Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Do raju daleko - u Ewy 13:13, 23 lip 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Cudnie
Hortesji wiem ,że masz dużo.
I wszystkie piękne.
Ja nie mam szczęścia do ogrodówek /

Aniu, przy Twojej ilości kwiecia, nie czuć, że czegoś brakuje
U mnie dobrze się czują ogrodowe hortensje, więc mam ich coraz więcej. U mnie za to słabiej rosną lilie. Lawendy i szałwie zupełnie nie dają sobie rady.

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 12:43, 23 lip 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękne lilie i kosmos ciekawy

Te lilie mają ciekawy kolor niby żółty ale nie do końca a z zewnątrz są jakby różowe.
Czekam jeszcze na białe i różowe trąbkowe, mam nadzieje że zakwitną bo sadzone w tym roku.

Kosmosy miały być pełne a są tylko nieco pełniejsze od zwykłych ale i tak ładne
Przedziwny Ogród 11:33, 23 lip 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Sliczne Lilie , róże, hortesje,floksy.. no piękne kolorowe lato

Zawsze lato kojarzyło mi się z ogromną ilością kolorów i kwiatów. Uwielbiam patrzeć na niestrudzone pszczoły i bąki, które przepychają się między płatkami kwiatów, by dotrzeć do nektaru. Na motyle, które są wisienką na torcie mojego ogrodu. A wszystko psują hałaśliwe szpaki, których jest setki jeśli nie tysiące.
Dziękuję za odwiedziny i tyle miłych słów
Pozdrawiam

Hortensjowo 10:42, 23 lip 2020

Do góry
Kokesz napisał(a)
Podjedź sobie do tej szkółki, to blisko, mają spory wybór, jeżówki też tylko nie pamiętam jakie odmiany. Były po 20zł
Nie pamiętam czy Ty czy Zuza Antracyt szukała świdośliwy, były w kilku odmianach po 15zl
Lilie sadziłam na ok 15 cm, na dół warstwa żwiru, ziemia przepuszczalna, powinny zakwitnąć we wrzesniu
Z karteczkami w sklepach trzeba uważać, bo są pomieszane, nawet w szkółce żurawki miały zamienione, dobrze, że są nakleki plant passport, tam jest prawidłowa nazwa.

Renatka, o jakiej szkółce piszesz? Już mnie korci na objazd po szkółkach!
Hortensjowo 10:37, 23 lip 2020

Do góry
Podjedź sobie do tej szkółki, to blisko, mają spory wybór, jeżówki też tylko nie pamiętam jakie odmiany. Były po 20zł
Nie pamiętam czy Ty czy Zuza Antracyt szukała świdośliwy, były w kilku odmianach po 15zl
Lilie sadziłam na ok 15 cm, na dół warstwa żwiru, ziemia przepuszczalna, powinny zakwitnąć we wrzesniu
Z karteczkami w sklepach trzeba uważać, bo są pomieszane, nawet w szkółce żurawki miały zamienione, dobrze, że są nakleki plant passport, tam jest prawidłowa nazwa.
Hortensjowo 10:17, 23 lip 2020

Do góry
Kokesz napisał(a)
Mnie się podoba. Też żółty jest delikatny, może dodaj go w innej części, będzie spójniej.

Delicious candy to taka żarówa, możesz dać jedną w innym miejscu. Delikatny żółty ma nachyłek Moonbeam.

No, muszę coś delikatnie zmodyfikować, żeby mnie rzucało na kolana
P.S. Odezwę się do Ciebie jak sadzić lilie
Dębowe zakątki 07:27, 23 lip 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Też mam taką, posadziłam i inne, ale coś nie za bardzo wychodzą z ziemi takie mikre. Czerwone, różowe, białe wszystkie ładne na tle ciemnych liści.
Czekam na dalie kołnierzykowe. Też bardzo ładne

Aniu bardzo kolorowo u ciebie. Lilie piękne, u mnie trochę opóźnienia ale nie mam ich za dużo mają dużo pąków. Za to lillie drzewiastą mam już bardzo wyrośniętą ok. 1,5 metra. Ale jak zwykle będzie kwitła jak mnie nie będzie.
Jeszcze chciałam odnośnie trawy Memory bardzo szybko rośnie. Mam 2 sezon i bardzo urosła.

Mój eM mówi, że bedę żyła i żyła bo masz pasję ogrodową.

Pozdrawiam

Dalie z ciemnymi listkami mam 2. Ciekawe i inne.Zawsze coś innego, nowego.
Kołnierzykową miałam 1.Ale nie wiem czy już kwitnie.
Elu, kolorowo to ja lubię.
Lilie kocham .Azjatki juz przekwitły i przeważanie teraz kwitną różne drzewiaste .A pachną z daleka cudnie
To twoje drzewiaste porosły wielkie. Może rożne. Ale też powyżej 1 m.

O to dobre wieści piszesz o trawie Memory.
Marzy mi się nad stawem. Może na drugi rok.
Najważniejsze to żyć w spokoju i zdrowiu.A pasja ogrodowa dodaje sił , energii i skrzydeł i radości

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 22:34, 22 lip 2020

Do góry
Piękne lilie i kosmos ciekawy
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 22:21, 22 lip 2020

Do góry
Kolejne lilie kończą ale nadal cieszą a zaczyna trąbkowa,pachnie cudnie.

Zaczynają jeżówki
Dębowe zakątki 22:12, 22 lip 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dziękuję.
Ale to prawda, KWIATY ZAWSZE NAM POPRAWIAJĄ HUMOR.
Nie tylko jeżówki rozkwitają dalie też

Też mam taką, posadziłam i inne, ale coś nie za bardzo wychodzą z ziemi takie mikre. Czerwone, różowe, białe wszystkie ładne na tle ciemnych liści.
Czekam na dalie kołnierzykowe. Też bardzo ładne

Aniu bardzo kolorowo u ciebie. Lilie piękne, u mnie trochę opóźnienia ale nie mam ich za dużo mają dużo pąków. Za to lillie drzewiastą mam już bardzo wyrośniętą ok. 1,5 metra. Ale jak zwykle będzie kwitła jak mnie nie będzie.
Jeszcze chciałam odnośnie trawy Memory bardzo szybko rośnie. Mam 2 sezon i bardzo urosła.

Mój eM mówi, że bedę żyła i żyła bo masz pasję ogrodową.

Pozdrawiam
Dębowe zakątki 07:33, 22 lip 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Lato bogate w kwitnienia. A liliowce, lilie i jeżówki uwielbiam
I kolorowo tez
U mnie też jeszcze nie wszystkie jeżówki rozkwitły

Już Ci chyba mówiłam, że masz narodową kolekcję liliowców. Wszystkie są piękne. Mnie urzekł ten cytrynowy. Cudowny kolor i ma takie zwiewne kwiaty. Czy on długo kwitnie? U mnie te z cienkimi płatkami kwitną dłużej niż te grube. Hostowisko też robi wrażenie. Działki ze stawem strasznie zazdroszczę.
Dębowe zakątki 07:13, 22 lip 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
U Ciebie bardzo pięknie, kwiatowo Jeszcze lilie i liliowce kwitną, a tu już dalie zaczynają U mnie w tym roku wszystko później niż w ubiegłym. Porównuję ze zdjęciami, to tak 2-3 tygodnie później.

Ewuś dziękuję.Lubię kolorowe ogrody i różne kwitnące rośliny.
Dalie zaczynają.I bardzo ubarwiają ogrody. Tych tez mam sporo w ogrodzie.
Różniej masz, to jest zaleta, bo dłużnej cieszysz się kwitnieniami niż my, niż ja.

Dębowe zakątki 07:00, 22 lip 2020

Do góry
GorAna napisał(a)
Ale letni, kolorowy zawrót głowy!
Bardzo energetycznie, tak lubię
Lilie, liliowce, jeżówki, róże, hosty, bardzo bogaty i różnorodny masz ogród Aniu

Aniu dziękuję .Lubię takie kolorowe ogrody.
Bogactwo bylin u mnie jest dość duże.
A kolory , kwiaty dają nam tej energii i radości dużo
Liliowce kwitną, lilie też , host mam duuużo .Jeżówki, dalie, hortensje zaczynają. I dalej będzie kolorowo

Liliowo i kolorowo:) 21:18, 21 lip 2020

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Tak , lilie to też moja słabość Tym bardziej, że poza wiosennym podsypaniem nawozu do cebulowych, praktycznie są bezobsługowe.
A jak często wykopujesz cebule Danusiu?
U mnie tak się rozrosły, że chyba muszę je w tym roku wykopać i ponownie posadzić.
Hortensje też urokliwe.
Och, te komary, dość mam tych bzyczących potworów

Nie zdąże wykopać bo mi je zjadają nornice Pomimo, że sadze do koszyczków no i przez to, też się nie rozrastają, ale mam do nich słabość.
Cieszę się , że zajrzałaś do mnie, musze zobaczyć Twoje lilie, ale zachwile chyba już padnę, pomimo emerytury jeszcze zajęta jestem pracą a sił coraz mniej. Pozdrawiam

Liliowo i kolorowo:) 20:55, 21 lip 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Nie mam magicznej siły do hortensji i wiem że u nas teraz jej nie dostanę. W przyszłym roku zaopatrzę się wcześniej. Przeglądam Twoje lilie i myślę: ta nie pachnie i ta też, a te to są pachnące.
U mnie przelatują deszcze, ale pod liliami było sucho po deszczu. Burze na szczęście nas omijają, za to komarów mam zatrzęsienie. Jak ruszę jakąś rośliną to wylatuje cała chmara wygłodniałych komarzyc.

No i teraz to już może też za pozno, oj tak pachną bardzo, dziwnie kwitną w tym roku bozawsze najpierw azjatyckie a potem te pachnące. Szkoda tylko, że teraz jak tak pachną to wieczorami posiedzieć w altanie się nie da z powodu komarów U mnie pierwszy raz mam tyle komarów i fruwającch mrówek, no i ślimaki, pędraki brrr. U nas leje co chwile.

Miliny dopiero zaczynają

Liliowo i kolorowo:) 20:45, 21 lip 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)

Danusiu ,
piękne masz lilie
… i te ko;pry
Ale widzę jeszcze jedną ślicznotkę
dalie
kolor bomba

Ciesze się, że się lilie podobają a jak pachną
Najwazniejsze, ze te dalie są niskie, większosc mi zjadły ślimaki, kilka zle posadziłam bo pomyliłam niskie z wysokimi, no cóż... teraz jest liliowo i kolorowo, bo i floksów mam bardzo dużo.

Dębowe zakątki 16:33, 21 lip 2020

Do góry
U Ciebie bardzo pięknie, kwiatowo Jeszcze lilie i liliowce kwitną, a tu już dalie zaczynają U mnie w tym roku wszystko później niż w ubiegłym. Porównuję ze zdjęciami, to tak 2-3 tygodnie później.
Zieleń, drewno i antracyt 12:21, 21 lip 2020

Do góry
Ależ piękne te lilie A czy one, psze pani, pachną ???
Moje kosmosy takie bardziej nieśmiałe jeszcze, ale mam zamiar pozwolić im wysiać się, gdzie tylko będą chciały, tak jak i werbenie. A co
Nóżce (i całej reszcie ) bardzo współczuję, zwłaszcza tego pieruńskiego swędzenia... Ja zawsze w takiej sytuacji posiłkuję się okładem z babki i - o dziwo - pomaga. Jednak warto mieć w ogrodzie trochę bałaganu
Ogród Basi 08:56, 21 lip 2020

Do góry
basia3012 napisał(a)

Pięknie. I te śliczne lilie.
Już sobie wyobrazam jak tam Ci cudnie pachną
Ogródek Ewy 22:35, 20 lip 2020

Do góry
GorAna napisał(a)
Ewa, ale piekne ubranka uszyłaś!
Zdolniacha z Ciebie
Liliami sie zachwycam
Muszę poszerzyć moją kolekcję
Pozdrawiam

Dzięki Aniu, coś trzeba robić żeby nie zwariować Po długiej przerwie usiadłam do maszyny, skorzystały też na tym i lalki i dzieciaki.
Lilie to ostatnie roślinki jakie zagościły w moim ogródku, są piękne i ten zapach.....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies