Edyta, co do hortensjowej - dzięki A temat skrzyń mi się dzisiaj rozwiązał Pan Stolarz nowy, dobry znajomy, wycenił mi skrzynie praktycznie po koszcie desek Wyszło po 150 za skrzynkę, ale deska podłogowa, 3 cm, chyba sosnowa, z taką listwą wykończeniową. Dodatkowo chcę taką ramkę z góry, zdejmowaną, z rozciągniętą włókniną, żeby można było skrzynie przykrywać. Tak więc z tymi ramkami, z kotwami metalowymi do ziemi będzie 200 zł za skrzynkę. Skrzynie będą do końca tego tygodnia.
Inspiracją dla moich skrzyń są skrzynki Magdy: https://www.ogrodowisko.pl/watek/2564-ogrod-niby-nowoczesny-ale?page=298
Jeszcze muszę u Magdy postudiować jaką farbą malowała, bo mi się niesamowicie te skrzynie podobają
Dziś zakupiłam też folię kubełkową, jeszcze się muszę za impregnatami rozejrzeć. I do dzieła Nie czekam na wiosnę. Czas szybko leci, znając życie - na wiosnę będą nowe tematy
Ania, mam gdzie przechować, ale szczerze mówiąc chciałabym już te skrzynki zamontować, obłożyć ekobordem, wysypać żwirem. I gromadzić sobie powoli gałązki, kompost, ziemię.. Ale z drugiej strony, ja wiem że Ty masz rację - że przez zimę będą stały i niszczały..
Dawno Cie nie odwiedzałam, ale nadrabiam zaległości
Cudnie wygląda Twój ogród, te hortki w trawach, jezówki i brzozowa. Slicznie!
Trawke posianą mus podlewać,bo na deszz nie ma co chyba liczyć
O, to mogę Ci powiedzieć, że Magda malowała Remmersem, gdzieś chyba mam wiadomość od niej z danymi o tej farbie.
Będę podgladać u Ciebie, bo ja przekladam to do wiosny, choc na pewno masz rację, że wtedy też będzie wiele nowych tematow,.
Katarzynka - również pozdrawiam Z zaległości to tylko ew. brzozowa i trawnik nowy. Pozostałe tematy bez zmian. A z tym trawnikiem to nawet dobrze się układa, bo ostatnio mokro się u nas zrobiło, pada co drugi dzień, więc na razie mam urlop od podlewania. Oby tak dalej!