Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

Helen 08:48, 11 maj 2020

Asiu, dzięki za pomoc.
Kaliny koreańskie znalazłam także, ale one chyba będą za bardzo zielone na tle ściany z cisów, będą się zlewać.
Bardziej mi chodzi o kalinę aurorę, jest jedna za 160 zł. Jedna to za mało a i cena niezbyt kusząca.
Helen 08:50, 11 maj 2020

MartaCho napisał(a)
U Wioli Małymi krokami są trzmieliny na pniu na ciemnozielonym tle tuji, bardzo fajnie to moim zdaniem wygląda. Myślę, że u Ciebie też by się sprawdziły

Marta, tak to jest najtańsze i najszybsze rozwiązanie i do szybkiego zrealizowania, ale chciałabym żeby mi wiosną coś pachniało i ładnie się przebarwiało na jesień. Chyba mam za dużo wymagań.
galgAsia 09:03, 11 maj 2020

Ale aurora to koreańska jest No ale rozumiem - ma być aurora
Helen 09:59, 11 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Ale aurora to koreańska jest No ale rozumiem - ma być aurora

Asia, czyli koreańska to inaczej aurora?
galgAsia 10:16, 11 maj 2020

Aurora to odmiana koreańskiej, podobnie jak Eskimo czy Juddi
Helen 10:25, 11 maj 2020

Właśnie o to chodzi, że aurorę na pniu ciężko upolować w dobrej cenie. A zwykłej nie chcę
violaskom 10:56, 11 maj 2020

Kalina na pniu wygląda ślicznie ale bardzo krótko, natomiast trzmielina jest fajna cały rok. Mnie też wszystkie hortensje wymarzły i tak się dzieje co rok. Swoich jeszcze nie wydałam ale też o tym myślę. Kolor tulipanów jest śliczny! Bardzo zdobi ogród w tym czasie.
Helen 11:01, 11 maj 2020

violaskom napisał(a)
Kalina na pniu wygląda ślicznie ale bardzo krótko, natomiast trzmielina jest fajna cały rok. Mnie też wszystkie hortensje wymarzły i tak się dzieje co rok. Swoich jeszcze nie wydałam ale też o tym myślę. Kolor tulipanów jest śliczny! Bardzo zdobi ogród w tym czasie.

Viola, też o tym myślę, że trzmielina uniwersalna i zimozielona, ale trochę oklepana. Jeszcze posprawdzam i popytam o inne liściaste, ale niewykluczone, że to będzie jednak najlepsze rozwiązanie.
Dzięki za pochwały.
Anda 14:48, 11 maj 2020

A moze Euonymus alatus 'Compactus'? Na pniu wyglada slicznie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Helen 15:16, 11 maj 2020

Anda napisał(a)
A moze Euonymus alatus 'Compactus'? Na pniu wyglada slicznie.

Ewa, dzięki za podpowiedź. A nie będzie za ogniście jak będą 3 obok siebie?