Malutki pod lasem
20:56, 17 kwi 2020
A dzisiaj jak już oderwałam ucho od telefonu, a oczy od monitora, to zabrałam się za małe roszady. Uznałam, że na starych, pierwszych rabatach mam za dużo fal... No i jak tu zrobić, żeby było w miarę spójnie? Poleciałam na prosto, bo wydaje mi się, że linie proste z kołami zaprojektowanymi przez Makadamię będą ok.
Więc fala, która obecnie mnie najbardziej wkurzała, bo jak zdalnie pracuję przy stole w jadalni, to przez okno ją widziałam, została wyprostowana, najpierw sznurkiem
Później zerwałam darń, a na koniec zaczęłam przekładać kostki
Wydaje mi się, że fajnie będzie. Jest równolegle do chodnika pod domem. M wyszedł na chwilę jak byłam w trakcie i nawet nic już nie mówi o trawniku, bo sam widzi, że to walka z wiatrakami bez nawadniania. Sam stwierdził, że tam kiepsko trawa rosła pod tą wierzbą i źle się kosiło tą falę
Nie zdążyłam dokończyć, ale już mało zostało
Jutro będę finiszować 
A plan mam też taki, te wszystkie bergenie stamtąd wykopię, dwa berberysy kolumnowe też. Wsadzę tam pięć sztuk anabelle, bo obecnie jedna rośnie tam obok samotnie, to zostanie przesadzona lekko i dostanie towarzystwo, Angelika podpowiedziała mi, że jak jest mało miejsca, to żeby nie wchodziły na tuje wbiję dwa paliki i dyskretnie podeprę je na czarnej gumce
Będą dość blisko brzegu rabaty, ale w nogi dostaną te bergenie, żeby wiosną nie było zupełnie łyso 
Berberysy wykorzystam na innej rabacie, ale najpierw tam muszę też tetrisy pourządzać
Więc fala, która obecnie mnie najbardziej wkurzała, bo jak zdalnie pracuję przy stole w jadalni, to przez okno ją widziałam, została wyprostowana, najpierw sznurkiem
Później zerwałam darń, a na koniec zaczęłam przekładać kostki
Nie zdążyłam dokończyć, ale już mało zostało
A plan mam też taki, te wszystkie bergenie stamtąd wykopię, dwa berberysy kolumnowe też. Wsadzę tam pięć sztuk anabelle, bo obecnie jedna rośnie tam obok samotnie, to zostanie przesadzona lekko i dostanie towarzystwo, Angelika podpowiedziała mi, że jak jest mało miejsca, to żeby nie wchodziły na tuje wbiję dwa paliki i dyskretnie podeprę je na czarnej gumce
Berberysy wykorzystam na innej rabacie, ale najpierw tam muszę też tetrisy pourządzać