Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród bez reguł 14:27, 25 lut 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)

A lilię candidum mam jedną i dokupiłam do towarzystwa, bo w stipie ona mnie rozwala

ależ to cudownie wyglada
Ogródeczek pod Krakowem 14:14, 25 lut 2020

Do góry
Zakręcony ogród 14:10, 25 lut 2020

Do góry
anna_t napisał(a)
to moze powiększ tą rabate aż do tych płyt?one są w taki łuk i tym łukiem pojedź pod taras. Masz możliwość fotki z góry z piętra jakiegoś?

Ania z piętra to może być problem bo mam dom parterowy

Ale właśnie pomyślałam, żeby ten łuk tutaj wyprostować o tak :

Co wy na to ? Za bardzo kombinuję ?

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:03, 25 lut 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Moim zdaniem trzeba włączyć w tę rabatę drzewo, które jest tam dalej. Taka urwana źle wygląda.

Jak to się ma do całości ogrodu, zrób rzut z góry całości.

Teraz to maleństwo co jest obecnie to naprawdę źle wygląda. Na ostatnim zdjęciu zaznaczyłam z oddali, które to miejsce. Danusiu tam gdzie narysowałaś żółte drzewka mam świerki serbskie. To drzewo to orzech i pewnie będzie kiedyś duży. Myślałam aby połączyć to miejsce z małym placem zabaw, ławeczką, może w tą stronę pójść aby znowu nie przerabiać, jak myślisz? Miejsce wybrałam ze względu lubianą część z tyłu działki i mieszane słońce z cieniem bo w lewo od aktualnej rabatki drzewa to patelnia latem. Ładne kolorki roślin wybrałaś To wiśniowe drzewko powtorzylabym w całym ciągu.Teraz jest cała strona i widac jaki potencjał
Zakręcony ogród 13:56, 25 lut 2020

Do góry
DorKa napisał(a)
Ja wiedziałam, że tak będzie Jak w dominie, planując jedno wali się drugie i tak bez końca

Jeżeli zrobię nową rabatę pod tarasem to jak to się będzie miało do żwirowej ? Bez sensu..
Ta żwirowa wówczas do zmiany lub zamiany na korę. I kształem też nie będzie pasowało.

W ogóle to wejście z kamieniami bez sensu. Moja demolka wlatując na ogród skutecznie rozwala te kamienie. Nie sprawdzają się tutaj

Płotek mam nadzieję zniknie jeszcze w tym roku jak bramę nareszcie zamontujemy ( póki co musi nabrać mocy urzędowej więc nie należy się nim sugerować .

to moze powiększ tą rabate aż do tych płyt?one są w taki łuk i tym łukiem pojedź pod taras. Masz możliwość fotki z góry z piętra jakiegoś?
Moja działka na Dębowym Lesie 13:50, 25 lut 2020

Do góry
kwanso

O takie właśnie liliowce idealnie by mi pasowały o ogrodu.
Zieleń, drewno i antracyt 13:48, 25 lut 2020

Do góry
Czy to może być mikołajek? W zeszłym roku dałam do przechowalnika takie zdechłe sadzonki i myślałam, że się nie obudzą wiosną.

To na 100% jest mikołajek.
Fajny miałaś spacerek w słoneczku, u mnie znowu leje i wieje.
Zieleń, drewno i antracyt 13:43, 25 lut 2020

Do góry
Pod grujecznikiem mam Tulipany turkiestańskie i Szachownice lisie grono.
Te pierwsze mi się wysiały a drugie podwoiły ilość. Strasznie się cieszę, bo bardzo mi tam pasują

Koniec spaceru
Zieleń, drewno i antracyt 13:37, 25 lut 2020

Do góry
Słońce dzisiaj na zmianę z deszczem, marcowa pogoda.
Zrobiłam obchód z kawą i znalazłam kilka nowych kwiatków
Lubie to zestawienie kolorystyczne, mam je powtórzone pod kilkoma owocowymi. Ciemniejsze fioletowe dopiero przebijają się przez ziemię, łączka krokusowa też się nie spieszy.

W takiej fazie lubię przebiśniegi najbardziej. Wydaje mi się, że nalazłam między nimi trochę siewek dzwonka brzoskwiniolistnego

Czy to może być mikołajek? W zeszłym roku dałam do przechowalnika takie zdechłe sadzonki i myślałam, że się nie obudzą wiosną.

Ogród bez reguł 13:22, 25 lut 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

Yyymmmmm coś pięknego Asiul a tam z tyłu po prawej czai się jeżówka ..jaka ?
Och, jakie oczko Wszędzie te jeżówy wypatrzy
To jest Amazing Dream. Na szybko znalazłam tylko takie fotki z lipca

Ogród bez reguł 13:03, 25 lut 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)

Hahaha, ja też tak wyglądam zaraz po obudzeniu Jeszcze trzymam w łapkach kubek kawy Daj spokój, ma dziewczyna czas, wiosna dopiero w drodze... chociaż... zaraz coś pokażę...

