Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 09:54, 15 maj 2020

Ale to gruziński a nie węgierski? Co Ty Magara, basic knowledge się kłania!
Pszczelarnia 10:17, 15 maj 2020

UrsaMaior napisał(a)
Hahaha Ja kiedyś w Szczecinie Dąbiu miałam przesiadkę w drodze na egzaminy na uniwerek. Babcia klozetowa mnie zagadnęła a dokąd panienka jedzie, odpowiedziałam, a ona na to: Magnifique! Vous êtes bien préparée, mademoiselle? No szok

U nas w jednej wsi było 2 braci bliźniaków, jeden był statecznym sołtysem a drugi brat okupował sklepik wiejski, panowie po 60-tce. Przyjechali turyści i naigrywają się z rozmów "wiejskich pijaczków" (na płocie mieli swoje miejsca na plastikowe kubeczki) i drwią "o legii cudzoziemskiej rozmawiacie, marzyciele a język jakiś znacie?!" - mówi turysta. Na to brat bliźniak, Staszek zaczyna mówić płynną francuzczyzną i dodaje już po polsku "moja bona była Francuzką". A było to w Starym Gierałtowie w Masywie Śnieżnika, dawno temu.

Miłego dnia.
UrsaMaior 10:18, 15 maj 2020

Świetna historia!
Brzozowadzie... 10:23, 15 maj 2020

UrsaMaior napisał(a)
Fajne są, też zamówiłam

Haha, ja już mam w ogrodzie Juz kilka razy widziałam jak sójki się w nich taplają
UrsaMaior 10:38, 15 maj 2020

Mam nadzieję, że moje ptaki też będą Zawsze patrzę jak u sąsiadów w stawie się kąpią, przefajnie to wygląda!
Brzozowadzie... 10:41, 15 maj 2020

No widok rzeczywiście piękny. I jednak musi być stojąca woda. W ciurkadełku się nie pluskają.
Kot też sobie popija
Jedyny problem, że ta woda bardzo szybko jest do wymiany jeśli stoi, tak jak u mnie, pod drzewami.
TAR 10:46, 15 maj 2020

Brzozowadziewczyna napisał(a)
No widok rzeczywiście piękny. I jednak musi być stojąca woda. W ciurkadełku się nie pluskają.
Kot też sobie popija
Jedyny problem, że ta woda bardzo szybko jest do wymiany jeśli stoi, tak jak u mnie, pod drzewami.

u mnie lubia w kaskadzie sie plumkac trznadle i pliszki, najwyrazniej pod biezącą woda niektore wola
mrokasia 10:56, 15 maj 2020

Hej koleżanki, zapytam tu - czy kalina st.keverne szczepiona na wysokim pniu ma sens??? Bo przecież to duża kalina...
TAR 11:04, 15 maj 2020

mam Watanabe szczepiona na pniu i powiem, ze ona nie przyrasta w takim tempie jak normalna watanabe, jest z tych "nana" byc może ze St. Keverne jest tak samo, nie bedzie wielka tylko mala głowka. Te szczepione przyrastaja tez o wiele wolniej a przyrosty sa niewielkie.
mrokasia 11:44, 15 maj 2020

Tarciu, dzięki . Widziałam fajne a potrzebne mi coś na wysokim pniu więc może sobie nabędę .