Wspominam te srogie, mroźne i wietrzne zimy, pamiętam jak po kolana
grzęzłam w śniegu jeszcze w listopadzie i robiliśmy z eMem chochoły ze słomy przez 5 lat miałam
ogród o tej porze roku w okryciach ze słomy lub agro.
Takie zimy były dla roślin dobre, ale i złe, derenie i klony niektóre nie przezimowały.
Wtedy zainwestowałam w zielone mury...dzisiaj mogę w ogrodzie wszystko sadzić
tylko deszczu brakuje.
Spotkanie musimy potem zorganizować tylko kiedy to potem...musimy z tym jeszcze
dla naszego bezpieczeństwa poczekać
W młodym ogrodzie królowały byliny teraz mi ich brakuje
Tymczasem jedyna zachowana główka żeleźniaka liczę na więcej
i pełno dmuchawców
Kasya mam pytanie odnośnie runianka-czy ona jest bardzo ekspansywna i czy mogę sądzić pod rododendronami? Dziś posadziłam to co miałam wcześniej zakupione i tak jak doradziłas chce puścić zamiast kory runianka tylko nie wiem czy ona nie udusi roślin? W rogu chce posadzić lilak na pniu
Jest Tort jest impreza
Skromny bo skromny ale pyszny
Dzisiaj odkryłam fantastyczne działanie "Białego Bociana" znacie to ? Bo ja nie znałam..do dzisiaj
Warstwa obornika, który nie chce połączyć się z piaskiem. Tworzy tłustą powierzchnię, może deszcz go trochę rozpuści? Przegrabiam, wałuję... Czy dobrze?
Potrzebuje pomocy czym to zwalczyć? Nagle zauważyłam, że na jałowcu mam takie coś, jest to rdza gruszkowa tak się doczytałam ale czy ktoś miał takie coś, czym zwalczyć i czy da się uratować jałowca?
Potrzebuję pomocy w rozpoznaniu choroby świdośliwy lamarckiej - kupiona i posadzona w tym roku. Dziś zobaczyłam na niej chore liście. Co to jest? I jak temu zaradzić?
Jakis czas temu, rozmawialam o tym drzewie z nasza Ewa agentka 007... I zapomnialam o nim na dlugie miesiace...
Od kilku dni, obserwuje pobliskie ogrody i zachwycam sie tymi drzewami...
Wczoraj wstawilam tu kilka zdjec z faworytami...
Wczoraj, w watku u Sylwii, zobaczylam to cudo...
Dzisiaj pojechalam i kupilam.
Ola, we wlasnej osobie, ponad dwa metry wzrostu, szczupla budowa , pachnaca Dziekuje dziewczyny
Dzień dobry,
Mam podobny problem. Trawa ze zdjęć jest dużo jaśniejsza od mieszanki którą zasiałem i zaczyna zajmować coraz większy obszar. Bardzo szybko rośnie. Co to jest? Wiechlina roczna czy chwastnica? Przy niskim koszeniu zaczyna rosnąć poziomo w stosunku do gruntu. Czy jedyną metodą będzie wykopanie kęp "tego czegoś" z korzeniami i zasianie w tym miejscu nowej trawy?
Bardzo proszę o radę,ķ Musimy wymienić konstrukcję tarasową, która jest podporą dla tego gigantycznego wiciokrzewu. Czy jest jakiś sposób, żeby to tylko objętościowo pomniejszyć, a nie ścinać?