Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kalina"

Dwa ogrody 21:07, 13 kwi 2020

Do góry
Poziomka napisał(a)
Mariolu dzisiaj przy świątecznym śniadaniu towarzyszyła nam znajoma kurka z pisklakiem.
Pozdrawiam świątecznie Jasia

Jak cudownie było Cię dziś zobaczyć i mój ulubiony przedogródek, uroczy koszyk na furtce zapraszający dalej... Wiesz, że jestem nieustającą fanką Twojego ogrodu
A kurka to miłe wspomnienie

wczorajsza spóźniona kalina

Ogród bez reguł 18:12, 13 kwi 2020

Do góry
Jarząb

kalina bodnatska

hortki

Ogród KasiWB - część II 14:47, 13 kwi 2020

Do góry
kalina angielska już zaczyna

i tulipany

bardzo lubię niebieskie hiacynty - mam ich trochę będę wszystkie wykopywać w tym roku i gromadzić w jedno miejsce
Ogród zapachów u Jasi 21:35, 12 kwi 2020

Do góry
Poziomka napisał(a)

te mury wydawały się początkowo przekleństwem - podwórko otoczone z trzech stron murami z czwartej drewniana ściana stodoły (niestety stodoły już nie ma ), dopiero pnącza zmiękczyły całość. Rosną na murach które są moją własnością , przy hektarze murów sąsiada posadziłam krzewy, które tworzą liściasty żywopłot.

31.05.2017

a tutaj "pożyczam" cis i lilaka od sąsiadki, reszta jest moja

25.05.2017

Jasiu, jutro będę oglądała Twój ogród. Już się cieszę.
Pięknie masz w swoim ogrodzie, klimatycznie. Przeglądając zdjęcia zauważyłam krzew podobny do mojego. Chodzi mi o ten na trzecim zdjęciu, w prawym, dolnym rogu, kwitnący na biało. Czy to kalina japońska?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 20:11, 12 kwi 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)
Dziś część dnia spędziłam w ogrodzie reorganizując rabatę za domem, która po przesadzeniu lilaka i Pissardi wymagała zmian. Na razie ogarnęłam połowę. Przy okazji porządkuję nasadzenia bo nasadziłam na niej w zeszłym sezonie jak nawiedzona. Teraz poprawiam, przesadzam, rozsadzam. Mam nadzieję, że na dłużej niż 1 sezon . Fot nie ma, bo na razie wszystko rozgrzewane a i tak niezbyt dużo widać bo rośliny dopiero startują. W każdym razie lilak w rogu dostał do towarzystwa perowskie i seslerię jesienną. Dadzą radę pod tujami i mimo podlewania raczej nie powinny mieć za mokro .

Magnolia w pełnym rozkwicie

Grujecznika ku mojemu zdziwieniu ma na razie bordowe listki, kalina Onondaga też

Świdośliwa Balerina - czekam na kwiaty i na liście derenia Midwinter Fire

Grujecznik ma młode listki w odpowiednim kolorze
Magnolia piękna, ja się mojej doczekać nie mogę.
Zieleń, drewno i antracyt 20:01, 12 kwi 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
A ja miałam nadzieje ze moje zakwitną na święta i nic
Kaliny tez nie

Moja kalina i magnolia też się ociągają, chyba oglądały prognozy pogody, bo od kilku dni zatrzymały się w rozwoju i czekają, aż minie zapowiedziany poniedziałkowy przymrozek. Może Twoje też
Ogrodowe marzenie Mrokasi 18:28, 12 kwi 2020

Do góry
Dziś część dnia spędziłam w ogrodzie reorganizując rabatę za domem, która po przesadzeniu lilaka i Pissardi wymagała zmian. Na razie ogarnęłam połowę. Przy okazji porządkuję nasadzenia bo nasadziłam na niej w zeszłym sezonie jak nawiedzona. Teraz poprawiam, przesadzam, rozsadzam. Mam nadzieję, że na dłużej niż 1 sezon . Fot nie ma, bo na razie wszystko rozgrzewane a i tak niezbyt dużo widać bo rośliny dopiero startują. W każdym razie lilak w rogu dostał do towarzystwa perowskie i seslerię jesienną. Dadzą radę pod tujami i mimo podlewania raczej nie powinny mieć za mokro .

Magnolia w pełnym rozkwicie

Grujecznika ku mojemu zdziwieniu ma na razie bordowe listki, kalina Onondaga też

Świdośliwa Balerina - czekam na kwiaty i na liście derenia Midwinter Fire
...uDany ogród 18:32, 11 kwi 2020

Do góry
Zakwitły kolejne białasy

Pigwowiec Jet trail

Obiela Snow white

kalina angielska powolutku zaczyna

Magnolia gwiaździsta Waterlily cudownie pachnąca

Wzgórze chaosu 11:16, 11 kwi 2020

Do góry
Ukochana kalina coraz bardziej zielona...
Życie w wiejskim ogrodzie 05:36, 11 kwi 2020

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Witam serdecznie.

U mnie też był epizod zimowy, śniegu mało ale mrozy trzaskały straszne jak na początek wiosny.

Kalina chodziła mi po głowie od tamtego roku, w końcu ją dopadłem. Ja zachwyciłem się Twoim dereniem kousa ... planuję nabyć do donicy przy ławce.

Piękna wiosna, wypieszczony ogród, stale podziwiam. Donice, to jak galeria sztuki.
Przemek, co to za roślina na pniu w donicy, czyżby oliwnik? ale chyba nie, bo on ma szaro-srebrzyste liście.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:52, 10 kwi 2020

Do góry
Forsycja co u mnie nigdy nie kwitnie

Obiela w pąkach

Śliwowiśnia Pisardii

Kalina sztywnolistna

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:19, 10 kwi 2020

Do góry
Wilczomlecz mirtowaty

Kalina Tomentosum

Moja bajka 18:08, 10 kwi 2020

Do góry
obudziły się bzy koralowe. Już mają całkiem spore liście. te zdjęcia są chyba sprzed dwóch tygodni, albo i lepiej. Nowe - świeżynki, jeszcze w aparacie

kalina Ann Russel od Syluśki
Jeżówkowe-Love 11:25, 10 kwi 2020

Do góry
gosika67 napisał(a)
Też mam trochę roboty przy trawniku z tyłu domu,ładne masz kanciki. A kuleczki świerkowe pewnie,że urosną. Brunera na jakim rośnie stanowisku? Co do magnolii, jeszcze nacieszysz oko. Moja 2 lata - Susan nie miała żdnego kwiatka, w ub.r. jeden kwiatek a dziś ma 8 pąków. Nie jest za wysoka. Oj będę cmokać.Pozdrawiam wiosennie. Przydałby się deszczyk. Moja kalina zawsze obsypna mszycami, wkurzyła mnie już niejeden raz.Ale co jest , rośnie i tyle. Na różach już się pojawiają mszyce.

Brunere mam w dwóch miejscach ..zacienionym i słonecznym ,radzi sobie tu i tu doskonale pod warunkiem ,że ma wilgotną glebę

Co z tymi kalinami jest nie tak ? wiecznie w mszycach , ręce opadają ..ja na mojej powiesiłam żółte wstążki (mają przyciągać biedronki) na razie żadnej nie zauważyłam ..może przylecą jak mszyc będzie więcej ale za to małe muszki są czyli coś tam te wstążki przyciągają
Ogród pod lasem 22:15, 09 kwi 2020

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Magara, nic ciekawego nie znalazłam Ta wklejona poniżej obrazuje całość sytuacji u mnie - wszystkie magnolie są w rabatach, więc zawsze coś je zasłania. Elizabeth - hakone i kępa zawilców, Genie mają ID i jakieś malutkie asterki, przed Albą rośnie kalina, która wg Kwarteta miała być do kolan, a jest już prawie mojego wzrostu hahah (Cascade), Wildcat i Alexa są wśród kulek cisowych i traw, Stellata to samo.

Iza, wielkie dzięki, w mojej nieporadności każda podpowiedź na wagę złota
Jeżówkowe-Love 21:14, 09 kwi 2020

Do góry
Też mam trochę roboty przy trawniku z tyłu domu,ładne masz kanciki. A kuleczki świerkowe pewnie,że urosną. Brunera na jakim rośnie stanowisku? Co do magnolii, jeszcze nacieszysz oko. Moja 2 lata - Susan nie miała żdnego kwiatka, w ub.r. jeden kwiatek a dziś ma 8 pąków. Nie jest za wysoka. Oj będę cmokać.Pozdrawiam wiosennie. Przydałby się deszczyk. Moja kalina zawsze obsypna mszycami, wkurzyła mnie już niejeden raz.Ale co jest , rośnie i tyle. Na różach już się pojawiają mszyce.
Ogród pod lasem 14:09, 09 kwi 2020

Do góry
Magara, nic ciekawego nie znalazłam Ta wklejona poniżej obrazuje całość sytuacji u mnie - wszystkie magnolie są w rabatach, więc zawsze coś je zasłania. Elizabeth - hakone i kępa zawilców, Genie mają ID i jakieś malutkie asterki, przed Albą rośnie kalina, która wg Kwarteta miała być do kolan, a jest już prawie mojego wzrostu hahah (Cascade), Wildcat i Alexa są wśród kulek cisowych i traw, Stellata to samo.

Przedziwny Ogród 13:46, 08 kwi 2020

Do góry
AgataM napisał(a)

Aniu, wyobraź sobie,że kalina jeszcze kwitnie. Tęsknię już za kolorami w ogrodzie....
To z poprzednich lat....

Ale cudnie, ptaszki uwielbiam...
Kolorowo i wiosennie.
Podziwiam za wyszywanie, różne rzeczy umiem ale tego nie opanuję chyba nigdy.
Jeżówkowe-Love 20:54, 07 kwi 2020

Do góry
Pissardii

Kalina..oczywiście mszyce już są

Malutka sadzoneczka tawuły
Ogrodowe marzenie Mrokasi 19:21, 07 kwi 2020

Do góry
Szafirek i Pissardi

Zaczynają kalina Aurora i magnolia Wada's Memory
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies