Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerabianie ogródka pod swój gust

Przerabianie ogródka pod swój gust

Anda 08:45, 30 kwi 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Wlasnie mnie to najbardziej frustruje. Jak narazie tylko tabletki mi przepisywano i dawano zastrzyk. Teraz robie specjalne cwiczenia rozciagajace oraz mam urzadzenie TENs, ktore wytwarza impulsy elektryczne. Niestety to tez nie pomaga.U nas do ortopedy dlugo sie czeka. A w moim malym miasteczku nie ma ortopedy a w miasteczku obok jest dwoch, u ktorych zawsze dlugo sie czeka.

No tak, na wsiach jest gorzej z dostępnością lekarzy, a na terminy u specjalistów zawsze długo się czeka. Mimo to spróbowałabym zasięgnąć opinii innego lekarza.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
KasiaBawaria 09:17, 30 kwi 2020

Anda napisał(a)

No tak, na wsiach jest gorzej z dostępnością lekarzy, a na terminy u specjalistów zawsze długo się czeka. Mimo to spróbowałabym zasięgnąć opinii innego lekarza.

Bylam juz u 3 2 ortopedow i jednego ogolnego. Tutaj nie ma wiecej lekarzy robili mi juz usg i rtg i wszystko jest ok. Pomecze go nastepnym razem o te inne zabiegi.Do wiekszego miasta mam 100 km.
KasiaBawaria 09:18, 30 kwi 2020

gogo napisał(a)
U nas na zabiegi i do specjalistów też się długo czeka
Ja zabiegi na stawy barkowe biorę prywatnie co roku.
Nie żałuję na to pieniędzy, bo warto, ręce mam na chodzie
Jesienią wsadzę mój mały bez do donicy i dam tam też zawilce
Widocznie lubią swoje towarzystwo

Sadz koniecznie Bez w doniczce jest kompletnie bezproblemowy.Jakie zabiegi bierzesz na stawy? U mnie to problem sciegien.
KasiaBawaria 09:18, 30 kwi 2020

popcorn napisał(a)
Dziękuję! Zdrówka życzę!!!

Dziekuje, przyda sie

Gosiek33 14:51, 30 kwi 2020

Twoje zdjęcia z futrzakiem rozczulają mnie.

Na łokieć spróbuj Wit B6. Nie wiem czy przy łokciu tenisisty też pomaga, ale na moje wieloletnie zmaganie się z bolącym łokciem (bez urazu) pani doktor starej daty zaordynowała Wit B6. Jakiś czas brałam i w końcu pomogło
KasiaBawaria 19:30, 30 kwi 2020

Gosiek dzieki- ale od 3 miesiecy biore skoncentrowana witamine d3, potas, magnez i witaminy B, ze wzgledu na chroniczne przemeczenie. Pomogly mi bardzo, znow mam sily i energie ale na lokiec niestety nie
Bylismy cala rodzina 3 godziny w lesie, na rowerach. Jestem dumna z dzieciakow, bo pokonali 17 km i to w ciezkim terenie,po lesie, po gorach i wystajacych korzeniach drzew. Oczywiscie byly krotkie przerwy i dla psa na pluskanie sie w strumyku i picie. Niesamowite, jak zmienia sie stosunek do psa przy wspolnej pracy czy sporcie. Jak zmienia sie stosunek psa do nas, gdy wie, ze z nami jest ciekawie i mozna cos przezyc (w tym wypadku jazda po lesie i po pagorkach, to prawie jak gonienie zwierzyny, tylko on goni moja rodzine Przez to, ze pies uczy sie niesamowitego zaufania do nas (w koncu biegnie przed nami, nie widzi mnie i roweru a juz sie nie odwraca by sprawdzic, czy aby w niego nie wjade powoli stajemy sie zaloga, moze kogos to rozsmieszy-na drodze w lesie-partnerami To cudowne uczucie, gdy jedziemy po ciezkim terenie, a pies reaguje na wszystkie komendy zwolnien czy przyspieszen, gdy na skrzyzowaniach przy wysokiej predkosci na komende bierze wlasciwy zakret. To niesamowite uczucie moc polegac na zwierzeciu pewnie podobne, gdy ma sie psa przewodnika
galgAsia 19:40, 30 kwi 2020

Kasiu, a nosisz ortezkę na ten łokieć? Są takie specjalne z wybrzuszeniem na nadkłykieć boczny kości ramiennej. To pomaga. Ja też przez parę m-cy walczyłam. W zasadzie obyło się bez rehabilitacji, a koledzy ortopedzi sugerowali również komórki macierzyste i różne takie... Jedno jest pewne - rękę trzeba odciążyć, inaczej będzie się to wlokło. A i tak leczenie krótkie nie jest. Ja na dzień dobry usłyszałam - zero ogródka , ale się zastosowałam, bo nie mogłam normalnie pracować.
Życzę Ci cierpliwości, bo będzie potrzebna. I ta orteza… naprawdę działa
KasiaBawaria 19:58, 30 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Kasiu, a nosisz ortezkę na ten łokieć? Są takie specjalne z wybrzuszeniem na nadkłykieć boczny kości ramiennej. To pomaga. Ja też przez parę m-cy walczyłam. W zasadzie obyło się bez rehabilitacji, a koledzy ortopedzi sugerowali również komórki macierzyste i różne takie... Jedno jest pewne - rękę trzeba odciążyć, inaczej będzie się to wlokło. A i tak leczenie krótkie nie jest. Ja na dzień dobry usłyszałam - zero ogródka , ale się zastosowałam, bo nie mogłam normalnie pracować.
Życzę Ci cierpliwości, bo będzie potrzebna. I ta orteza… naprawdę działa

Mam orteze- z wybrzuszeniem silikonowym.To masz na mysli?Nosze od miesiaca, prawie caly dzien.Nie pomaga mi niestety. Cala zime oszczedzalam reke na tyle ile sie dalo. Ale nawet glupie obieranie ziemniakow boli. Mam narazie te cwiczenie uciskowo-rozciagajace i dzis pierwszy raz obudzilam sie z mniejszym bolem. Moze jest nadzieja
ryska 22:36, 30 kwi 2020

Szybkiego powrotu do zdrowia.
Twoje epimedium jest przepiękne. Kupiłam dziś, bo mi przypomniałaś tym zdjęciem, że od dwóch miesięcy w koszyku leży
Milka 10:29, 01 maj 2020

KasiaBawaria napisał(a)

Ja uderzylam w rame drzwi lokciem, ze gwiazdy zobaczylam. 15 zabiegow. W Polsce to sie prywatnie robi?

Tak, prywatnie to robiłam.Miałam szczęście, bo mój kolega, lekarz sportowców zajął się tym i wyprowadził na prostą.
Spróbuj laser, nawet prywatnie, długo to trwa, szkoda mi ciebie, biednaś. Dobrze, że ogród, i rodzina i psiak dają szczęście