Te martagony chodziły za mną od paru sezonów, jakoś nie miałam śmiałości... A lilię candidum mam jedną i dokupiłam do towarzystwa, bo w stipie ona mnie rozwala

Yyymmmmm coś pięknego Asiul a tam z tyłu po prawej czai się jeżówka ..jaka ?
Podmiejski ogródek 12:42, 25 lut 2020

Do góry
TAR napisał(a)

na swoj taras 13m2 plus schody, plus czoła podestu przez 2 sezony zuzyłam baniaczek 2,5 l. Pierwszy sezon malowany 2-krotnie. Produkt bardzo wydajny. Choc zamiast lazury lepszy mi sie wydaje barwiony olej.

O, to mi na pewno więcej nie będzie trzeba.

DorKa napisał(a)

Dlaczego co rok lista prac do wykonania się wydłuża zamiast skracać ?
Coś tu nie gra

Jedna z niewyjaśnionych tajemnic wszechświata

antracyt napisał(a)

Ten podest chciałabyś dać pod całą powierzchnię - łącznie z dziecięcymi huśtawkami i linami? Bo tak się zastanawiam - czy Twoje chłopaki często z huśtawek spadają?

Tak. Na całą. I tak się boję, że spadając uderzą o krawężnik. Drewno bezpieczniejsze.
Ogród Nebel 12:32, 25 lut 2020

Do góry
Jest już coraz cieplej, dzisiaj próbowałam zrobić nieco porządków w ogrodzie. Na dłuższą pracę jest jeszcze nieco za zimno, ale i tak udało mi się sporo zrobić.

Ciemierniki to rośliny, które sprawiają, że w moim ogrodzie nieomal przez cały rok coś kwitnie.

A to już kwiaty wiosenne - przed zrobieniem porządków

I po...
Ogród bez reguł 12:25, 25 lut 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Te mieczyki cudownie pachną. Będzie kwiatowy, kwitnący, pachnący ogród. Skąd wiesz, że to matka Królowa Trzmielowa?

Ooo, to pachnienie to cieszy mnie bardzo A trzeba je wykopywać na zimę?

Czytałam, że zimę przeżywa tylko zapłodniona królowa, która wiosną zaczyna się rozmnażać i daje początek całemu nowemu pokoleniu. I rzeczywiście, zauważyłam, że jest większa niż normalne trzmiele. A jesienią widywałam sporo martwych owadów, jakby faktycznie zamierały...
O tej porze wyłażą z norek królowe i grzeją się na słonku, szukając pożywienia. Coś w tym roku szybciej o jakieś 3 tyg.

marzec 2019
Ogród bez reguł 12:23, 25 lut 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Nie wiem, czy ktoś już się chwalił - forsycje

Ja się nie chwaliłam, bo w ogrodzie ich nie mam, ale pod szkołą córki już są w tej samej fazie
Zakręcony ogród 12:23, 25 lut 2020

Do góry
DorKa napisał(a)

Jeżeli zrobię nową rabatę pod tarasem to jak to się będzie miało do żwirowej ? Bez sensu..
Ta żwirowa wówczas do zmiany lub zamiany na korę. I kształem też nie będzie pasowało.

Nic się nie wali i nie psuje. Nie panikuj

Tak jak do tej pory żwirowa dochodziła do tarasu, tak teraz będzie dochodziła do rabaty.
Jeśli żwir się nie sprawdza, to przy najbliższej okazji wymienicie go na coś trwalszego. Co jest po drugiej stronie bramy. Czy nie kostka? To ją po prostu pociągniecie dalej, zachowując dotychczasowy kształt przejścia.

Natomiast nie wierzę, że ta nowa rabata będzie miała 60 cm głębokości. Tam jest na pewno więcej miejsca. Zmierz no dokładnie, w jakiej odległości jest taras od krawędzi budynku.
Na 60 cm to żurawki se możesz posadzić, a nie buka płaczącego
Zakręcony ogród 11:56, 25 lut 2020

Do góry
Ja wiedziałam, że tak będzie Jak w dominie, planując jedno wali się drugie i tak bez końca

W ogóle to wejście z kamieniami bez sensu. Moja demolka wlatując na ogród skutecznie rozwala te kamienie. Nie sprawdzają się tutaj

Płotek mam nadzieję zniknie jeszcze w tym roku jak bramę nareszcie zamontujemy ( póki co musi nabrać mocy urzędowej więc nie należy się nim sugerować .

Przerabianie ogródka pod swój gust 11:49, 25 lut 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Moje nowe püojemniki czekaja na dalie i sie zastanawiam, czy od srodka czyms zabezpieczyc przed wilgocia`?

Kasiu, ta blacha i tak skoroduje po kilku sezonach, jest dość cieńka. Też mam takie, z takiej blachy.

Świetne zakupy!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies