Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Ogród Sylwii od początku cz.II 14:06, 18 sie 2015

Do góry
Sylwia, czy te jeżówki to green jewel? One zrobiły się białe, a nie seledynowe jak w poprzednich latach?

Typografia ogrodu 13:42, 18 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
o matko, cudny pokój, Ty mnie chyba nie przestaniesz zaskakiwać. Jesteś niesamowita i talent masz niesamowity!
A pod zdjęciami ta girlanda to z filcu i co to za kształty? Też sama robiłaś?

Iga dziękuję za pochwałe pokoju
To Ty Edyto mnie zaskakujesz tempem prac w ogrodzie i życzliwością, którą mi okazałaś mimo, że się nie znamy

Mówisz, że to talent - szkoda tylko, że nie mam talentu by go przydatnie wykorzystac

girlanda - jasne, ze ja robiłam, przecie nie teściowa. Nie mam takiej jak Makul
To są takie smieszne sloniki - taki temat przewodni całego pokoju). Nie są z filcu a z materialu ze spodni i koszuli starych

Typografia ogrodu 11:13, 18 sie 2015

Do góry
o matko, cudny pokój, Ty mnie chyba nie przestaniesz zaskakiwać. Jesteś niesamowita i talent masz niesamowity!
A pod zdjęciami ta girlanda to z filcu i co to za kształty? Też sama robiłaś?
Miejsko & sielsko 10:31, 18 sie 2015

Do góry
Ewcia, uściski i wracaj do nas szybciutko!
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:17, 18 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
O jakby się moja córa ucieszyła gdyby u nas za płotem miało coś takiego powstać, oszalała na punkcie koni, od września musze karnet jej wykupić.
Ale faktycznie, wszystko może miec i dobre i złe strony, będą i zapaszki.
U nas za płotem 2 lata temu mówiło się o domu spokojnej starości, na szczęście plan zagospodarowania nie pozwalał na budowę tak dużych obiektów.
Ostatecznie działki kupily prywatne osoby i już stoja tam 2 domy.

tylko że To nie bedzie stadnina i jazdy konne..własciciel jest zapalonym bryczkarzem i to sa tory przeszkód i takie tam dla bryczek...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:00, 18 sie 2015

Do góry
O jakby się moja córa ucieszyła gdyby u nas za płotem miało coś takiego powstać, oszalała na punkcie koni, od września musze karnet jej wykupić.
Ale faktycznie, wszystko może miec i dobre i złe strony, będą i zapaszki.
U nas za płotem 2 lata temu mówiło się o domu spokojnej starości, na szczęście plan zagospodarowania nie pozwalał na budowę tak dużych obiektów.
Ostatecznie działki kupily prywatne osoby i już stoja tam 2 domy.

Lawendowy zawrót głowy 09:38, 18 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
A mi się wydaje, że ta sesleria, którą wymyśliłaś, będzie w tym miejscu super się prezentować.

Ja juz ja dawno chcialam w inne miejsce u dziewczyn widziałam i wzychalam ... Jak przyjedziesz to obgadamy rabaty wszystkie !
Lawendowy zawrót głowy 09:33, 18 sie 2015

Do góry
A mi się wydaje, że ta sesleria, którą wymyśliłaś, będzie w tym miejscu super się prezentować.
Lawendowy zawrót głowy 08:49, 18 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Edytko własnie chcialam wrzucic fotke z przodu tej rabaty ...graby kupilam w Goczalkowicach w kwietniu za 66 zeta jeden
Zaraz Ci pokaze jak to u mnie z tymi odległosciami co dwa metry tylko rozdzielaja je brama i furtka . Tez bym tam wolala rozplenicce bo mi sie to polaczenie podoba ale martwie sie ze ta jezdzaca brama bedzie niszczyła te zwiewne liscie .
Scianka podoba mi sie taka jak u Leonka prosta , inspirke mam na P, poszukam zaraz tez chcialabym takie kamole a woda u mnie nie bedzie stala . Wszystko bedzie robił moj zon , kiedy ? Nie wiem chcialabym jescze we wrzesniu moze sie uda ))

A obczailas jakieś miejsce gdzie zrobią wylewie z nierdzewki?
Pokaz, pokaz te graby od przodu!
W Goczalkowicach czyli u Kapiasa?
Lawendowy zawrót głowy 08:46, 18 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Edytko juz sie prosi kawka jakas u mnie

Nie zamierzam się nawet wzbraniac, z wielką przyjemnością zobacze ogrod, który mnie zachwyca i poznam jego przemiłą i interesującą właścicielkę
Wyznacz jakiś dogodny dla Ciebie termin i spróbuje się wpasować.
Lawendowy zawrót głowy 08:45, 18 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jola w jakiej odległości od siebie masz graby posadzone, gdzie je kupowałas i w jakiej cenie?
No i czytam o ściance, jaką masz inspirke na nią i kiedy ruszasz z jej realizacja? Masz ekipę jakaś do tego zamówiona?
Przy swojej chce graby z rozplenicami to sobie mogłam zobaczyć na Twoich formach jak takie zestawienie się będzie prezentować.

Edytko własnie chcialam wrzucic fotke z przodu tej rabaty ...graby kupilam w Goczalkowicach w kwietniu za 66 zeta jeden
Zaraz Ci pokaze jak to u mnie z tymi odległosciami co dwa metry tylko rozdzielaja je brama i furtka . Tez bym tam wolala rozplenicce bo mi sie to polaczenie podoba ale martwie sie ze ta jezdzaca brama bedzie niszczyła te zwiewne liscie .
Scianka podoba mi sie taka jak u Leonka prosta , inspirke mam na P, poszukam zaraz tez chcialabym takie kamole a woda u mnie nie bedzie stala . Wszystko bedzie robił moj zon , kiedy ? Nie wiem chcialabym jescze we wrzesniu moze sie uda ))
Lawendowy zawrót głowy 08:34, 18 sie 2015

Do góry
Jola w jakiej odległości od siebie masz graby posadzone, gdzie je kupowałas i w jakiej cenie?
No i czytam o ściance, jaką masz inspirke na nią i kiedy ruszasz z jej realizacja? Masz ekipę jakaś do tego zamówiona?
Przy swojej chce graby z rozplenicami to sobie mogłam zobaczyć na Twoich formach jak takie zestawienie się będzie prezentować.
Ogród wśród pól i wiatrów 00:45, 18 sie 2015

Do góry
jolka napisał(a)

Edyta, co do hortensjowej - dzięki A temat skrzyń mi się dzisiaj rozwiązał Pan Stolarz nowy, dobry znajomy, wycenił mi skrzynie praktycznie po koszcie desek Wyszło po 150 za skrzynkę, ale deska podłogowa, 3 cm, chyba sosnowa, z taką listwą wykończeniową. Dodatkowo chcę taką ramkę z góry, zdejmowaną, z rozciągniętą włókniną, żeby można było skrzynie przykrywać. Tak więc z tymi ramkami, z kotwami metalowymi do ziemi będzie 200 zł za skrzynkę. Skrzynie będą do końca tego tygodnia.

Inspiracją dla moich skrzyń są skrzynki Magdy:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2564-ogrod-niby-nowoczesny-ale?page=298
Jeszcze muszę u Magdy postudiować jaką farbą malowała, bo mi się niesamowicie te skrzynie podobają
Dziś zakupiłam też folię kubełkową, jeszcze się muszę za impregnatami rozejrzeć. I do dzieła Nie czekam na wiosnę. Czas szybko leci, znając życie - na wiosnę będą nowe tematy

O, to mogę Ci powiedzieć, że Magda malowała Remmersem, gdzieś chyba mam wiadomość od niej z danymi o tej farbie.
Będę podgladać u Ciebie, bo ja przekladam to do wiosny, choc na pewno masz rację, że wtedy też będzie wiele nowych tematow,.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:23, 17 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Pierwszy raz widzę u Ciebie takie fotki z góry i jestem pod wielkim wrażeniem - bajeczny masz ogród.

Marzenka niedawno pisałaś o chorych bukszpanach, na zdjęciu wyglądały jakby przypalone, mam 3 takie zbrązowiałe, wydaje mi się, że to od suszy, bo one mają w miejscu, w którym rosną mało wody - napisz jak Ty będziesz walczyć z tymi objawami?

Własnie mi usechł jeden stozek bukszpanowy, przesadzałam go latem i zapomniałam bidulka podlewać w skawar... A schował sie za miskantami i rodgersja i przeoczyłam...Zatem teraz raczej zasychają. Zbrązowiałe listki moga byc efektem przypalenia ale obejrzyj roznież czy nie maja delikatnych kreseczek na lisciahc, wowczas to roztocza/przędziorki, ktore bez interwencji zniszczą ci rosline.

Najlepiej zrob zjęcia wierzchu i spodu liścia w macro i pokaż na O
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:10, 17 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

czyli z tych, które zostały w gruncie na zimę nic się wiosną nie pokazało, wszystkie padły?
A czym nawozisz?

niestety... z nasion też nic nie wyszło... podlewam florowitem
Ogród wśród pól i wiatrów 20:54, 17 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
uwielbiam tą Twoją rabatę z hortensjami i ML - moja ulubiona.
A dyskusja o skrzyniach i dla mnie bardzo przydatna, bo też się szykujemy, żeby je zrobić, chcemy kupić drewno, a poskręcamy sami - tylko czasu ciągle mało i nie wiem czy warto jeszcze teraz to robić, czy już do wiosny poczekać, bo przecież stały by już puste.

Edyta, co do hortensjowej - dzięki A temat skrzyń mi się dzisiaj rozwiązał Pan Stolarz nowy, dobry znajomy, wycenił mi skrzynie praktycznie po koszcie desek Wyszło po 150 za skrzynkę, ale deska podłogowa, 3 cm, chyba sosnowa, z taką listwą wykończeniową. Dodatkowo chcę taką ramkę z góry, zdejmowaną, z rozciągniętą włókniną, żeby można było skrzynie przykrywać. Tak więc z tymi ramkami, z kotwami metalowymi do ziemi będzie 200 zł za skrzynkę. Skrzynie będą do końca tego tygodnia.

Inspiracją dla moich skrzyń są skrzynki Magdy:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2564-ogrod-niby-nowoczesny-ale?page=298
Jeszcze muszę u Magdy postudiować jaką farbą malowała, bo mi się niesamowicie te skrzynie podobają
Dziś zakupiłam też folię kubełkową, jeszcze się muszę za impregnatami rozejrzeć. I do dzieła Nie czekam na wiosnę. Czas szybko leci, znając życie - na wiosnę będą nowe tematy
Tu ma być ogród :) 20:41, 17 sie 2015

Do góry
o dziękuję Ci, właśnie mi się spodobała, ale mimo, ze były bardzo ładne sadzonki to nie chciałam kupować bez planu, poczytam i może, jeśli jeszcze je napotkam to zakupię.

Ostatnio w ogóle widziałam kilka odmian traw do tej pory mi nie znanych np Carex Fisher i Goldband - obie odmiany podobne do ID - kręćka można już dostać z tymi trawami - powiem szczerze, że ja już je przestaje rozróżniać.
Lawendowy zawrót głowy 19:14, 17 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Gratki Joluś na 700! Należą Ci się, dużo pracy włożyłaś i mimo, że do końca jeszcze troszkę zostało to już jest cudownie!

Edytko juz sie prosi kawka jakas u mnie
Lawendowy zawrót głowy 19:07, 17 sie 2015

Do góry
Gratki Joluś na 700! Należą Ci się, dużo pracy włożyłaś i mimo, że do końca jeszcze troszkę zostało to już jest cudownie!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:03, 17 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
teraz w upały miały trochę poprzypalane listki, ale je wycięłam. Kosmosy miałam w tamtym roku, ale nie miałam gdzie ich przetrzymywać więc potraktowałam jako jednoroczne. Nic im nie robię poza systematycznym obcinaniu przekwitłych i nawożeniu.

czyli z tych, które zostały w gruncie na zimę nic się wiosną nie pokazało, wszystkie padły?
A czym nawozisz?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies