Hortensjowo
11:12, 16 kwi 2020
Moim skromnym zdaniem to co planujesz to Ci się tam absolutnie nie zmieści.
Jeżeli masz tam trochę więcej niż metr szerokości w głąb rabaty to przed cisami możesz posadzić albo miskanta albo hortensję, dwie te rośliny jedna za drugą nie wejdą. Na długości 3 metrów na upartego dasz radę upchać 3 rośliny np. dereń, miskant i hortensja, ale to na upartego - będzie bardzo gęsto.
W jakiej odległości od cisów rośnie judaszowiec? I co to za odmiana, w sensie jak szeroki i wysoki będzie?
Ja bym przede wszystkim zastanowiła się co zrobić z tymi wielkimi cisami bo one sprawiają wrażenie ciężkiego kloca i co byś nie posadziła przed nimi będzie sprawiało wrażenie małej pitki. Jak wysokiej przesłony potrzebujesz w tym miejscu? Ja bym je przycięła w pionie i poziomie, żeby je optycznie odchudzić.
Usunęłabym te trzmieliny. Przede wszystkim zrobiłabym z nich kule i posadziła w innym miejscu. Ale ja nie jestem obiektywna bo akurat tych żółtych nie lubię
Dalej też masz posadzone cisy - jak zamierzasz je prowadzić? W sensie formy (ekran?) i wysokości? One mają się jakoś zrosnąć z tymi wielkimi cisami?