Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:05, 25 sie 2015

Do góry
Tak wysychajacego trawnika to ja jeszcze nie widziałem

Ja sobie wyprawkę w marcu kupiłem, bo w Tesco zeszyty po 20 groszy rzucili Także moja wyprawka chyba cała na cebulowe pójdzie
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 00:02, 25 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Śmieję się z roślinnych zakupów Wyobrażam sobie pakowanie tego do walizek

Nooo... nie było łatwo...
Spełniłam swoje marzenie i kupiłam sito do kompostu i jeszcze ok. 2,5 kg tulipanów... i oczywiście wszystko do jednej walizki... sam wiesz jak jest
Ogród Agi K. 23:15, 24 sie 2015

Do góry
Filemon Wiem, rozkręciło się u mnie, cieszy mnie to ogromnie i jeszcze te rady Wszystkie rozważam. Zakupiłam 5 hortensji Limelight i zamierzam je tak posadzić, jak pisałaś. Nie chcę już robić niczego "na wcisk". Najwyżej potem podosadzam.

Marga Dziękuję, elewacja ma elementy drewna, które też mnie się podoba, jednak jest nieco uciążliwe w utrzymaniu ( trzeba impregnować co parę lat) zwłaszcza, jak jest narażone na takie warunki pogodowe jak u mnie- baaardzo wieje i jest mało cienia. Nie są to też najłatwiejsze warunki dla roślin, ale jednak rosną
Z tymi rabatami to jest tak, że chcieliśmy jednak zachować sporą część trawnika dla dzieci na gry i zabawy. Rabaty jednak, jak teraz spoglądam, faktycznie są nieproporcjonalne do wielkości działki, Jest jeszcze jedna rzecz, mianowicie działka nieco opada w stronę ogrodu i spogląda sie na nią z górki, na której stoi dom. Zrobię jutro zdjęcia z innej perspektywy. Ale rabaty juz powiększyłam. Najwyżej pozmieniam w następnych sezonach- jak pisze Asisko i Sebek.
Ogród Agi K. 22:17, 24 sie 2015

Do góry
Witaj
Sebek prawdę napisał, po przestudiowaniu Ogrodowiska, w nowym sezonie przekopiesz wszystko i poprzesadzasz.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:37, 24 sie 2015

Do góry
Hortensje ogrodowe z trawami - zdjęcie dnia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:24, 24 sie 2015

Do góry
Sebek to nie jest śmieszne moje Veritigo wychodzą z donicy i to dosłownie Od pierwotnego poziomu posadzenia wypchały ziemię już 10cm wyżej i obecnie wystaje ponad doniczkę... teraz to dopiero trudno je zadowolić odpowiednią ilością wody
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:15, 24 sie 2015

Do góry
Paznokcie... To ja już wolę pisać o Monty'm
Ogród z łezką II 21:05, 24 sie 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)

Dobra roladka nie jest zła, wprawdzie nie robię co tydzień jak rodowite Ślązaczki (bo ja też zdobyczna jestem), ale zawsze śląski obiad u nas w domu przyjmowany jest z dużym zadowoleniem Teraz znowu jest okazja

Buły??? Padniesz Sebuś!!!

21 lat żyję, jeszcze trochę pociągnę A potem znajdę sobie Ślązaczkę co mi będzie rolady i kluski robić Grunt to mieć plan na siebie
Ogród z łezką II 19:17, 24 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Przecież od roku już Ślązakiem jestem A wiem od Mamy, śmiała się ze mnie, że będę tylko to jadł, a ja nadal konsekwentnie na bułkach lecę

Dobra roladka nie jest zła, wprawdzie nie robię co tydzień jak rodowite Ślązaczki (bo ja też zdobyczna jestem), ale zawsze śląski obiad u nas w domu przyjmowany jest z dużym zadowoleniem Teraz znowu jest okazja

Buły??? Padniesz Sebuś!!!
Ogród z łezką II 17:53, 24 sie 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)

Kluchy, rolady, modra kapucha!!! Skąd wiesz?

Przecież od roku już Ślązakiem jestem A wiem od Mamy, śmiała się ze mnie, że będę tylko to jadł, a ja nadal konsekwentnie na bułkach lecę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:49, 24 sie 2015

Do góry
U mnie rosną w największych donicach jakie miałem - gorzej jak nie będą chciały z nich wyjść
Ogród z łezką II 17:48, 24 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Kluski ślunskie, modro kapusta?

Kluchy, rolady, modra kapucha!!! Skąd wiesz?
Ogród z łezką II 17:47, 24 sie 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)

Eeee tam, wcale nie wierzę!

Żebyś wiedziała, że śląski obiadek planuję

Oby...

Kluski ślunskie, modro kapusta?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:47, 24 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Czyli zostawisz w gruncie? Zobaczymy, jak się nie uda i tak je kupię znowu

Ja też w razie niepowodzenia tylko te cholery mają niesamowite korzenie, dlatego mnie dziwi, ze nie przezyły, za szybko chyba je ścięłam, bo były oznaki życia po zimie, której jakby nie było
Ogród z łezką II 17:47, 24 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Vatiegatusy są duże - jednak jak będziesz hortensjom przycinać tylko kwiatostany to będą miały ze 2 metry i wybiją się zza traw. Jeśli wolisz je niższe to musisz przerzucić z prawej flanki na lewą

Duże powiadasz...to chyba je muszę jednak zabrać gdzie indziej. Jak będę wysoko vanilki przycinać, to będą się wykładać znowu...i tak tam jest za dużo szczęścia na raz, Variegatusy są widoczne bardzo, nie tak jak Morning Light. Przeszkadzają mi tam, nie widać będzie piękna hortek, nawet gdyby wielkie były.
Ogród z łezką II 17:41, 24 sie 2015

Do góry
Vatiegatusy są duże - jednak jak będziesz hortensjom przycinać tylko kwiatostany to będą miały ze 2 metry i wybiją się zza traw. Jeśli wolisz je niższe to musisz przerzucić z prawej flanki na lewą
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:34, 24 sie 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

A drugi sposób ?
Ja mam Vertiego i Fireworks w gruncie i bardzo bym się cieszyła gdyby udało mi sie je przezimować

Wyjmę z donicy, zetnę i przechowam jak dalie i kanny w piwnicy. W kwietniu posadze do doniczek - o ile będzie co
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:32, 24 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Fajny sposób, ja mam je w ziemi, więc w tym roku ponownie chcę je przechować, ale zrobię inaczej, jak w ubiegłym. Nie będę ścinać az do końca kwietnia,bo one późno startują i druga wersja, zetnę i zakryję czymś przezroczystym z otworami, zobaczymy, jak wyjdzie

Czyli zostawisz w gruncie? Zobaczymy, jak się nie uda i tak je kupię znowu
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 17:28, 24 sie 2015

Do góry
Gosiu, bardzo miło było Cię poznać Mam nadzieję, że nawet tak mocno upierdutane rośliny się przyjmą

Pozdrawiam i do następnych spotkań
Ogród z łezką II 17:09, 24 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Kasia pewnie pieści ogród przed przyjazdem gości

Macham

Pieszczę papiery w pracy Irenka się nie obrazi jak chwaściory będą, Małgosia zna mój ogród i przymknie oko
Nie da się plewić, beton wszędzie!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies