Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

W ogródku emerytki 22:03, 15 lip 2020

Do góry
Grażyno, to Was kolega zrobił w balona
Mnie denerwuje bus na podwórku, ale w takiej sytuacji wszystko bym do niego wrzuciła i wywiozła na wysypisko. Niech kolega szuka, jak się odnajdzie.

A lilie rzeczywiście wielkie i kolorowe
W ogródku emerytki 21:20, 15 lip 2020

Do góry
Danko, u mnie chociaż ogródka nic nie zasłania
Łączę się w bólu spowodowanego niepożądanymi widokami
Mnie wkurza bezsilność, bo najchętniej rozebrałabym te wraki na " składniki pierwsze" młotkiem
Na dodatek mam zajętą prawie połowę gospodarczego parteru rzeczami tego kolegi, są to maszyny i narzędzia i opony i ciuchy itd i brakuje mi miejsca dla nas

Halinko, lilie dziękują
Mam wczesne lilie i już przekwitają, będzie mi brakować ich widoku.
Muszę wreszcie kupić te późne.
Dębowe zakątki 21:11, 15 lip 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Aniu, ale apetyczny ten Twój serniczek
I liliowce, i lilie cudne Ja sobie już przeglądam oferty przedsprzedażowe jesiennych cebul i mam zamiar też parę liliowych dokupić.
Piękne lato u Ciebie

I taki był.I kwiatami
Teraz jest taki szczególny czas liliowcowy i liliowy .Uwielbiam go i ten zapach lilii drzewiastych .Umm
Ja ostatnio kupowałam z Anią-anpi tutaj https://sklep.cebulekwiatowe.pl/pol_m_Cebule-klacza-i-bulwy-_Lilia-Lilium-186.html.Ona dużo, ja dużo mniej.Ceny bardzo dobre.Cebulki duże.Szybka przesyła.
Lato jest piękne, kolorowe, radosne
Dziękuję

Ciemne liliowce

Ten inny

a ten jeszcze inny

Bella Lugosi

Liliowiec Night Beacon

W ogródku emerytki 20:41, 15 lip 2020

Do góry
Piękne masz lilie moje jeszcze nie kwitną .
Podmiejski ogródek 11:32, 15 lip 2020

Do góry
TAR napisał(a)
parzydło lesne ma definicje rosliny trującej ale do tej grupy mozemy zaliczyc również azalie, rodki, pierisy, cisy, wilczomlecze, zawilce, wawrzynki, konwalie, lilie i wiele innych, ktore rosna od lat w ogrodach. i jakos nie słychac o zatruciach

ostatnio ogólnie jakoś głośno się zrobiło o roślinach trujących.
A szczególnie zabójcze zrobiły się nagle tuje
Dębowe zakątki 11:26, 15 lip 2020

Do góry
Aniu, ale apetyczny ten Twój serniczek
I liliowce, i lilie cudne Ja sobie już przeglądam oferty przedsprzedażowe jesiennych cebul i mam zamiar też parę liliowych dokupić.
Piękne lato u Ciebie
Podmiejski ogródek 10:50, 15 lip 2020

Do góry
parzydło lesne ma definicje rosliny trującej ale do tej grupy mozemy zaliczyc również azalie, rodki, pierisy, cisy, wilczomlecze, zawilce, wawrzynki, konwalie, lilie i wiele innych, ktore rosna od lat w ogrodach. i jakos nie słychac o zatruciach
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 10:46, 15 lip 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Dorii, jaki ładny "roboczy" awatarek
Lilie cudniaste I w świetle słońca aż świecą

Dziękuję
Widać je z daleka nie tylko w słoneczny dzień.
Droga do spełnienia 08:57, 15 lip 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)

Kamila ,
Super rabata
kolor lilii i róży powalający
I to połącznie ,
Fajniutko to wyszło

dzięki lilie rosną na innej rabacie bo z różami przy swojej wysokosci nic z tego by nie było
chociaż połaczenie pomarańczu z bordo również mi się podoba
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 07:28, 15 lip 2020

Do góry
Dorii, jaki ładny "roboczy" awatarek
Lilie cudniaste I w świetle słońca aż świecą
Ogród prawie romantyczny 07:09, 15 lip 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
Chciałam pochwalić lawende ale jeszcze widzę lilie, tawulki, parzydło, różyczki....

Ogród prawie romantyczny 07:01, 15 lip 2020

Do góry
Chciałam pochwalić lawende ale jeszcze widzę lilie, tawulki, parzydło, różyczki....
Ogród prawie romantyczny 06:47, 15 lip 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Aguś pięknie ci kwitną róże.
I lilie i tawuły.
I te lawrndowe szpalery .Prześliczne.
Przepiękne widoczki

Dziękuję Aniu, w tym roku wszędzie pięknie kwitną róże i bardzo się cieszę, że u mnie też
Ogród prawie romantyczny 06:44, 15 lip 2020

Do góry
Helen napisał(a)
Ładne masz lilie, pamiętasz może odmianę tej ciemnoróżowej?

Kupiłam ją w tym roku na Gardenii, ale nazwy nie pamiętam. Sprawdzę jeszcze trochę później, czy zapisałam
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:58, 14 lip 2020

Do góry
Brawo za podejście U mnie też poskrzypka lilie zjadła, a resztę ślimaki dokończyły, poskrzypkę otrzepywałam, ale na ślimaki to już sypie bo bym ogrodu nie miała po tych zalaniach wcale.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:35, 14 lip 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Już ja przez,ez osiem lat na balkonie cuda miałam o rodków i róż na pniu po tulipany, irysy i lilie, clematisy, surfinia, nawet dwie tuje szmaragd, ale ubiegłe dwa sezony i temperatury jakie osiągał balkon załatwiły wszystko teraz się usiłuję polubić z lawendą i trawami. Trawy o ile mam swoje ulubione o tyle lawendą do mnie u mnie nie gada. I żeby nie było ona mnie też musi nie lubieć bo już druga sadzonka pada, więdnie po prostu nie wiem czy to grzyb czy za mokro ma przy tych deszczach. Ziemię z perlitem piaskiem i osmocote wymieszała jedne ok a dwie zdychają. A miały kwitnąć w lecie , 10 sztuka tylko dwie wypuszczają kwiatki reszta jak zaklęta stoi, a te co kupiłam z pączkami też nie zakwitną bo pączki zbrązowiała i zasychają. Więc może i Ty mi co doradzisz?

Ja lawendy w doniczkach nigdy nie miałam. Chyba, że tych takich szkółkowych Jak siewki sobie hodowałam

Drenaż dobry masz w tych doniczkach z lawendą??? Woda musi się prawie przelewać
Więcej piachu niż ziemi. Perlit nie wiem czy potrzebny, nigdy niczego takiego nie używałam Nawozów żadnych też lawendzie nigdy nie daję. Czasem popiół wiosną sypnę z kominka i tyle.
A może jakieś trefne te lawendy kupiłaś???
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:16, 14 lip 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Już ja przez,ez osiem lat na balkonie cuda miałam o rodków i róż na pniu po tulipany, irysy i lilie, clematisy, surfinia, nawet dwie tuje szmaragd, ale ubiegłe dwa sezony i temperatury jakie osiągał balkon załatwiły wszystko teraz się usiłuję polubić z lawendą i trawami. Trawy o ile mam swoje ulubione o tyle lawendą do mnie u mnie nie gada. I żeby nie było ona mnie też musi nie lubieć bo już druga sadzonka pada, więdnie po prostu nie wiem czy to grzyb czy za mokro ma przy tych deszczach. Ziemię z perlitem piaskiem i osmocote wymieszała jedne ok a dwie zdychają. A miały kwitnąć w lecie , 10 sztuka tylko dwie wypuszczają kwiatki reszta jak zaklęta stoi, a te co kupiłam z pączkami też nie zakwitną bo pączki zbrązowiała i zasychają. Więc może i Ty mi co doradzisz?

Ja nie pomogę, bo na tarasie mam cień, a żeby się nie męczyć kupiłam fejki z Ikea ( plastikowe roślinki), a do tego komarzyce ( już nie plastikowe), po sezonie wywalam na kompost
Kiedyś miałam chyba dalie w donicach to jakaś szarańcza przyleciała i mi je załatwiła
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:10, 14 lip 2020

Do góry
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 16:24, 14 lip 2020

Do góry
Roocika napisał(a)

Śliczne
Dorii dzwoniłaś o tego tulipanowca?

Lilie dziękują
Po tulipanowca nie dzwoniłam, na razie muszę posadzić te co mam. Musiałabym jeszcze wymyślić gdzie go posadzić. Jednak jakbym spotkała lokalnie dobrej cenie to bym brała.
Droga do spełnienia 12:08, 14 lip 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Piękne lilie, róże.
A ten szpaler z trawki śliczny. Co to za trawka ??

Aniu dzięi
ta trawa to kłosownica leśna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies