Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "skarpa"

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 01:00, 23 maj 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ależ ewoluujesz ogrodniczo! Brawo! Bardzo fajnie wyszła ta skarpa.

Rodkowi dokup towarzysza. Będzie im w grupie raźniej. Kocimiętka i trawy wg mnie tam nie pasują. Jeśli będzie tam sporo półcienia/cienia, to sprawdzą się funkie, paprocie, tawułki Arendsa, runianka.

Dziękuję Hania za dobre słowo.

Tak wiem, do rodka nic tam nie pasuje. Większość poleci na szczyt skarpy, ale nie wiem, czy szałwia nie mogła by zostac...
Generalnie tłoczno się zrobiło
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 20:39, 22 maj 2017

Do góry
Bardzo podoba mi się nawet częściowo zagospodarowana skarpa. Będzie ślicznie. I jestem za wielopniowym na górze .
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 18:44, 22 maj 2017

Do góry
Ależ ewoluujesz ogrodniczo! Brawo! Bardzo fajnie wyszła ta skarpa.

Rodkowi dokup towarzysza. Będzie im w grupie raźniej. Kocimiętka i trawy wg mnie tam nie pasują. Jeśli będzie tam sporo półcienia/cienia, to sprawdzą się funkie, paprocie, tawułki Arendsa, runianka.
Ogród z łezką II 17:53, 22 maj 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)

Skarpa skończona, nie patrzę na nią przynajmniej miesiąc

nie no co Ty wlasnie przez miesiac sie patrz a potem nie
Zielony zielonym pogania :) 14:02, 22 maj 2017

Do góry
Toszka napisał(a)

Musicie liczyć się z tym, że owa skarpa, po nawiezieniu ziemi w dwa lata się obnizy, bo ziemia osiądzie.

Dokładnie tak, i to sporo niestety. U mnie po zimie ziemia na zakopanej wiosną zeszłego roku butli na gaz siadła tak ogromnie, że powstał niemal basen
Ogród z łezką II 09:29, 22 maj 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Kasiu pięknie kwitną te azalijki i ta drzewiasta- okrywasz ją na zimę, pytam z ciekawości mam nadzieję, że udało się skarpę dokończyć z plewieniem

Azalie się rozkręcają I chyba jeszcze jedną wielkokwiatową kupię, na tą nową rabatę.
Nie okrywam drzewiastej. Miałaby więcej pąków (wykształciła 6 w trzecim roku u mnie od maleńkiej sadzonki, 3 teraz w maju zmarzły), ale mój pies zimą wziął ją za sterczący patyk i delikatnie mówiąc...ogryzł...

Skarpa skończona, nie patrzę na nią przynajmniej miesiąc
Zielony zielonym pogania :) 06:51, 22 maj 2017

Do góry
Frezja dobrze razi, duża sporo donica i zakop, to nie będzie się nagrzewać od słońca.

Musicie liczyć się z tym, że owa skarpa, po nawiezieniu ziemi w dwa lata się obnizy, bo ziemia osiądzie.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 23:19, 21 maj 2017

Do góry
sylwik69 napisał(a)
Ale fajnie wyszła skarpa jak obsadzisz lawendą i trawami będzie pięknie! spóźnione urodzinowe życzenia wszystkiego najlepszego Asia prezenty praktyczne uwielbiam i tylko się cieszyć z takich przyjaciół

Dziękuję Kochana!!! Bardzo mi miło
Zielony zielonym pogania :) 18:48, 21 maj 2017

Do góry
Wiata też inaczej już wygląda, nawieźliśmy i wyrównaliśmy ziemię, z jej prawej strony zyskaliśmy fajny placyk ale też i małą skarpę(na zdjęciu nie widać - skarpa jest przy słupkach wiaty)

Ogólnie bardzo nam się podoba.

Tylko mam mały problem. Musiałam wykopać swoją magnolię z miejsca obok placu zabaw no i muszę znaleźć dla niej nowe miejsce. Na razie nie mam zaplanowanych rabat i tu jest problem. Nie chcę sadzić na chybił trafił ale szkoda mi rośliny. Jak myślicie czy na tym placyku obok wiaty było by ok? W sumie planuję tam taką przestrzeń "roboczą" więc myślałam raczej o trawniku ale tam nie miała by konkurencji...
Zielony zielonym pogania :) 18:38, 21 maj 2017

Do góry
Tutaj ma być murek tak jak na projekcie Asi

Skarpa przechodzi na tył domu

I skarpa z tyłu - wypłaszczona do granic możliwości
Początkowo sięgała do pierwszego komina od oczyszczalni ścieków, teraz do trzeciego. Nie sądziłam że jest tak wysoko
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 18:23, 21 maj 2017

Do góry
Ale fajnie wyszła skarpa jak obsadzisz lawendą i trawami będzie pięknie! spóźnione urodzinowe życzenia wszystkiego najlepszego Asia prezenty praktyczne uwielbiam i tylko się cieszyć z takich przyjaciół
Stylowe Nordowisko 13:04, 21 maj 2017

Do góry
Witam piekne foty szczegolnie te z sniegiem. Oj oszalala ta wiosna. Snieg jednak tulipanom jak widac krzywdy nie zrobil. U nas sniegu w maju nie bylo ale -5 i wyzej wszystkie krzaki pomarzly. Oplakany stan bzow.

Co zauwazylam ze masz na dzialce kiepska ziemię. Ale wrzosy, lawendy, trawy swietnie rosna.
Skarpa ladnie ppmyslana.

Pozdrawiam
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 06:31, 21 maj 2017

Do góry
Dospać nie mogę z przepracowania więc buszuję u Ciebie od rana I z podziwu wyjść nie mogę nad Twoimi kwiatami, roślinami. Wiesz, masz piękny ten wiosenny ogród i klimat taki jak jak lubię. Cudowne zdjęcia. Konwalie w niezapominajkach - napatrzeć się nie mogę. A ile masz odmian orlików! Dopiero teraz odkąd je mam u siebie zaczęłam doceniać ich urodę. Iryski też urocze. I jak tak patrzę na Twój ogród to skręca mnie z żalu że mam taki "ograniczony" ogród
Skarpa wygląda coraz fajniej, jeszcze poczekaj rok, dwa i nie będzie miejsca by tam cokolwiek dosadzać
Miłej niedzieli Reniu
Nowocześnie z różAnką :D 14:21, 19 maj 2017

Do góry
Aaa. No i zapomniałam o drugiej stronie tarasu. Z jednej strony tarasy, a z drugiej skarpa - to będzie kiepsko wyglądało.
W zgodzie z naturą 17:58, 18 maj 2017

Do góry
Ciekawie obsadzona skarpa

Zawilec wielkokwiatowy, gatunek chroniony

Powojnik bez nazwy

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 23:52, 17 maj 2017

Do góry
kamcia napisał(a)
Pięknie się robi. Całkiem inaczej ta skarpa wygląda.

Big thank you!
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 23:23, 17 maj 2017

Do góry
Pięknie się robi. Całkiem inaczej ta skarpa wygląda.
Słoneczny Ogród 14:04, 17 maj 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Daria a skąd te kamienie? Skarpa nieźle się zapowiada. To są azalie w tych kamieniach? Ładnie wyglądają. A kaliny Ci zazdroszczę.Widziałaś moją.

Kamienie cały czas gromadzę, białe łupane są z murów starej chaty ale ciiii jeżdżę po nie 3km.
Tak to są azalie, dopiero zaczynają. Dodaję zdjęcia sprzed kilku dni, potem zrobie nowe będą bardziej rozkwiecone.
Nie zazdrość mi kaliny przestań bo mi mszyce zjedzą i będzie na Ciebie
Widziałam Twoją, młoda jest jeszcze , urośnie wielka nim się obejrzysz
Później na spokojnie pokarzę Ci porównanie sprzed kilku lat

Słoneczny Ogród 14:57, 16 maj 2017

Do góry
Daria a skąd te kamienie? Skarpa nieźle się zapowiada. To są azalie w tych kamieniach? Ładnie wyglądają. A kaliny Ci zazdroszczę.Widziałaś moją.
Nowocześnie z różAnką :D 12:53, 15 maj 2017

Do góry
Lulilaj napisał(a)
Hej Aniu
Świetnie wygląda ten żagiel
Czy wokół tarasu jest niewielka skarpa?

żagiel polecam jeśli pasuje do otoczenia
moje skarpy, początkowo miałam je zostawić luźno ze tak powiem i tylko kancik robić ale pod wpływem O. zrobilismy taki mały murek oporowy z palisadek
było tak

a potem

dzięki palisadom skarpy się wy-płaszczyły, jest o wiele lepiej.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies