ooo fajny przepis lubię takie proste sałatki, niby proste a smaczne. Ostatnio zajadam się brokułem polanym sosem jogurt gecki z solą i czosnkiem, posypane prażonym slonecznikiem PYCHA
witaj! widzę że zaintrygowalaś wszystkich skrzyniami. Nie wiem dlaczego ale już po wstępię domyślałam się, że to bedzie skrzyniowy warzywnik coraz więcej osób zakłada go własnie w skrzyniach. Gdybym przy domu miała więcej ziemi napewno też bym się zdecydowała na taki ładny warzywniaczek.
Dzięki za odwiedziny No właśnie wielu z moich sąsiadów chyba widząc efekty, też planuje takie ogródki.
Na początku byli sceptyczni...))))
Z Białegostoku
A rodzinę mam też w Łomży (ojciec chrzestny z rodziną) i okolicach Jeżowego.... więc sentymentalnie jestem związana z Podlasiem... a z wyboru z Rzeszowszczyzną... dlatego śmieje sie, że ze mnie lepsza rzeszowianka niz z tych urodzonych, bo ja z wyboru, a oni z musu
haha to koniecznie musisz mnie odwiedzić jak bedziesz w okolicy trzech moich chlopaków rodzonych jest w Białym
czosnki reklamowałam, były na liście wysyłkowej, okazało się, że już gigantów nie mają wiec wziełam inne fioletowe. nie powiem dosłali , ale nawet słowa przepraszam nie usłyszałam. Teraz też napisałam, pewnie że mogę udowodnić chociażby waga przesyłki, o ile 5 cebulek ciężko wychwycić na wadze, to 50 już jak najbardziej...
myślałam, że dzisiaj skończe sadzenie, bo od soboty u nas mróz brrrrr
Z Białegostoku
A rodzinę mam też w Łomży (ojciec chrzestny z rodziną) i okolicach Jeżowego.... więc sentymentalnie jestem związana z Podlasiem... a z wyboru z Rzeszowszczyzną... dlatego śmieje sie, że ze mnie lepsza rzeszowianka niz z tych urodzonych, bo ja z wyboru, a oni z musu
hehehe mimo że śmieciuchy to urokliwe co do cebul to tylko narcyzy mi nie wyszły, ale wiem dlaczego, posadziłam je za głęboko . Wszystkie inne cebule wyszły i kwitły.
Mam nadzieję, że w tym roku będzie tak samo
dzisiaj mialam sadzic ostatnie cebule. Zamówiłam je w niedziele. Dzisiaj była okropna pogoda, zimno, dżdżyście, ale ja dzielnie przygotowywałam się do wyjścia , otwieram kartona a tam zonk. Brakuje 50 angelique. Wkurzyłam się bo w poprzednim zamówieniu nie dostałam czosnków... nic wcześniej nie pisałam bo pomyślalam, że każdemu może zdarzyć się pomyłka, ale dwa razy z rzędu? nie wiem czy w poprzednich zamówieniach czegoś nie brakowało... były duże kartony a ja nie liczylam czy się zgadza... posadziłam to co dostałam