Renata - Konwalnik u mnie jest od wschodu - latem gdzieś do 14 ma słońce.
Moje też mizerne - w zeszłym roku wczesną wiosną postanowiłem moje piękne poletko odmłodzić i zrobić kilkanaście sporych sadzonek - błagam nie róbcie tego w domu. Zostało mi parę drobnych przez panującą ciągle suszę kęp. Ma się je raz posadzić i dać im spokój. Wtedy rosną jak głupie
W tym roku będą dominować donice z nadwyżek ogrodowych (rozchodniki, szałwie, lawendy, red baron), jakoś mi nie spieszno w tłumy. Tylko bratki kupione w lutym
A bratki czarują. I jeszcze do tego pachną
U mnie z poczynań ogrodowych to wzięłam się za wycinkę starej jabłoni, korzeń nawet wytargałam szkoda mi tych wiekowych owocowek, kiedyś zostały zaniedbane i efekt taki ze prawie wszystkie porażone i zjedzone przez kornika no ale plus taki ze miejsce na nowe
Bylinowa w sumie zmieniła się mimo woli w trawiastą - chyba będę musiał się od nowa nauczyć ją nazywać. Tak czy inaczej najładniej teraz na niej prezentuje się tło
Kocimiętki kwitną - będą ładne aż.. do śniegu Niezmordowane są
Czy faktycznie będzie problem z działaniem 11-12 dysz o mniejszej wydajności na jednej pętli?
W moim wypadku będą to dysze MP 2000 (7 szt.), MP 1000 (2 szt) i MPSS530 (3 szt). Całkowity wydatek tych dysz to ledwie 18,2 l/min przy źródle 60 l/min.
Druga kwestia to nowy podział na strefy. Proszę o opinię, która wg Was jest lepsza: