Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Domi 14:42, 26 paź 2012

Marzena2007 napisał(a)

A ja kupuję już tylko Mój Piękny Ogród, Magnołia mi jakoś nie pasuje, ale dla ogrodu Dominiki i stroisza Danusi warto
Gorące gratulacje i liczymy na piękną sesję w Werandzie a może Dom/Dobre & Wnetrze nakład rozszedłby się w ekspresowym tempie

No teraz to już odleciałaś w kosmos Marzenko Wiadziałam zdjęcia Twoich wnętrz w innym wątku i to u Ciebie powinna zagościć ekipa z Dom/Dobre & Wnetrze. Kiedy napiszę do Redakcji donos na Ciebie zaznaczę, żeby sesja odbyła się koniecznie w lecie, kiedy masz na tarasie swoje kanapy, poduchy i donice.
Domi 14:46, 26 paź 2012

kasik778 napisał(a)

Niesamowite barwy Dominiczko, widzę, że świetnie godzisz i macierzyństwo i ogrodnictwo. Wszystko takie zadbane, równiutko przycięte i uporządkowane.

Staram się pogodzić wszystko, mój M. dużo też pomaga. W tym roku nie mieliśmy czasu na profilaktyczne opryski i kilka roślin jest poszkodowanych; mam jednak nadzieję, że na wiosnę ładnie odbiją.
Duże ułatwienie pracy stanowią angielskie narzędzia kupione w sklepie Danusi. Nożyce do cięcia obrzeży trawnika są REWELACYJNE! W zeszłym roku zrobiłam kancik i zaraz wszystko od nowa zarosło.A w tym roku zrobiłam raz kancik i co 2-3 koszenie trawnika oblatuję obwódkę z kostki z tymi nożycami i jest pięknie. Trochę tych obwódek mam, a w 30 minut robię cały ogród i nie muszę się w ogóle schylać. Później tylko zbieram te resztki trawy (lub nie, jeśli nie ma tego dużo lub nie zostało na kostce tylko wpadło w kancikowy rowek) i już.
W tym roku kupiłam też nożyce elektryczne, dzięki którym szybko ciacham to, z czym wcześniej dłuugo się bawiłam sekatorem. Brak czasu zmusił mnie do zakupu porządnych narzędzi ułatwiających pracę i jestem z nich bardzo zadowolona.Nie żałuję żadnej wydanej złotówki.

no właśnie mi bardzo brakuje porządnych narzędzi, do tej pory z tych dobrych i niezawodnych mam sekator fiskars i jest to firma godna polecenia, resztę trzeba kupić, może zimą coś się uda, np pod choinkę

To jest najlepszy sposób. Ja dostałam te nożyce do trawy w ramach prezentu urodzinowego. Rodzinka złożyła się i mam super sprzęt.
Domi 14:50, 26 paź 2012

KasiaWB napisał(a)
fajnie zobaczyć Twój ogród w Magnolii powinni poświęcić mu więcej miejsca bo jest piękny Pozdrawiam

Dzięki Kasiu, Ładnych ogrodów jest mnóstwo, co najwyraźniej widać na Ogrodowisku, nie da się o wszystkich napisać. Pozdraewiam również.
Domi 14:51, 26 paź 2012

asc napisał(a)
Wybieram z musu wersję dla zapracowanych... ale naprawdę z miła chęcią poczytam obrazki
I do obrazków starszych na pewno wrócę... cebulowe nasadzenia mnie bardzo zaintrygowały i spodobały się Gdybym byłą tu wcześniej na pewno bym inaczej posadziła cebule w tym roku.... ale c otam.... u mnie będzie po prostu inaczej.. po mojemu Kolorowo i szalenie... ogród to odzwierciedlenie naszego charakteru.... Natury nie oszuka ....

Za rok zrobisz sobie inaczej. Faktycznie ogród odzwierciedla nasz charakter. Coś w tym jest.
Madzenka 07:47, 27 paź 2012

Domi napisał(a)

Domi, Twój ogród zachwyca o każdej porze roku!!! PRAWDZIWE PIĘKNO!!!
Gratuluję sesji w Magnolii, choć uważam, że zmarnowali taki wspaniały materiał ucinając zdjęcia... Niemniej jednak i tak pozostaję wierną fanką!!! Jak Ty to robisz, że znajdujesz czas na ogród przy tylu obowiązkach macierzyńskich? No bo tak dopieszczonych rabatek i trawnika nie można mieć siedząc w domu z założonymi rękami Naprawdę podziwiam!

Dzięki Aga. No staram się nadrabiać w weekendy albo gdy Marta śpi w dzień.Z tym ostatnim jest jednak coraz gorzej, bo snu w dzień jest już coraz mniej. Jakoś jeszcze daję radę ogarnąć dziecko, dom i ogród. Zastanawiam się jednak czy dam radę przy dwójce dzieci....

Czy ja dobrze interpretuję ostatnie zdanie?????
A Magnolię kupiłam i wszystko obejrzałam piekne zdjęcia pieknego ogrodu, mam nadzieję, że z większą sesją w środku numeru Twój ogród też się pojawi
ana_art 07:57, 27 paź 2012

Marzena2007 napisał(a)

Domi, Twój ogród zachwyca o każdej porze roku!!! PRAWDZIWE PIĘKNO!!!
Gratuluję sesji w Magnolii, choć uważam, że zmarnowali taki wspaniały materiał ucinając zdjęcia... Niemniej jednak i tak pozostaję wierną fanką!!! Jak Ty to robisz, że znajdujesz czas na ogród przy tylu obowiązkach macierzyńskich? No bo tak dopieszczonych rabatek i trawnika nie można mieć siedząc w domu z założonymi rękami Naprawdę podziwiam!

Dzięki Aga. No staram się nadrabiać w weekendy albo gdy Marta śpi w dzień.Z tym ostatnim jest jednak coraz gorzej, bo snu w dzień jest już coraz mniej. Jakoś jeszcze daję radę ogarnąć dziecko, dom i ogród. Zastanawiam się jednak czy dam radę przy dwójce dzieci....

Czy ja dobrze interpretuję ostatnie zdanie?????
A Magnolię kupiłam i wszystko obejrzałam piekne zdjęcia pieknego ogrodu, mam nadzieję, że z większą sesją w środku numeru Twój ogród też się pojawi

hihihihteż o ym pomyślałąm , ale nie brnełam w zapytania Dominiko mogę Ci powiedzieć, że dasz radę
kasik778 08:39, 27 paź 2012

przy dwójce dwa razy więcej zabawy ja mam wrażenie, że moje jedno dziecko robi za co najmniej piątkę, bo jest wszędzie w tym samym czasie
Milka 10:39, 27 paź 2012

I ja chyba dobrze interpretuję?
Gratuluję ujęć w Magnoli
Milka 10:40, 27 paź 2012

P.s, dziękuję za odpowiedź w sprawie nożyc
Mala_Mi 10:55, 27 paź 2012

Ależ kobiety dociekliwe