Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dębowe zakątki

Dębowe zakątki

anpi 09:42, 29 kwi 2020

Aniu, Twój ciemiernik cuchnący pięknie się prezentuje.Mój może w przyszłym roku też zakwitnie, mam nadzieję.
Z okrągłą rabatą szybko się uwinęłaś. Dbaj o klonika U mnie hakonki jakoś rosną w korze, ale nie są szałowej wielkości.
Karczoch fajnie wygląda, powinien zakwitnąć!
Może kupiłyśmy taka samą szałwię? Ja miałam podobna w tamtym roku w donicach, kwitła bez przerwy do jesieni. Dlatego obiecałam sobie że w tym roku kupię ją też i posadzę w gruncie, mimo że nie zimuje. Ten sam sprzedawca na ryneczku miał troszkę inną, ale już widać ,że ma kupę pąków, a i listki szlachetniej wyglądają. Kupiłam w razie jak by tamtej nie było
sierotka 16:00, 29 kwi 2020

Witaj Aniu ale zaległości 26 stron szok kiedy ja do wszystkich zawitam, eh czytam ale z pisaniem gorzej jakoś A u Ciebie prace jak szalone i cudna juz wiosna
Nowa12 17:38, 29 kwi 2020

Czemy hakonki nie mogą być w korze ? Ja mam wszystkie. W tym roku też będę miała rojniki. To będą dla mnie zupełnie nowe rośliny.
Nie wiedziałam, że ciemierniki tak długo kwitną.
anabuko1 07:05, 30 kwi 2020

gogo napisał(a)
Aniu, musisz poczekać, aż kwiaty ciemiernika zrobią się na prawdę brzydkie [robią się takie po wysypie nasion].
Jeśli nie chcesz siewek, a jest ich zawsze mnóstwo, to zetnij kwiaty przed pęknięciem torebek nasiennych.
Wtedy przesadzaj.

Ok, to czekam aż zbrzydnie. Nawet chciałabym aby mi się trochę wysiał.
Ten ciemiernik cuchnący z samych zimozielonych palczowatych liści jest bardzo dekoracyjny. I wcale nie śmierdzi.a dziwną ma nazwę.
A to ,że kwitnie tak oryginalnie i długo to wielka dodatkowa zaleta.
Ja jestem z z niego bardzo zadowolona.
Dzięki Tobie Grażynko
Ale jest dość spory zwłaszcza z kwiatami .A ja go posadziłam pod iglaczkiem wprawdzie na pniu.Ale chyba nawet lepiej wyglądałby posadzony luźniej.
sierotka 07:08, 30 kwi 2020

Aniu przeczytaj priw; )
anabuko1 07:32, 30 kwi 2020

andzia458 napisał(a)

Jasne, że tak. Ale jak człowiek ma porównanie ze smakiem tych z dobrych odmian, to ma niedosyt. Ale lepiej tak, niż nie mieć w ogóle.

Rojniki przepięknie wyglądają w tych ujęciach.

to prawda, każdy ma swoje ulubione odmiany.
Mój maź bardzo lubi malinowe i te ciemne a ja cytrynowe i koktajlowe ( różne ) .Te uwielbiam podjadać jak jabłka.
Ale pamiętam, jak swoich nie siałam to takowych szukałam na ryneczku . I takie kupowałam.
No właśnie, lepiej mieć takie niż wcale.
Bo nawet jak sa kupione sadzonki i rosną w swoim ogrodzie to są o niebo lepsze o tych kupczych.
Nie pakujemy im tyle nawozów. To i lepiej smakują.
Rojniki są ciekawe i bardzo ładne .
Mam jeszcze taki pomysł na posadzenie rojników.
Ale to niedługo , bo pewną rzecz w tym moim pomyśle, musi mi mąż pomóc.
anabuko1 07:40, 30 kwi 2020

sierotka napisał(a)
Witaj Aniu ale zaległości 26 stron szok kiedy ja do wszystkich zawitam, eh czytam ale z pisaniem gorzej jakoś A u Ciebie prace jak szalone i cudna już wiosna

Wiosną więcej się dzieje, to i na wątku trochę jest ruch.
Ja trochę tworze, dokładam ogrodowo,
Fajnie,że zaglądasz , z wolnych chwilach, takich jak dzisiaj pochmurnych i chłodniejszych dla relaksu można i poczytać i popisać
Anda 08:18, 30 kwi 2020

Nadrobiłam wiosnę u Ciebie Piękną masz, a śś jak panna młoda. Bardzo lubię ich kwitnienie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anabuko1 08:44, 30 kwi 2020

anpi napisał(a)
Aniu, Twój ciemiernik cuchnący pięknie się prezentuje.Mój może w przyszłym roku też zakwitnie, mam nadzieję.
Z okrągłą rabatą szybko się uwinęłaś. Dbaj o klonika U mnie hakonki jakoś rosną w korze, ale nie są szałowej wielkości.
Karczoch fajnie wygląda, powinien zakwitnąć!
Może kupiłyśmy taka samą szałwię? Ja miałam podobna w tamtym roku w donicach, kwitła bez przerwy do jesieni. Dlatego obiecałam sobie że w tym roku kupię ją też i posadzę w gruncie, mimo że nie zimuje. Ten sam sprzedawca na ryneczku miał troszkę inną, ale już widać ,że ma kupę pąków, a i listki szlachetniej wyglądają. Kupiłam w razie jak by tamtej nie było

Witaj Aniu.
Mój ciemiernik cuchnący zakwitł w drugim roku u mnie.
A ty swój ile czasu już masz ??
Ja jestem z niego bardzo, bardzo zadowolona.Pięknie, oryginalnie kwitnie i jak widać też długo.
Okrągła rabata jest. Klonik też.Nie wiem jak u mnie będzie rósł ?
A zwłaszcza jak będzie zimował ??
I twój był chyba bardziej różowy ? Jak ci przezimował ??
Tak sobie uplanowałam i wymarzyłam hakonki. I w korze, bo tej mam sporo.
Kupiliśmy całą przyczepkę.
Czy aż tak mocno źle w tej korze rośną hakonki ??
Karczoch ładnie przezimował, to mam nadzieję,że zakwitnie
Kwiaty karczocha są bardzo ciekawe.A dawno już swoje miałam.
hmmm.. ja taką szałwię kupiłam

Bardzo się ona spodobała.Jeszcze jest w donice, nie wiem gdzie ją posadzić ??
Czy to jest taka jaką i ty kupiłaś ??Czy taka sama jaką miałaś w tych donicach ?? To jednoroczna ??Ja myślę,że tak.

Wczoraj przesadzałam hortensje Bobo o 0,50 cm .I 2 powojniki.
Dosiewki trawy zrobione.A najważniejsze ,że wieczorem popadało. U ciebie Aniu też popadało ??

W tym roku jako pierwszy chyba zakwitnie powojnik Innocent Blush Bo clematis atragene się ociąga

anabuko1 09:09, 30 kwi 2020

Nowa12 napisał(a)
Czemy hakonki nie mogą być w korze ? Ja mam wszystkie. W tym roku też będę miała rojniki. To będą dla mnie zupełnie nowe rośliny.
Nie wiedziałam, że ciemierniki tak długo kwitną.

Tego właśnie nie wiem .
Masz wszystkie w korze ?? I dobrze ci rośna ??
rojniki nawet ładnie mi przyrosły.Mam jeszcze pewien plan, aby stworzyć jedno nowe nasadzenie z nimi. ale to za jakiś czas spróbuję zrobić.
Ciemierniki bardzo długo kwitną.
Ja mam ten cuchnący i taki biały.I te kwitną przez całą zimę aż do wiosny. Cuchnący jak widać wciąż

Ale kwitną też floksy szydlaste .