Agatko ja dziś podzwoniłam po szkółkach i u nas też większość pozamykanych
Ale cisy kupiłam bezpośrednio od producenta umówiłam się z panią żeby mi je przygotowała wszystko odbyło się szybko bez jakiegoś bliższego kontaktu
No ale niestety brakło mi 7szt muszę jeszcze dokupić
Balkonowa magnolka March Till Frost trzyma mnie w niepewności - kiedy w końcu rozwinie swój pierwszy kwiat...? i następne...? Póki co, podziwiam piękny pąk
Łomatko, padniętam strasznie. Ciężki dzień, zdarzają się takie Pogoda byłą cudna, w porywach było +15C i słonko jak lampa , ale ja musiałam siedzieć w 4 ścianach. Popołudniu wyskoczyłam, co prawda, do ogrodu, ale nic konkretnego nie zrobiłam - nie miałam powera kompletnie.
Zaczynają kwitnąć śliwy wiśniowe (chyba...?) Codziennie przechodzę koło kilku ich skupisk i nie mogę się już doczekać tej burzy różowych kwiatuszków
Sezon ogrodowy zaczął się od ... robót drogiwych za ogrodzeniem. Chociaż żywopłot dawał wiele intymności, zmiana ta ogromnie nasz cieszy, bo wymagał sporo pracy,a przy okazji ogród zyska sporo światła. .
Poza tym:trawy wycięte, wstępnie ogarnięte, pomidory już wygrzewają się w szklarni, bratki posadzone. A dziś za nami pierwsze koszenie.
Witam. Trawnik założony na początku pażdziernika zeszłego roku. Nawieziona nowa ziemia z hydrożelem. Posypane było nawozem przed samym siewem.
Czy nawozić teraz nawozem na wiosnę? Myślałem o saletrze wapniowej.
Czy dosiać trawę w miejscach gdzie widać ziemię czy czekać aż się rozkrzewi? Dodam że trawa nie była jeszcze koszona od zasiania.
Piszą, że "do prawidłowego wzrostu i rozwoju, roślina oczekuje jedynie wapiennego, lekko wilgotnego i przepuszczalnego podłoża oraz ocienionego stanowiska."
Na pewno wyleciał mi na rabacie zwykłej, gliniastej, a to co mam to są siewki które przewędrowały i same się tak ulokowały. Nie wiem jakim cudem aż tu je przywiało. Przez pół ogrodu.
W dodatku rosną na rabacie .. kwaśnej Chociaż po kilku latach z tej kwaśności i przy dużym drzewie, to nie ma i drzewa i odczynu kwaśnego. Tak przypuszczam.
Na pewno mają półcień a nawet cień i są na podwyższonej rabacie.
Bo dobre geny mają .. i jednak kwaśno i ciemno mają bo i mech jest ..
Fajnie, że ci się podoba, mnie też ten nowy kształt bardziej pasuje. Podjazdu niestety mam aż za dużo, z 7 osobówek spokojnie wejdzie. Jest wygodny gdy mamy gości, ale trochę przytłacza.
Czekam na twoją fotorelację, pamiętam jak szybko uwinęłaś się z ostatnim poszerzeniem. Moja krew
Drzewo o którym wspominałam zaznaczyłam na czerwono. Fajnie wypełniłoby tę lukę, ale od roku nie mogę się zdecydować jakie wyybrać