Jak cudownie było Cię dziś zobaczyć i mój ulubiony przedogródek, uroczy koszyk na furtce zapraszający dalej... Wiesz, że jestem nieustającą fanką Twojego ogrodu
A kurka to miłe wspomnienie
Jasiu, jutro będę oglądała Twój ogród. Już się cieszę.
Pięknie masz w swoim ogrodzie, klimatycznie. Przeglądając zdjęcia zauważyłam krzew podobny do mojego. Chodzi mi o ten na trzecim zdjęciu, w prawym, dolnym rogu, kwitnący na biało. Czy to kalina japońska?
Moja kalina i magnolia też się ociągają, chyba oglądały prognozy pogody, bo od kilku dni zatrzymały się w rozwoju i czekają, aż minie zapowiedziany poniedziałkowy przymrozek. Może Twoje też
Dziś część dnia spędziłam w ogrodzie reorganizując rabatę za domem, która po przesadzeniu lilaka i Pissardi wymagała zmian. Na razie ogarnęłam połowę. Przy okazji porządkuję nasadzenia bo nasadziłam na niej w zeszłym sezonie jak nawiedzona. Teraz poprawiam, przesadzam, rozsadzam. Mam nadzieję, że na dłużej niż 1 sezon . Fot nie ma, bo na razie wszystko rozgrzewane a i tak niezbyt dużo widać bo rośliny dopiero startują. W każdym razie lilak w rogu dostał do towarzystwa perowskie i seslerię jesienną. Dadzą radę pod tujami i mimo podlewania raczej nie powinny mieć za mokro .
Magnolia w pełnym rozkwicie
Grujecznika ku mojemu zdziwieniu ma na razie bordowe listki, kalina Onondaga też
Świdośliwa Balerina - czekam na kwiaty i na liście derenia Midwinter Fire
Piękna wiosna, wypieszczony ogród, stale podziwiam. Donice, to jak galeria sztuki.
Przemek, co to za roślina na pniu w donicy, czyżby oliwnik? ale chyba nie, bo on ma szaro-srebrzyste liście.
obudziły się bzy koralowe. Już mają całkiem spore liście. te zdjęcia są chyba sprzed dwóch tygodni, albo i lepiej. Nowe - świeżynki, jeszcze w aparacie
kalina Ann Russel od Syluśki
Brunere mam w dwóch miejscach ..zacienionym i słonecznym ,radzi sobie tu i tu doskonale pod warunkiem ,że ma wilgotną glebę
Co z tymi kalinami jest nie tak ? wiecznie w mszycach , ręce opadają ..ja na mojej powiesiłam żółte wstążki (mają przyciągać biedronki) na razie żadnej nie zauważyłam ..może przylecą jak mszyc będzie więcej ale za to małe muszki są czyli coś tam te wstążki przyciągają
Też mam trochę roboty przy trawniku z tyłu domu,ładne masz kanciki. A kuleczki świerkowe pewnie,że urosną. Brunera na jakim rośnie stanowisku? Co do magnolii, jeszcze nacieszysz oko. Moja 2 lata - Susan nie miała żdnego kwiatka, w ub.r. jeden kwiatek a dziś ma 8 pąków. Nie jest za wysoka. Oj będę cmokać.Pozdrawiam wiosennie. Przydałby się deszczyk. Moja kalina zawsze obsypna mszycami, wkurzyła mnie już niejeden raz.Ale co jest , rośnie i tyle. Na różach już się pojawiają mszyce.
Magara, nic ciekawego nie znalazłam Ta wklejona poniżej obrazuje całość sytuacji u mnie - wszystkie magnolie są w rabatach, więc zawsze coś je zasłania. Elizabeth - hakone i kępa zawilców, Genie mają ID i jakieś malutkie asterki, przed Albą rośnie kalina, która wg Kwarteta miała być do kolan, a jest już prawie mojego wzrostu hahah (Cascade), Wildcat i Alexa są wśród kulek cisowych i traw, Stellata to samo.