Tak wiem, do rodka nic tam nie pasuje. Większość poleci na szczyt skarpy, ale nie wiem, czy szałwia nie mogła by zostac...
Generalnie tłoczno się zrobiło
Ależ ewoluujesz ogrodniczo! Brawo! Bardzo fajnie wyszła ta skarpa.
Rodkowi dokup towarzysza. Będzie im w grupie raźniej. Kocimiętka i trawy wg mnie tam nie pasują. Jeśli będzie tam sporo półcienia/cienia, to sprawdzą się funkie, paprocie, tawułki Arendsa, runianka.
Azalie się rozkręcają I chyba jeszcze jedną wielkokwiatową kupię, na tą nową rabatę.
Nie okrywam drzewiastej. Miałaby więcej pąków (wykształciła 6 w trzecim roku u mnie od maleńkiej sadzonki, 3 teraz w maju zmarzły), ale mój pies zimą wziął ją za sterczący patyk i delikatnie mówiąc...ogryzł...
Skarpa skończona, nie patrzę na nią przynajmniej miesiąc
Wiata też inaczej już wygląda, nawieźliśmy i wyrównaliśmy ziemię, z jej prawej strony zyskaliśmy fajny placyk ale też i małą skarpę(na zdjęciu nie widać - skarpa jest przy słupkach wiaty)
Ogólnie bardzo nam się podoba.
Tylko mam mały problem. Musiałam wykopać swoją magnolię z miejsca obok placu zabaw no i muszę znaleźć dla niej nowe miejsce. Na razie nie mam zaplanowanych rabat i tu jest problem. Nie chcę sadzić na chybił trafił ale szkoda mi rośliny. Jak myślicie czy na tym placyku obok wiaty było by ok? W sumie planuję tam taką przestrzeń "roboczą" więc myślałam raczej o trawniku ale tam nie miała by konkurencji...
Tutaj ma być murek tak jak na projekcie Asi
Skarpa przechodzi na tył domu
I skarpa z tyłu - wypłaszczona do granic możliwości
Początkowo sięgała do pierwszego komina od oczyszczalni ścieków, teraz do trzeciego. Nie sądziłam że jest tak wysoko
Ale fajnie wyszła skarpa jak obsadzisz lawendą i trawami będzie pięknie! spóźnione urodzinowe życzenia wszystkiego najlepszego Asia prezenty praktyczne uwielbiam i tylko się cieszyć z takich przyjaciół
Witam piekne foty szczegolnie te z sniegiem. Oj oszalala ta wiosna. Snieg jednak tulipanom jak widac krzywdy nie zrobil. U nas sniegu w maju nie bylo ale -5 i wyzej wszystkie krzaki pomarzly. Oplakany stan bzow.
Co zauwazylam ze masz na dzialce kiepska ziemię. Ale wrzosy, lawendy, trawy swietnie rosna.
Skarpa ladnie ppmyslana.
Dospać nie mogę z przepracowania więc buszuję u Ciebie od rana I z podziwu wyjść nie mogę nad Twoimi kwiatami, roślinami. Wiesz, masz piękny ten wiosenny ogród i klimat taki jak jak lubię. Cudowne zdjęcia. Konwalie w niezapominajkach - napatrzeć się nie mogę. A ile masz odmian orlików! Dopiero teraz odkąd je mam u siebie zaczęłam doceniać ich urodę. Iryski też urocze. I jak tak patrzę na Twój ogród to skręca mnie z żalu że mam taki "ograniczony" ogród
Skarpa wygląda coraz fajniej, jeszcze poczekaj rok, dwa i nie będzie miejsca by tam cokolwiek dosadzać
Miłej niedzieli Reniu
Kamienie cały czas gromadzę, białe łupane są z murów starej chaty ale ciiii jeżdżę po nie 3km.
Tak to są azalie, dopiero zaczynają. Dodaję zdjęcia sprzed kilku dni, potem zrobie nowe będą bardziej rozkwiecone.
Nie zazdrość mi kaliny przestań bo mi mszyce zjedzą i będzie na Ciebie
Widziałam Twoją, młoda jest jeszcze , urośnie wielka nim się obejrzysz
Później na spokojnie pokarzę Ci porównanie sprzed kilku lat
żagiel polecam jeśli pasuje do otoczenia
moje skarpy, początkowo miałam je zostawić luźno ze tak powiem i tylko kancik robić ale pod wpływem O. zrobilismy taki mały murek oporowy z palisadek
było tak
a potem
dzięki palisadom skarpy się wy-płaszczyły, jest o wiele lepiej.