mnie dla nikogo w sprawach innych niż ogrodowe )

Kiku, magnolie, żonkile i bergenie zmroziło dosyć mocno u mnie. Na szczęście morelka która wtedy kwitła - przetrwałą i chyba bedą nawet jakieś owocki. Róże różnie - niektóre jak nigdy nic, tylko z drobnymi śladami odmrożenia na świeżych liściach, a inne straciły całe nowe listki i na pewno bedą opóźnione w stosunku do lat poprzednich, bo muszą sie odbudować.
Na chwilę obecną najbardziej zaawansowane są Viridiflora (pąki już ma!) oraz Bouquet Parfait (ta rośnie w osłoniętym miejscu przy ścianie i jak zawsze pełna wigoru, pewnie będzie jedna z pierwszych w kwitnieniu):

Sadzone jesienią róże dobrze przetrwały zime i wiosenne przymrozki prawie wszystkie - niestety chyba straciłam Mirandę (z rosyjskiej dostawy kontrabandowej ), byłą najsłabsza, kiepsko ruszyła, no i ścięło ja chyba na amen. Ale Patience oraz Juliet wraz z Chateau Barbeyrolles, pomimo miesiecznej jesiennej podróży do mnie, mają sporo listków i będą z nich ludzie.

Na wiosnę udało mi się zakupić dwie nóweczki od Austina - Gabriel Oak oraz Silas Marner - te ruszyły dosyć dobrze i mam nadzieję cieszyć was ich zdjeciami w sezonie.

Pozdrawiam gorąco!
Stary ogród zamkn. 23:35, 26 kwi 2020

Do góry
W zeszłym roku sprawiłem sobie takiego łabędzia. Mam wrażenie że jest kiczowaty , zaczyna trochę rdzewieć, więc się może do niego w końcu przekonam

Oprócz łabędzi, są jeszcze i inni skrzydlaci

Stary ogród zamkn. 23:31, 26 kwi 2020

Do góry
Wiosna zakwitła bratkami, stokrotkami i skalnicą

Za drzwiami do ogrodu... 23:31, 26 kwi 2020

Do góry
gosika67 napisał(a)
Ania sasanki są niezastąpione wczesną wiosną, u mnie wysyp.Teraz chociaż kolorowo.
Polecam. Moje róże też takie nijakie, też chyba podmarzły.

Mam tylko te jedne, pewnie jeszcze dokupię kiedyś...
Czyli ten sam problem z różami u wielu
Jakiś botaniczny tulipan się u mnie trafił, nie pamiętam żebym miała...

Stary ogród zamkn. 23:29, 26 kwi 2020

Do góry
Sezon 2020 zaczął się od wycinki wielkiej jodły. Nie mogę sobie jej przebaczyć . Rosła prawie trzydzieści lat, ale od kilku zaczęła się coraz bardziej przechylać na drogę i linię energetyczną, aż w końcu wiadome było, że odwlekanie tej decyzji to proszenie się o kłopoty.

Ogród z wilkiem zamkn. 23:23, 26 kwi 2020

Do góry
Magleska napisał(a)

Agatko w słoneczku porannym ,albo w zachodzącym najładniej zdjęcia wychodzą
stipy coraz większe

rozplenice też już widać

klon Shirazz

klon Dissectum

Miłego tygodnia

Co trzeba robić, żeby tak stipy ładnie rosły? Mnie nie lubią i za chiny nie chcą rosnąć. Stare wypadły a siewki przesadziłam w inne miejsce i stoją jak zaklęte.
Przerwa na kawę... 23:22, 26 kwi 2020

Do góry
Tulipkowo, niezmordowane tulipki Marii i Lecha Kaczyńskich oraz Exotic Emperor
Mój ogrodowy pamiętnik 23:21, 26 kwi 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Kulki bukszpanowe jakoś przeżyły nalot ćmy. Ale pryskałam jak tylko zobaczyłam pierwsze sztuki.

[/img] c

Piekny masz ogrod.
A jaka to odmiana trzmieliny?
Ogród Małej Mi 2017 23:21, 26 kwi 2020

Do góry
Iwonka napisał(a)

Ania zbierasz teraz owoce ciężkiej roboty sprzed lat. Ślicznie ci się wszystko rozrosło. I z głową posadzone, magnolia, jabłonka tyle mają miejsca na pokazanie swoich możliwości. O stawie nawet nie wspominam, obłędny jest, ryb całe mnóstwo Nie narzekaj bo jest piknie psze pani

Zjadło posta,.
Starszy interesuje się ogrodem...z nazw się często śmieje. Rodzice robią wielkie oczy z zainteresowania w starszego wnuka. a ja widzę nadzieję że ktoś może po mnie odziedziczy ten ogród ❤️❤️❤️❤️
Za drzwiami do ogrodu... 23:20, 26 kwi 2020

Do góry
Przerwa na kawę... 23:20, 26 kwi 2020

Do góry
Mahonia, jestem nią urzeczona. Żelazna roślina, pięknie kwitnie, pachnie. Cięciem utrzymujesz pokrój.
Za drzwiami do ogrodu... 23:18, 26 kwi 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
U mnie też niektóre róże tak właśnie wygladają. A było kilka nocy z przymrozkami więc też uważam że to przez to.

Czyli się potwierdzają przypuszczenia!
Teraz ciesza mnie takie różyczki, im przymrozek nie zaszkodził
Ogród Małej Mi 2017 23:17, 26 kwi 2020

Do góry
rozajerycha napisał(a)
Proszę jakie tu rzeczy się dzieją nowy warzywniaczek super sprawa.
Jak zwykle zachwycam się Aniu Twoim ogrodem.
Muszę tu zaglądać częsciej .
Pozdrawiam Pracusiu.

Nigdy mnie tak praca nie cieszyła..szkoda tylko że nie przekłada się to na pinionki jak mówią dzieci
I coś na chybił trafił..
Przerwa na kawę... 23:15, 26 kwi 2020

Do góry
No razem zakupy robiłyśmy

Ostatnie zdjęcie z tyłów.

A teraz coś innego

Magnolia gwiaździsta cudnie kwitnie
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:10, 26 kwi 2020

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Hej Janeczko!

Ja niestety też zaglądam bardzo rzadko na forum, brak czasu, żeby sobie zwyczajnie posiedzieć i poczytać. Z doskoku staram się podczytywać, ale to niestety nie to samo, co kiedyś i mi trochę brakuje bycia "na czasie" z życiem ogrodowym moich ulubionych ogrodowiczanek.

Ale zawsze się cieszę, że trafiam akurat na Twoje fotki

Zawsze śledzę jak tam się miewa Twoja Lennei Alba, którą prawie kupiłam tej wiosny- zarezerwowałam piękny egzemplarz z zastrzeżeniem czekania na rozwinięcie pąków-niestety okazał się pomyłką odmiany.

Szkoda kilku, bo jej kwitnienie zachwyca! Ale pogoda nam szaleje i każdy jakoś ucierpiał-mnie ścięło pąki wszystkich ogrodowych hortensji, które przez lata kwitły bez problemu, a tymczasem wiosenny mróz i susza też pozbawiły mnie sezonowego spektaklu

Pozdrowienia zostawiam! Ps.. Jak Malutka? moja to Psotnica na potęgę, tulipany mi ogławia

Kasiu, cieszę sie ze pomimo braku czasu do mnie zaglądasz
Moja Lennei Alba niestety nie pokazała w tym sezonie ani jednego kwiatka (tak samo jak Black Tulip) - wszystkie zmarzły chlip chlip:

Zwykła soulangeana natomiast cieszy całymi 3 pąkami

Miejmy nadzieję, ze kolejnej wiosny nas zachwycą, bo cóż nam pozostaje oprócz nadziei?

Moja Młoda to pannica z charakterkiem - łazi wszędzie, kwiaty przynosi, sadzonki wyrywa, łopatkę mi zabiera przyszła ogrodniczka jednym słowem.

Pozdrawiam cieplutko Ciebie i Twoją Kruszynkę Kaję.
Ogród Małej Mi 2017 23:07, 26 kwi 2020

Do góry
Katkak napisał(a)
Ania w takim domku sama bum się bawiła, bomba

Poczekaj aż skończymy... z odpadów może i z odpadów, ale koronowirusowy domek będzie zajefajny Chłopaki dziś pojechały pierwszy raz od daaaaaawna poza najpierw ich mieszkanie w bloku a od miesiaca u mnie.. i stwierdzili, ze ledwo weszli do auta to już tęsknili by wracać . Lepszego komelementa nie mogłam się spodziewać

Zwariowani, charakterni, ale genów nie oszuka... poza tym są kochani.. czym są dłużej tym bardziej ich kocham.. z ich wadami i zaletami. Muszę trochę pokrzyczeć ,bo inaczej by mi na głowę weszli a z ogrodu nic by nie było Jak to powiedziała sąsiadka... latanie tam gdzie nie wolno to jak jazda na nartach poza trasami.. Cholerka.. ten argument do mnie przemawia.. ... żeby tylko te rosłiny nie kosztowały trochei nie wymagały czasu na urośniecie.. to bym dał latać gdzie chcą.. Niestety muszę trzymać dyscyplinę
Jak Igusia? Zapraszamy,,

Za drzwiami do ogrodu... 23:05, 26 kwi 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
Aniu
podglądam na bieżąco ,ale jakoś wenę straciłam do pisania

fajnie pozmieniałaś w kółeczku ….

ja też muszę cebulowe wykopać -bo większość to same liście -jedynie te sadzone jesienią ładne

podoba mi się ten krwiściąg ….chyba takiego nie mam
Buziaki

Mi z pisaniem jakoś długo schodzi, nie mam lekkiego pióra, więc też mało piszę Ja u Ciebie też często cichaczem się plączę, często po nocy i już nie mam siły na pisanie. Ale Twoje poczynania wszelkie podziwiam.
Ja szlifuję kancikowanie w warzywniaku, ale sucho i kanty się sypią, bo piaskowa ziemia Nie chce też wschodzić podosiewana trawa.
Fotek roboczych nie mam.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:04, 26 kwi 2020

Do góry
Codziennie coś nowego, co cieszy oko.

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 23:00, 26 kwi 2020

Do góry
wymiary:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies